Search
Archives

You are currently browsing the archives for the Καινοτόμες Δράσεις category.

Archive for the ‘Καινοτόμες Δράσεις’ Category

H βρώμη στη διατροφή μας – Μαθητικός όμιλος Ολοήμερου _ Τετάρτη 15.02.2023

Στη συνέχεια της αναφοράς μας στα δημητριακά και τη σημασία τους στη διατροφή μας, σήμερα Τετάρτη 15.02.2023, στον μαθητικό όμιλο του ολοήμερου προγράμματος μιλήσαμε για τη βρώμη και τη σπουδαιότητά της. Η βρώμη έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες σημαντικής βιολογικής αξίας σε σύγκριση με άλλα δημητριακά. Μια διατροφή που περιέχει βρώμη συμβάλλει στη σωστή λειτουργία της καρδιάς και του εντέρου. Για αυτό συχνά ακούμε διατροφολόγους και γιατρούς να προτρέπουν την κατανάλωσή της σε καθημερινή βάση καθώς έρευνες αποκαλύπτουν συνεχώς τα πολλαπλά οφέλη της για την υγεία.

Μάθαμε πως οι νιφάδες βρώμης προτιμώνται συχνά ως το πρωινό των πρωταθλητών αφού ένα πιάτο με βρώμη μάς χορταίνει αλλά και μάς παρέχει μακράς διάρκειας ενέργεια. Την βρώμη μπορούμε να την καταναλώσουμε ως νιφάδες βρώμης με γιαούρτι ή φυτικό γάλα. Μπορούμε επιπλέον να προσθέσουμε μέλι, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς ή οποιοδήποτε άλλο συστατικό της προτίμησής μας. Επίσης τη συναντάμε μέσα σε μπάρες, μέσα σε κριτσίνια, μπισκότα και κέικ ακόμα και πάνω από σαλάτες.

Εμείς στο ολοήμερο αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια μεγάλη ψητή τηγανίτα (pancake) που περιέχει βρώμη και φρούτα. Το αποτέλεσμα ήταν πεντανόστιμο και μυρωδάτο. Δυστυχώς δεν απόμεινε ούτε ένα ψυχουλάκι για να σάς προσφέρουμε. Μπορείτε όμως να φτιάξετε κι εσείς την συνταγή μας.

Υλικά

δύο (2) αυγά

120 γραμμάρια βρώμη αλεσμένη

100 γραμμάρια αλεύρι
2 κουτ. γλυκού μέλι, συν μια πρέζα για το σερβίρισμα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν, μία (1) βανίλια
300 ml γάλα της επιλογής σας

Στολισμός: 1 μπανάνα καθαρισμένη, 1 χούφτα μύρτιλα και σταγόνες σοκολάτας

Διαδικασία:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (θέλουμε τον γνωστό χυλό).

Αδειάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.

Στολίζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου έως να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Καλή σας όρεξη!

  1. ΒΡΩΜΗ 1Α
  2. ΒΡΩΜΗ 2Α
  3. ΒΡΩΜΗ 3Α
  4. ΒΡΩΜΗ 4Α
  5. ΒΡΩΜΗ 5Α
  6. ΒΡΩΜΗ 6Α
  7. ΒΡΩΜΗ 7Α
  8. ΒΡΩΜΗ 8Α
  9. ΒΡΩΜΗ 9Α

Επίσκεψη της Στ΄ τάξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγών _ Συμμετοχή στο πρόγραμμα “Βασιλικοί Παίδες”

Την Παρασκευή 10.02.2023 τα παιδιά των Στ1 και Στ2 τμημάτων του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγών. Αρχικά ξεναγήθηκαν στο Αρχαιλογικό Μουσείο και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς.

Στη συνέχεια συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων “Βασιλικοί Παίδες” με την καθοδήγηση της μουσειοπαιδαγωγού κ. Φώτω Παπαργυρούδη.
Μέσα από το πρόγραμμα οι μαθητές και μαθήτριες γνώρισαν στοιχεία της καθημερινής ζωής των βασιλικών παίδων της Μακεδονίας, ντύθηκαν όπως οι βασιλικοί παίδες, γνώρισαν τον αργαλειό και ύφαναν σε αυτόν, μίλησαν για την πολεμική περιβολή των βασιλικών παίδων.

Με παιγνιώδη τρόπο, με κάρτες μνήμης και συνδυασμού – αντιστοίχισης (τμήματα πολεμικής αμφίσης των στρατιωτών – με χρησιμότητα και σκοπό που εξυπηρετεί), τα παιδιά έμαθαν για την ιστορία της ίδρυσης του Μακεδονικού Βασιλείου, την ιστορία του Βασιλείου, τη σημασία του αστεριού της Μακεδονίας και συζήτησαν για την περίφημη σκηνή του κυνηγιού στον τάφο του Φιλίππου.

  1. ΒΕΡΓΙΝΑ αα
  2. ΒΕΡΓΙΝΑ ββ
  3. ΒΕΡΓΙΝΑ γγ
  4. ΒΕΡΓΙΝΑ δδ
  5. ΒΕΡΓΙΝΑ εε
  6. ΒΕΡΓΙΝΑ σττ

Τα ζυμαρικά στη μεσογειακή διατροφή _ Μαθητικός όμιλος Ολοήμερου 8.02.2023

Στη βάση της διατροφικής πυραμίδας βρίσκονται και τα μακαρόνια, που μπορούν να καταναλώνονται άφοβα, γιατί προέρχονται από τα σιτηρά. Οι υδατάνθρακες που περιέχουν είναι σύνθετοι και αποτελούν την καλύτερη πηγή ενέργειας που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός, ενώ οι πρωτεΐνες  τους είναι περισσότερες από ότι σε άλλους  ανταγωνιστικούς υδατάνθρακες (ρύζι ή πατάτες). Για τον λόγο αυτό τα ζυμαρικά συνιστώνται ιδιαίτερα στους αθλητές, στα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Τα ζυμαρικά περιέχουν μεγάλη ποσότητα των φυτικών ινών και συμπληρώνουν τη διατροφή μας με βιταμίνες (Β1,Β2), ασβέστιο, σίδηρο, σελήνιο και φώσφορο και βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Η διατροφική τους αξία και η υπέροχη γεύση τους κάνουν ζηλευτό ένα ζεστό και λαχταριστό πιάτο ζυμαρικών. Είναι εύκολα στο μαγείρεμα, υπέροχα στη γεύση αλλά και με μοναδικά πλεονεκτήματα, για αυτό κι έχουν γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα σε όλο τον κόσμο. Κι εμείς στο Ολοήμερο πρόγραμμα αφού μιλήσαμε πρώτα για τα ζυμαρικά, στη συνέχεια μαγειρέψαμε μακαρόνια φούρνου.

  1. ΕΙΚ 1Α
  2. ΕΙΚ 2Α
  3. ΕΙΚ 4Α
  4. ΕΙΚ 5Α
  5. ΕΙΚ 7Α
  6. ΕΙΚ 8Α





Οι πατάτες στη μεσογειακή διατροφή _ Μαθητικός Όμιλος Ολοήμερου 25.01.2023

Στον μαθητικό όμιλο του ολοήμερου Προγράμματος σήμερα Τετάρτη 25.01.2023 και στη συνέχεια της ενότητας της μεσογειακής διατροφής γνωρίσαμε τη διατροφική αξία της πατάτας. Οι πατάτες βρίσκονται στη βάση της διατροφικής πυραμίδας και είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά των παιδιών και των μεγάλων.

Εμείς όμως αγαπάμε τις πατάτες αλλά όχι τις τηγανητές! Για αυτό οι “μικροί μάγειρες” του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας ΄λένε ΝΑΙ στις πατάτες αλλά ΟΧΙ στις τηγανητές. Σάς προτείνουμε πατάτες φούρνου σαν τηγανητές! Δοκιμάστε τις και δεν θα ξανατηγανίσετε ποτέ!

ΣΥΝΤΑΓΗ: Πατάτες φούρνου σαν τηγανητές!

Υλικά

ένα (1) κιλό πατάτες

3 κουταλιές λάδι

αλάτι, πάπρικα γλυκιά, λαδόκολλα για το ταψί

Ας μαγειρέψουμε

Βήμα 1ο: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε καλά.

Βήμα 2ο: Κόβουμε τις πατάτες και τις στεγνώνουμε καλά.

Βήμα 3ο: Σε ταψί στρώνουμε τη λαδόκολλα, αραδιάζουμε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο λάδι και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 4ο: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά της ώρας.

Βήμα 5ο: Σερβίρουμε με σαλάτα και τυρί φέτα (προαιρετικά).

  1. ΕΙΚ 1Α
  2. ΕΙΚ 2Α
  3. ΕΙΚ 3Α
  4. ΕΙΚ 4Α
  5. ΕΙΚ 5Α

Η Δ΄ τάξη σε εργαστήριο μαγειρικής & υγιεινής διατροφής στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 4.11.2022 τα παιδιά της Δ΄ τάξης με τη συνοδεία των δασκάλων των τριών τμημάτων, επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσσαλονίκης. Στόχος της επίσκεψης ήταν η συμμετοχή τους σε ένα “Εκπαιδευτικό Εργαστήρι του Ολυμπιακού Μουσείου” με θέμα την υγιεινή διατροφή. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος των εργαστηρίων δεξιοτήτων, στο οποίο τα τρία τμήματα υλοποιούν σχετικό θέμα.
Τα παιδιά μέσα στην κουζίνα του Μουσείου, που ήταν ένας ζεστός, φιλικός, καθαρός και ασφαλής χώρος, πειραματίστηκαν με γεύσεις και έπαιξαν με υγιεινά υλικά. Με τη φαντασία τους, μαγείρεψαν πρωτότυπες λιχουδιές και συζήτησαν για υγιεινές διατροφικές συνήθειες, που βάζουν τα θεμέλια για καλή υγεία και δυνατό σώμα! Όλοι μαζί μαγείρεψαν ένα υγεινό κέικ και πήραν το δίπλωμα του καλού μάγειρα!

Η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ήταν ιδιαιτέρως δημιουργική και γεμάτη με κέφι, χαρά και περιπέτεια. Ήταν μια ακόμη ευκαιρία η βιωματική και ενεργητική μάθηση των παιδιών να γίνει τρόπος διασκέδασης και ψυχαγωγίας!

  1. Ο.Μ 2 Α
  2. Ο.Μ 4 Α
  3. Ο.Μ 5 Α
  4. Ολυμπιακό μουσείο 1 Α

Υποβολή αίτησης για συμμετοχή στους Εκπαιδευτικούς Ομίλους σχολικού έτους 2022-2023

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας τη λειτουργία Εκπαιδευτικών Ομίλων κατά το σχολικό έτος 2022-2023 και καλεί τους μαθητές/τριες του Σχολείου μας να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022. Υπενθυμίζεται πως κάθε μαθητής/τρια μπορεί να παρακολουθήσει μέχρι δύο (2) ομίλους.

Οι όμιλοι που θα λειτουργήσουν κατά το σχολικό έτος 2022-2023 είναι:

  1. “Σχολική χορωδία” με υπεύθυνη εκαπιδευτικό την κ. Κουρκούλη Ειρήνη, κάθε Πέμπτη και 13.20 – 14.15
  2. “Παραδοσιακοί χοροί” με υπεύθυνο εκαπιδευτικό τον κ. Σταυρίδη Αθανάσιο, κάθε Τετάρτη και ώρα 13.20 – 14.15.

Εκτυπώστε ή ζητήστε από το Σχολείο την ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ εγγραφής σε εκπαιδευτικούς ομίλους.

Διαγωνισμός Τραγουδιού και Ραδιοφωνικού Μηνύματος «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2022″»

Η θεματική του διαγωνισμού 2022

«ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ»

«Η φετινή θεματική του Μαθητικού Διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2022» με τίτλο «Ταξιδεύοντας“. Στον φετινό διαγωνισμό δεν προτείνονται ενδεικτικές θεματικές, ώστε να δοθεί η καλλιτεχνική ελευθερία σε κάθε δημιουργό να εκφράσει την έννοια ταξίδι ανάλογα με τα βιώματα, τα όνειρα ή τη φαντασία του/της.

Μετά από μια περίοδο στέρησης της ελευθερίας στη μετακίνηση και στη συνάθροιση, εξαιτίας της πανδημίας, η λέξη “ταξίδι” έχει αποκτήσει ιδιαίτερο νόημα για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

Ταξίδι κατά κυριολεξία, ταξίδι στο παρελθόν, ταξίδι στο μέλλον, ταξίδι ως απελευθέρωση, ταξίδι ως γνωριμία με το νέο, ταξίδι εσωτερικό στα βάθη της ψυχής, και τόσα άλλα διαφορετικά ταξίδια. Εν τέλει, ταξίδι προς την Ιθάκη, δηλαδή “ταξίδι” ως η διαδρομή προς έναν προορισμό.

Η έννοια του ταξιδιού μπορεί να αποκτήσει διαφορετικές εκφάνσεις ανάλογα με το τι αναζητά και τι θέλει να εκφράσει ο κάθε άνθρωπος. Προϋποθέτει την ανάγκη για μετάβαση, προϊδεάζει για την εξερεύνηση του  άγνωστου και θέτει ζητήματα γνωριμίας με τον εαυτό και τους άλλους. Σχεδιάζοντας ένα ταξίδι μελλοντικό ή εξιστορώντας ένα ταξίδι τους προσωπικό, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να εξωτερικεύσουν βιώματα και συναισθήματα σε σχέση με τις δικές τους διαδρομές, αλλά και να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους, περνώντας από το ρεαλιστικό και εφικτό στο φανταστικό και ονειρικό.

Κάθε ταξίδι επιδρά στην προσωπικότητα και διαμορφώνει το χαρακτήρα μας. Τα οφέλη του ταξιδιού μπορεί να είναι από επαγγελματικά, μορφωτικά, σωματικά μέχρι και πνευματικά, κοινωνικά, ψυχολογικά. Μετά από κάθε ταξίδι, ανεξάρτητα από το είδος του, επέρχεται αλλαγή μέσα από μια νέα θεώρηση των πραγμάτων.

Ας ενθαρρύνουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες, επιλέγοντας το δικό τους μέσο και προορισμό, να εκφραστούν δημιουργικά για ένα προσωπικό ή συλλογικό τους ταξίδι μέσα από πρωτότυπες ραδιοφωνικές και μουσικές ιστορίες.»

 Πηγή: Ιστοσελίδα European School Radio:  Έναρξη διαγωνισμού Κάν’ το ν’ ακουστεί 2022

Η συμμετοχή του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

στο European School Radio 2022

Κατηγορία: Ραδιοφωνικό μήνυμα (1:30)

«Στον πηγαιμό για τη Δοβρά…»

Περιγραφή

Μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του 12ου ΔΣ Βέροιας αφηγούνται την ιστορία της Μονής της Παναγίας Δοβρά, στις πλαγιές του Βερμίου, κοντά στη Βέροια, μέσα από στίχους που θυμίζουν την «Ιθάκη», το περίφημο ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη. Μέσα από την αφήγηση, ο ταξιδευτής θα πλάσει εικόνες του 1822, όταν η μονή πολιορκήθηκε άγρια από Τούρκους στη μάχη της Δοβρά, που καθόρισε και την τύχη της.

Το μήνυμα «Στον πηγαιμό για τη Δοβρά» συνιστά έναν εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας της τοπικής ιστορίας, σύντομο και εύληπτο, και προέκυψε στο πλαίσιο της υλοποίησης κατά τη φετινή σχολική χρονιά του πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «“Βιωματική μάθηση & παραγωγή πολιτισμικού υλικού — Η Μονή της Παναγίας Δοβρά”, στο οποίο ο ρόλος της υπεύθυνης εκπαιδευτικού, Χριστίνας Δημητριάδου (ΠΕ07 Γερμανικών) ήταν αυτός της συντονίστριας και εμψυχώτριας της δράσης.

Το ραδιοφωνικό μήνυμα «Στον πηγαιμό για τη Δοβρά» κατατάχθηκε στην 4η θέση στη διαδικασία της ψηφοφορίας ακροατών συγκεντρώνοντας 2010 likes.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Μελίτης

Επίσκεψη στο ΚΠΕ Μελίτης

Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 τα τμήματα Στ1΄και Στ2΄ επισκεφτήκαμε το Κ.Π.Ε. (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ) Μελίτης νομού Φλώρινας και συμμετείχαμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Άνθρακες?θησαυρός».

Μετά την υποδοχή μας από τους υπευθύνους του Κ.Π.Ε., χωριστήκαμε σε ομάδες και ενημερωθήκαμε για τη γεωγραφική θέση της περιοχής και το ρόλο του Κ.Π.Ε. Μας έγινε μια θεωρητική παρουσίαση για το σχηματισμό και τις ιδιότητες των γαιανθράκων, μέσα από τη διαδικασία αυτή αναπλάσαμε την εικονική πραγματικότητα της ατμόσφαιρας της εποχής εκείνης. Ακολούθησαν δραστηριότητες σε φύλλα εργασίας, δώσαμε έμφαση στο οικολογικό μας αποτύπωμα, παίξαμε το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού «κομμάτια λιγνίτη» περιεργαστήκαμε το λιγνίτη και καταγράψαμε τις ιδιότητές του, κάναμε πείραμα. Στη συνέχεια παρατηρήσαμε ανανεώσιμες μορφές ενέργειας ηλιακής ενέργειας,  ανεμογεννήτριας και το υβριδικό σύστημα στην αυλή του Κ.Π.Ε.

Η επόμενη επίσκεψή μας έγινε στο «Ορυχείο Αχλάδας» εκεί επικεντρώσαμε την προσοχή μας στη διαδικασία της επιφανειακής εξόρυξης του λιγνίτη, στην αλλαγή τοπίου, στην ηχορύπανση, στην αποκατάσταση του χώρου ,τις δύσκολες συνθήκες των εργαζομένων και τη μεταφορά του λιγνίτη στο Α.Η.Σ. με φορτηγά.

Αργότερα επισκεφτήκαμε το Α.Η.Σ. Μελίτης, όμως δεν παρακολουθήσαμε τη διαδικασία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας γιατί ήταν ημέρα συντήρησης του εργοστασίου, αλλά είδαμε τις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Η., τον χώρο εναπόθεσης του λιγνίτη. Τέλος, ο υπεύθυνος μας μίλησε για το σύστημα αποθείωσης που περιορίζει τα οξείδια του αζώτου.

Ήταν μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική εκδρομή! Μείναμε όλοι ενθουσιασμένοι με αυτή τη μοναδική εμπειρία!!!

Μαθήτρια του Στ2- Ειρήνη Β.Εκπαιδευτική εκδρομή

Tο “e-typakia” γεννήθηκε

Σήμερα μια νέα σελίδα σχολικής ενημέρωσης άνοιξε…
Οι μαθητές της ΣΤ 2 του σχολείου μας αποφάσισαν, μετά την επιστροφή τους στο σχολείο από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους , ότι αξίζει να δοκιμάσουν να δημιουργήσουν ένα e-περιοδικό ποικίλης ύλης… Η ιδέα “ρίχτηκε”, το όνομα στο περιοδικό δόθηκε, τα θέματα αποφασίστηκαν και ένα νέο μαθητικό ηλεκτρονικό περιοδικό δημιουργήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες με την επιμέλειά του από τη δασκάλα του τμήματός τους …

e-typakia“…Ένα περιοδικό από παιδιά για όλη την οικογένεια είναι εδώ… (θα το βρείτε δεξιά στα “links”)
Είναι μια προσπάθεια που θα μπορούσε να ενταχθεί στα καινοτόμα προγράμματα που εφαρμόζονται στην εκπαίδευση και που στοχεύουν στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων και ικανοτήτων των μαθητών μέσα από δραστηριότητες που αρέσουν στα ίδια παιδιά…
Η δημιουργία ενός e-περιοδικού δεν είναι εύκολη δουλειά… Απαιτεί κριτική σκέψη, γνώση κειμενικών ειδών (αφήγηση,περιγραφή, τρόπος σύνταξης άρθρων, τρόπος έκφρασης απόψεων) συνεργασία των μαθητών κυρίως πάνω σε θέματα αναρτήσεων άρθρων και φυσικά αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους που θα τον αφιερώσουν στο να ψάχνουν, να γράφουν και να αναρτούν τα άρθρα και τα κείμενά τους…
Μέσα από την ενασχόληση των μαθητών με τέτοιου είδους ημερήσιες δραστηριότητες, δίνεται σε όλους τους η δυνατότητα να αποκτήσουν θετικές έξεις και στάσεις στην καθημερινή τους ζωή, να αντιδρούν με κριτικό τρόπο απέναντι σε όσα συμβαίνουν γύρω τους ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιείται η αυτενέργεια, μπαίνουν οι βάσεις της κριτικής σκέψης και ανοίγουν οι πνευματικοί ορίζοντες τους..

Στο “e-typakia” υπάρχει επίσης η δυνατότητα σχολιασμών των άρθρων των παιδιών από γονείς (επώνυμα) και μαθητές του σχολείου μας (θα χρησιμοποιούν τα αρχικά του ονόματός τους και του επωνύμου τους καθώς και την τάξη τους..πχ..”Μ.Η. ΤΑΞΗ Ε2″) τα οποία όμως θα είναι ορατά μετά την έγκριση από τη δασκάλα του τμήματος … Αυτό γίνεται για να προστατευτούν οι μαθητές από κακόβουλα-κακεντρεχή σχόλια, πειράγματα και να αποφευχθεί κάθε είδους επίθεση προς το περιοδικό…

Στο “e-typakia”
“ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΝ-ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥΝ-ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ

ΑΓΓΕΛΟΣ Σ.-ΓΡΗΓΟΡΗΣ Σ. -ΣΩΤΗΡΗΣ Σ. -ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣ : “ΑΘΛΗΤΙΚΑ”
ΒΕΡΑ ΟΙΚ. :  “ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ”
ΓΙΑΝΝΗΣ Σ-ΜΑΡΙΑ Π : “ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ”
ΕΙΡΗΝΗ Τ:   “Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΤΟΥ” – “ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ”
ΜΑΡΙΑ Π: Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ (Συνταγές παραδοσιακές,της μαμάς ,της γιαγιάς και όλων όσων μαγειρεύουν καλά!!!)
ΑΡΤΕΜΗ Π:  “ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ”
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Π-ΜΙΧΑΛΗΣ:  “ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΚΟΣΜΟΣ” (Ειδήσεις σημαντικές περίεργες και απίθανες)
ΜΑΡΙΑ Ν: “MUSIC BY MARY”
ΛΙΛΙΑΝ ΝΤ : “ΘΑ ΧΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΥΡΙΟ? Ο ΚΑΙΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ…” – “ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ”
ΛΙΛΑ Σ: “LILA’S GOSSIP” (Koυτσομπολιά , νέα των Σταρ εντός και εκτός συνόρων, διάφορες συμβουλές κλπ)
ΓΙΩΡΓΟΣ Π: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ -ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
ΦΩΤΕΙΝΗ Σ: ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ
ΜΑΡΤΑΡΙΤΑ Σ-ΚΟΡΙΝΑ ΡΙΣ: ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ
———————————————————————–
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ:ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΡΘΡΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
(Αν κάποιοι μαθητές από άλλα τμήματα του σχολείου θελήσουν να αναρτήσουν δικά τους άρθρα που θα αφορούν την εκπαίδευση, το περιβάλλον, τη φύση, την πόλη, κλπ μπορούν να επικοινωνήσουν με τη δασκάλα της ΣΤ2 τάξης για να συζητήσει το θέμα με τη συντακτική ομάδα του περιοδικού και αν αποφασιστεί ότι το άρθρο είναι σημαντικό, θα τους εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο θα το στείλουν ηλεκτρονικά χωρίς να χρειαστεί να ανοίξουν δικό τους e-mail αν δεν έχουν…)
———————————————————————-
Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο περιοδικό και στους μικρούς δημοσιογράφους -μαθητές και μαθήτριές μας…

Links: