Search
Archives

You are currently browsing the 12ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας blog archives for Μαΐου, 2013.

Archive for Μαΐου, 2013

«Παιχνίδι και Μαθηματικά» – β΄ φάση Διαγωνισμού – Αποτελέσματα

Στις 18 Mαϊου 2013 πραγματοποιήθηκε η β΄ φάση του διαγωνισμού «Παιχνίδι και Μαθηματικά» στον οποίο συμμετείχαν εθελοντικά παιδιά Ε΄ και Στ΄ τάξεων, που διακρίθηκαν κατά την α΄ φάση. Από το σχολείο μας είχαμε έναν μεγάλο αριθμό μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν.

Διακριθέντες μαθητές/τριες της Ημαθίας στον 7ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» του περιοδικού «Μικρός Ευκλείδης» (α΄φάση):     
Τάξη  ΣΤ΄               Τάξη Ε΄

Το Παράρτημα της Μαθηματικής Εταιρείας Ημαθίας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της β΄ φάσης, τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα www.emeimathias.gr

Διακριθέντες της β΄ φάσης:       Ε΄ Τάξη             ΣΤ΄Τάξη

Το παράρτημα Ημαθίας θα βραβεύσει τους μαθητές/τριες που διακρίθηκαν σε καθεμιά από τις φάσεις του διαγωνισμού, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

H Διευθύντρια του Σχολείου και το Διδακτικό Προσωπικό συγχαίρουμε όλους τους μαθητές/τριες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και ιδιαίτερα όσους διακρίθηκαν στην α΄ ή τη β΄ φάση.

Eγγραφή στην Α΄ τάξη του Σχολείου μας

Οι εγγραφές στην Πρώτη (Α΄) τάξη πραγματοποιούνται από 1 μέχρι 21 Ιουνίου 2013. Φέτος θα εγγραφούν τα παιδιά που γεννήθηκαν το έτος 2007.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή:

Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας εγγραφής, που έχει εκδοθεί το τελευταίο τρίμηνο πριν την εγγραφή.
Βιβλιάριο Υγείας του παιδιού. Σ? αυτό ελέγχονται οι απαραίτητες χορηγηθείσες δόσεις από τα υποχρεωτικά εμβόλια, τα σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού.

Πιστοποιητικό οδοντολογικής εξέτασης (Βρίσκεται στην προτελευταία  σελίδα του βιβλιαρίου Υγείας).
Πιστοποιητικό οφθαλμολογικής εξέτασης
Πιστοποιητικό καρδιολογικής εξέτασης.
Αποδεικτικό στοιχείο (Εκκαθαριστικό ΔΟΥ, Λογαριασμός Δ.Ε.Η ή Ο.Τ.Ε… ), από το οποίο κατά την κρίση της Διευθύντριας αποδεικνύεται η μόνιμη διεύθυνση κατοικίας.
? Επίσημη Μετάφραση από τις νόμιμες υπηρεσίες για όλα τα δικαιολογητικά των αλλοδαπών μαθητών/τριών.
Βεβαίωση Παρακολούθησης Νηπιαγωγείου

*Πριν την εγγραφή των μαθητών να ελεγχθεί από τους γονείς εάν η διεύθυνση κατοικίας τους εντάσσεται εντός των ορίων του σχολείου. Η αποφοίτηση των μαθητών/τριών από το 12ο Νηπιαγωγείο, δεν προϋποθέτει απαραίτητα την αυτεπάγγελτη εγγραφή τους στο 12ο Δημοτικό.
* Όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στο τμήμα Ολοήμερης λειτουργίας του σχολείου, θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική δήλωση
*Πληροφορίες για τις εγγραφές στη Διεύθυνση του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, τηλ.: 2331023332 και στην ιστοσελίδα του σχολείου http://12dim-veroias.ima.sch.gr/newpage
Η Διευθύντρια του Σχολείου

  ΓΟΥΤΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

Παγκόσμια ημέρα Μουσείων ? 18 Μαΐου – Μουσείο του Λούβρου

 Το Σάββατο 18 Μαΐου γιορτάστηκε η Παγκόσμια ημέρα Μουσείων.

 Ένα από τα πολύ γνωστά μουσεία της Γαλλίας είναι το Μουσείο του Λούβρου (Mus?e du Louvre) .

 

Από φρούριο, οχυρό και φυλακή που ήταν κατά το Μεσαίωνα, πολυτελές ανάκτορο την εποχή των Λουδοβίκων, σήμερα, είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα μουσεία του κόσμου, όπου ο επισκέπτης έχει την εντύπωση ότι «ταξιδεύει» σε έντεκα χιλιετηρίδες πολιτισμού.

 Μερικά από τα πιο γνωστά εκθέματά του είναι :θρυλικά ελληνικά αγάλματα , όπως η Νίκη της Σαμοθράκης και η Αφροδίτη της Μήλου, η αινιγματική Mona Lisa, πίνακας του Leonardo da Vinci , κάποιοι επιβλητικοί πίνακες του δικού μας El Greco.

 Για μια εικονική επίσκεψη στο Μουσείο του Λούβρου πατήστε εδώ: Louvre

 

 

Paques – Πάσχα

Ξέρετε τι είναι τοΠάσχα για τους Γάλλους ;

 Το Πάσχα, στη Γαλλία και στο Βέλγιο, οι καμπάνες των εκκλησιών σιωπούν τη Μεγάλη Πέμπτη και «αναχωρούν» για τη Ρώμη. Την Κυριακή του Πάσχα, μετά την Ανάσταση του Χριστού, παίρνουν την ευλογία και επιστρέφοντας φέρνουν στα φρόνιμα παιδιά σοκολατένια αυγά , τα οποία αφήνουν να πέσουν στους κήπους των σπιτιών.

 

Το κυνήγι των αβγών

Την Κυριακή του Πάσχα το πρωί, τα παιδιά  με τα καλαθάκια τους στο χέρι, ψάχνουν τ” αυγά στον κήπο ή μέσα στο σπίτι, αν ζουν σε πόλεις, προσπαθώντας να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Εμείς, οι μαθητές της Ε΄ Τάξης του τμήματος των Γαλλικών, ψάξαμε τα κρυμμένα σοκολατένια αβγά στην αυλή του σχολείου μας.

 

 

 

 

Τα ζώα – Les animaux

Όπως ο γνωστός Γάλλος ποιητής Guillaume Apolinaire δημιούργησε τα calligrammes

 

 

 

 

 

..έτσι και οι μαθητές της Ε”  Τάξης του τμήματος των Γαλλικών μόλις έμαθαν τα ζώα δημιούργησαν τα δικά τους calligrammes !!!

 

Στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

Το Βυζαντινό Μουσείο της πόλης μας επισκέφθηκαν οι μαθητές/τριες του Ε3 τμήματος με τη δασκάλα τους, κ. Μητροπούλου Ολυμπία, σήμερα 15/05/2013. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και παρακολούθησαν πια ενδιαφέρουσα παρουσίαση. Η  έκθεση του πρώτου ορόφου παρουσιάζει τα κύρια στοιχεία του βυζαντινού πολιτισμού μέσα από το παράδειγμα της Βέροιας, μιας πόλης της περιφέρειας της αυτοκατορίας με σημαντική ιστορία και αξιόλογο μνημειακό πλούτο. Κύριος άξονας της οργάνωσης του εκτιθέμενου υλικού είναι οι ποικίλες πολιτισμικές σχέσεις μεταξύ της Βέροιας και των μεγάλων κέντρων του βυζαντινού κόσμου, όπως η Κωνσταντινούπολη και η Θεσσαλονίκη, αλλά και με τις πόλεις του εγγύτερου μακεδονικού χώρου.

 

 

 

Links: