Search
Archives

You are currently browsing the archives for the Ανακοινώσεις category.

Archive for the ‘Ανακοινώσεις’ Category

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΧ.ΕΤΟΥΣ 2019-2020

Κοινοποιείται η απόφαση της Β/βμιας Εκπ/σης Ημαθίας που αφορά στην εγγραφή των μαθητών και μαθητριών της Στ΄ τάξης στην Α΄ τάξη Γυμνασίων Ημαθίας για το σχολικό έτος 2019-2020.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την απόφαση ΕΔΩ: ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2019-2020 ΑΠΟΦΑΣΗ

Αποτελέσματα Μαθητικού Διαγωνισµού ΕΜΕ Β’ Φάσης Δηµοτικών Σχολείων

Το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 διεξήχθη ο 7ος Ηµαθιώτικος Μαθητικός Διαγωνισµός στα Μαθηµατικά «Παιχνίδι και Μαθηµατικά» για τους µαθητές/τριες Ε΄ και ΣΤ΄ δηµοτικού. Στον διαγωνισµό πήραν µέρος 313 µαθητές/τριες, οι οποίοι είχαν προηγούµενα διακριθεί στον 13ο Μαθητικό Διαγωνισµό στα Μαθηµατικά «Παιχνίδι και Μαθηµατικά», που πραγµατοποιήθηκε στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης» που εκδίδει η Ε.Μ.Ε. και διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας στις 1 Μαρτίου 2019.

Συγχαίρουµε όλους/ες τους συµµετέχοντες µαθητές/τριες και ιδιαίτερα τους µαθητές/τριες της Ηµαθίας και της Πιερίας, οι οποίοι/ες πέτυχαν την αρτιότερη επίλυση των θεµάτων του Διαγωνισµού.

Για περισσότερες πληροφορίες µπορούν οι ενδιαφερόµενοι/ες να διαβάσουν τα αποτελέσματα στο έγγραφο που επισυνάπτεται ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Παραρτήµατος στη διεύθυνση www.emeimathias.gr,

Αποτελέσματα 7ου Διαγωνισμού ΕΜΕ Β” Φάσης Δημοτικών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ _ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Δημοτικών, Κοινοτικών και Περιφερειακών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019. 

Επισημαίνεται ότι σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα διεξαχθεί επαναληπτική ψηφοφορία την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 και τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 αντίστοιχα.

Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά από το επισυναπτόμενο έγγραφο: Λειτουργία σχολικών μονάδων

Ενδοσχολική επιμορφωτική ημερίδα για τους/τις εκπαιδευτικούς του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

Αγαπητοί/ές γονείς/κηδεμόνες του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

Σας ενημερώνουμε πως την Δευτέρα 20 Μαϊου 2019 θα πραγματοποιηθεί στη σχολική μας μονάδα ενδοσχολική επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο «Προβλήματα συμπεριφοράς και αντιμετώπισή τους». Η επιμορφωτική ημερίδα διοργανώνεται από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Γεώργιο Μακαρατζή και τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Ευαγγελία Μπούτσκου του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας.

Για τον λόγο αυτό στο 12ο Δημοτικό Σχολείο ΔΕΝ θα γίνουν μαθήματα στις 20/05/2019.

Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά στο παρακάτω έγγραφο:  ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΓΟΥΤΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

3ος Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής: «Ο Τριπόταμος, το ποτάμι της Βέροιας»

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ» διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα το ποτάμι της πόλης μας. Απευθύνεται σε παιδιά που φοιτούν το σχολικό έτος 2018-2019 στην Τετάρτη, Πέμπτη και Έκτη δημοτικού.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στην Οδό Εβραίων Μαρτύρων δίπλα στη Γέφυρα Καραχμέτ 11:00 με 13:00, όπου θα έχουν τοποθετηθεί τραπέζια και καρέκλες.

Από τις 09:00 έως και τις  11:00 π.μ. θα υπάρχει η δυνατότητα περιήγησης παιδιών και συνοδών δίπλα στο ποτάμι με σημείο εκκίνησης στο χώρο στάθμευσης (δημοτικό πάρκινγκ) δίπλα στη Γέφυρα Θερμοπυλών (παζαριού).

Οι αιτήσεις θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο που ακολουθεί: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ, (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf54Siw9pKOLuSDzZ3rk85BKRDM_5bCaWUDfPNYtCCYDLoUHQ/viewform?vc=0&c=0&w=1)

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ: Διαγωνισμός_ 2019

Δείτε την αφίσα ΕΔΩ: ΑΦΙΣΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 2019

Βράβευση διακριθέντων μαθητών-τριών σε αθλητικές, πολιτιστικές κ.α. εκδηλώσεις από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας

Σας ενημερώνουμε ότι η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, στο πλαίσιο των «Παυλείων», διοργανώνει τελετή για τη βράβευση όσων μαθητών/τριών διακρίθηκαν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με έγγραφο της Ιεράς Μητρόπολης, παρακαλούνται οι Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν ηλεκτρονικά την Διεύθυνσή μας, το αργότερο έως τις 10/6/2019, σχετικά με τους μαθητές/τριες που διακρίθηκαν σε περιφερειακό, πανελλήνιο ή παγκόσμιο επίπεδο και να συμπεριλάβουν ονοματεπώνυμο μαθητή, είδος διάκρισης και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται όσοι μαθητές/τριες διακρίθηκαν σε κάποιο είδος διάκρισης να ενημερώσουν τη Διευθύντρια του Σχολείου ώστε με τη σειρά της να ενημερώσει την Μητρόπολη για τη βράβευση.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΓΟΥΤΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

Εγγραφές μαθητών/τριών στα Σχολεία Δ/βάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2019-2020

Τα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια αποτελούν τμήμα της Γενικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, συνεπώς, οι προαγωγικοί και απολυτήριοι τίτλοι σπουδών τους είναι ισότιμοι με τους αντίστοιχους των Γυμνασίων και των Γενικών Λυκείων. Ως εκ τούτου, οι απόφοιτοι των Γενικών Εκκλησιαστικών Λυκείων έχουν όμοια δυνατότητα πρόσβασης στις Σχολές και στα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων.

Οι γονείς/κηδεμόνες που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε ένα από τα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια ή Εκκλησιαστικά Λύκεια, οφείλουν να προσκομίσουν στους διευθυντές τους τα εξής:

 Σχετική αίτηση,

 Απολυτήριο τίτλο (δημοτικού ή γυμνασίου αντίστοιχα),

 Σύντομο βιογραφικό σημείωμα,

 Συστατική επιστολή του επιχώριου με το Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης ή την περιοχή καταγωγής του/της μαθητή/τριας Μητροπολίτη.

Επισημαίνεται ότι η επιλογή φοίτησης σε Εκκλησιαστικό Σχολείο δεν περιορίζεται από την περιοχή διαμονής του μαθητή/τριας ή των γονέων/κηδεμόνων του. Για το λόγο αυτό άρρενες μόνο μαθητές μπορούν– υπό προϋποθέσεις – να διασφαλίσουν τη δωρεάν διαμονή και σίτισή τους στα οικοτροφεία των Περιφερειακών Εστιών Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ: ΕΓΓΡΑΦΕΣ σε ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2019-2020

Εγγραφή μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη Δημοτικού Σχολείου 2019-2020

Λαμβάνοντας υπόψη την Φ.6/58025/Δ1/12-4-2019 εγκύκλιο του Υπ.Π.Ε.Θ με θέμα «Εγγραφές μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020 – Λήξη διδασκαλίας μαθημάτων 2018-19», οι εγγραφές στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2019-20 θα πραγματοποιηθούν από 6 έως 20 Μαΐου 2019. Σας επισημαίνουμε ότι τη σχολική χρονιά 2019-2020 στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2013 έως 31-12-2013.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Σας ενημερώνουμε ότι για την εγγραφή των μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος my school του ΥΠΠΕΘ. (Φ.6/498/57863/Δ1/6-4-2016).

β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. 

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας  Μαθητή/τριας (Α.Δ.Υ.Μ), σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ.  Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ (Α.Δ.Υ.Μ.)  (χορηγείται από το Σχολείο – συμπληρώνεται από ιατρούς ειδικότητας Παιδιατρικής, Παθολογίας, ή Γενικής Ιατρικής)

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας.

ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό. Μέχρι την έκδοση του Πιστοποιητικού φοίτησης, το Νηπιαγωγείο εκδίδει Βεβαίωση Φοίτησης στο νηπιαγωγείο το οποίο προσκομίζει ο γονέας/κηδεμόναςγια την εγγραφή στο Δημοτικό. Το Πιστοποιητικό εκδίδεται στις 14/06/2019 και προσκομίζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Στο τηλέφωνο του Δημοτικού Σχολείου (2331023332) ή προσωπικά στο γραφείο της Δ/ντριας τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Για την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου, παρακαλούμε τους γονείς/κηδεμόνες να προσέρχονται για την εγγραφή κατά το χρονικό διάστημα 13.20-14.00.     

Δείτε την εγκύκλιο για τα Δημοτικά ΕΔΩ 

Δείτε τα όρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου ΕΔΩ: ΟΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 12ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ            

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

                                                                                                                                                         ΓΟΥΤΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

 

Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2019 – 2020

Λαμβάνοντας υπόψη την με αρ. πρωτ. 61178/Δ2/18-04-2018 Υ.Α. «Λειτουργία Καλλιτεχνικών Γυμνασίων» (Β΄ 1375) σας ενημερώνουμε ότι στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων. Στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια λειτουργούν τρεις κατευθύνσεις: α) Εικαστικών Τεχνών β) Θεάτρου-Κινηματογράφου γ) Χορού.

Για την εισαγωγή μαθητών στα Καλλιτεχνικά Σχολεία (Γυμνάσια) για το σχολικό έτος 2019-2020, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών α5έ μις 6 Μα6ου 2ως μις 31 Μα6ου 2019 υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο της περιοχής τους (σύμφωνα με τα συνημμένα), με εξαίρεση το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αθηνών για το οποίο οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο πρωτόκολλο της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Α’ Αθήνας (Χίου 16-18, Μεταξουργείο, στον 4ο όροφο). Σε περίπτωση που μαθητής επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε δύο (2) κατευθύνσεις ο γονέας-κηδεμόνας του υποβάλλει διαφορετική αίτηση για κάθε κατεύθυνση. Οι γονείς-κηδεμόνες μαζί με την αίτηση στο Καλλιτεχνικό Σχολείο οφείλουν να προσκομίσουν λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλο αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η διεύθυνση μονίμου κατοικίας τους.

Διαβάστε την εγκύκλιο ΕΔΩ: Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών/τριών στην Α τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2019 – 2020

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2019-2020

Λαμβάνοντας υπόψη την με αρ. πρωτ. 58167/Δ2/13-04-2018 Υ.Α. «Λειτουργία Μουσικών Σχολείων» (Β΄ 1371), Διόρθωση σφάλματος ΦΕΚ Β’ 1574 / 08-05-2018, σας ενημερώνουμε ότι στην Α΄ τάξη των Μουσικών Γυμνασίων εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Μουσικών Γυμνασίων.

Για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) για το σχολικό έτος 2019-2020, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Γυμνάσιο της περιοχής τους (σύμφωνα με τα συνημμένα) από τις 6 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2019. Οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών των Μουσικών Σχολείων Αττικής μαζί με την αίτηση στο Μουσικό Σχολείο οφείλουν να προσκομίσουν λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλο αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η διεύθυνση μονίμου κατοικίας τους.

Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο ΕΔΩ: Διαδικασία εισαγωγής μαθητών/τριών στην Α τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2019-2020

Links: