Search
Archives

You are currently browsing the archives for the Δραστηριότητες category.

Archive for the ‘Δραστηριότητες’ Category

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

omilos_prost_paid-xmas_ver[1]Σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος Προστασίας Άπορου Παιδιού Βέροιας συμμετείχε η χορωδία του σχολείου μας, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Μπίρδας, μετέφερε το μήνυμα της εκκλησίας μας και τις θερμές ευχές του Μητροπολίτη και μίλησε για το νόημα των Χριστουγέννων.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε θεατρικό δρώμενο από την θεατρική ομάδα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας και στη συνέχεια τραγούδησε η χορωδία του Σχολείου μας υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής κ.Ειρήνη Κουρκούλη.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της χορωδίας και στην κ. Κουρκούλη Ειρήνη.

How Wolves Change Rivers (Οι λύκοι μεταμορφώνουν το περιβάλλον)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Στα πλαίσια δράσεων του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θέλοντας να καλύψει τον τομέα συμβουλευτικής των γονέων, αλλά και να ενισχύσει τον ιδιαίτερα δύσκολο γονεϊκό ρόλο, θα οργανώσει βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Παιδική Επιθετικότητα, Ενίσχυση Θετικής Συμπεριφοράς και ο Ρόλος της Οικογένειας.» Στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, θα απευθύνεται σε γονείς παιδιών νηπιακής (4-5 ετών) και σχολικής ηλικίας (6-12 ετών) και θα πραγματοποιηθεί σε 8 δίωρες – πρωινές – εβδομαδιαίες συναντήσεις με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 15 άτομα. Ο χώρος και ο χρόνος του σεμιναρίου θα ανακοινωθεί εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων. Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι 20 Νοεμβρίου 2017. Την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να προμηθευτείτε από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας στην οδό Μητροπόλεως 44 Βέροια, στο 5ο όροφο, στα γραφεία 4 και 8 καθώς και από το site της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας www.pkm.gov.gr (επιλέγοντας Ημαθία ή Π.Ε Ημαθίας και στη συνέχεια ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ).
Συμπληρωμένη η αίτηση αποστέλλεται στα e-mail: dimitra.tsitsa@imathia.pkm.gov.gr – kalaitzidou.ale@imathia.pkm.gov.grkalaitzidou.ath@imathia.pkm.gov.gr ή κατατίθεται στα προαναφερόμενα γραφεία της υπηρεσίας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2331350175, 2331350138, 2331350223

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΟΝΕΩΝ  

Ένα ταξίδι στον Μακεδονικό Αγώνα…

pavlosmelas  Την Παρασκευή 13/10/2017 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση για τον Μακεδονικό Αγώνα. Η Διευθύντρια του σχολείου και η κ. Σιδεροπούλου Αγνή μίλησαν για τον Μακεδονικό αγώνα και την προσφορά των αντρών και γυναικών της Μακεδονίας σε έναν αγώνα για τη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας.

Δικαίως στο άκουσμα του όρου Μακεδονικός Αγώνας ο νους μας έτρεξε κατευθείαν στον Παύλο Μελά, τον αξιωματικό του ελληνικού στρατού που με τον ηρωικό του θάνατο του στις 13 Οκτωβρίου του 1904 στο χωριό Στάτιστα της Μακεδονίας, αφύπνισε τις κοιμισμένες συνειδήσεις στην Ελλάδα και τις έκανε να αναλογιστούν ότι υπάρχει  Μακεδονία,  ότι πρέπει να τρέξουν να σώσουν τη Μακεδονία για να τους σώσει και αυτή με τη σειρά της.

Μια μαθήτρια μας διάβασε για τον Τέλλο Άγρα, την προσφορά του στον αγώνα και τη θυσία του. Αναφερθήκαμε στους μητροπολίτες Καστοριάς και Δράμας , Γερμανό Καραβαγγέλη και Χρυσόστομο Καλαφάτη αντίστοιχα.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στις δασκάλες του Μακεδονικού Αγώνα, οι οποίες προσπαθούσαν να κρατήσουν άσβεστη στην καρδιά των μαθητών τους την αγάπη για τον ελληνισμό και να μην υποκύψουν στην προπαγάνδα των Βουλγάρων για προσχώρηση στη Βουλγαρική Εξαρχία.

Τα παιδιά παρακολούθησαν σχετικά βίντεο στις αίθουσες και τραγούδησαν ένα τραγούδι για τον Παύλο Μελά.
Μέσα από όλα αυτά θυμηθήκαμε και τα λόγια ενός ιεράρχη της πατρίδας μας:
«Γι αυτό καλό θα ήταν όλοι οι Έλληνες να έρχονται εις την Μακεδονία
και να προσέχουνε που πατάνε
Γιατί σε κάθε βήμα μπορεί να πατήσεις χώμα ιερό
μπορείς να πατήσεις έναν τάφο
μπορεί να πατήσεις ένα λείψανο.
Είναι διάσπαρτος ο τόπος ΘΥΣΙΑ».

Βίντεο και κείμενα για τον Μακεδονικό Αγώνα  μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ και εδώ.

Αποτελέσματα Κλήρωσης

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,
την Παρασκευή 20-01-2017 το πρωί στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τα 2 tablet και το smartphone που προσέφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων για να συνδράμει στις προσπάθειες των Γονέων της ΣΤ” ώστε να συγκεντρώσουν κάποια οικονομική βοήθεια για την εκδρομή στην Αθήνα.

Οι νικητές είναι:
το 848 ταμπλετ – κ.Μιχαηλίδου Δήμητρα,
το 411 τάμπλετ – κ.Παυλίδου Ελένη
και το 616 κινητο  -ο μαθητής Στέφανος Γιαννουλάτος.
Καλορίζικα!

Επίσης, κερδισμένη είναι όλη η ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας που κατόρθωσε να συγκεντρώσει το ποσό των 1.002? για την πραγματοποίηση της εκδρομής της στην Βουλή των Ελλήνων!

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους στηριξαν την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων και ιδιαιτέρως τους χορηγούς του πολύ όμορφου ημερολογίου μας!

Καλή Χρονιά με Υγεία!

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Κοπή Βασιλόπιτας

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες,

όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Δ.Σ. του Συλλόγου σε συνεργασία με μανούλες του σχολείου, προσέφερε από μία βασιλόπιτα σε κάθε τμήμα για το καλό της νέας χρονιάς!

Τις βασιλόπιτες τις έφτιαξαν με πολύ μεράκι οι μαμάδες που προσφέρθηκαν και τις ευχαριστούμε πολύ!

Το σχολείο μοσχοβόλησε με «σπιτικές» μυρωδιές. Και φυσικά, ο τυχερός της κάθε πίτας, έλαβε δώρο ένα βιβλίο.

Και του χρόνου να είμαστε καλά να ξανακόψουμε!

Φιλικά

το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Γιορτή αποχαιρετισμού της Στ΄ τάξης!

Στο σχολείο μας σήμερα 7/06/2016 και ώρα 9.30π.μ πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ? τάξης.  Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την συμβολή της καθηγήτριας της μουσικής, κ. Κουρκούλη Ειρήνης, της κ. Ορφανίδου Λουκίας, καθηγήτριας θεατρικής αγωγής και της κ. Μιχαηλίδου Ελένης, καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής, μέσα σε κλίμα χαράς και ευχάριστης διάθεσης. Ο μαθητής του Στ2 τμήματος Γιώργος Δ. διάβασε τον αποχαιρετιστήριο καθώς εμφανής ήταν η συγκίνηση στα μάτια όλων.

Γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Στο τέλος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, προσέφερε στους τελειόφοιτους αναμνηστικά δώρα Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου με ανάμικτα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης αποχαιρέτησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες και η Διευθύντρια τους αποχαιρέτησε σε μία διδακτική ιστορία και πολλές ευχές για τη μετέπειτα πορεία τους στη ζωή.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Την Τρίτη 2/2/2016 και στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΥΖΗΝ επισκέφθηκε το σχολείο μας ο διατροφολόγος κ. Ανθούλας, ο οποίος ενημέρωσε τα παιδιά των Στ1 και Στ2 τμημάτων για θέματα υγιεινής διατροφής και για το μοντέλο της μεσογειακής διατροφής.

Το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ, που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, παρεμβαίνει μέσω συγκεκριμένων δράσεων, στην καθημερινότητα τόσο του σχολείου και της ελληνικής οικογένειας, όσο και του συνόλου της κοινωνίας γενικότερα, παρέχοντας, μεταξύ των άλλων, διαρκή συμβουλευτική ενημέρωση σε θέματα διατροφής και σωματικής δραστηριότητας, με απώτερο στόχο τη διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων και την προώθηση ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής.   

Στο πλαίσιο αυτό, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα και την ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων, καθώς και σε ευρύτερα θέματα που αφορούν τη διατροφή του ανθρώπου. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός για το πρόγραμμα αυτό η κ. Μιχαηλίδου Ελένη (ΠΕ11).

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Ε΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Το Μουσείο Τεχνολογίας επισκέφθηκαν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε΄ τάξης το σχολείου μας. Είδαν από κοντά οχήματα ιστορικού, εκπαιδευτικού και συλλεκτικού ενδιαφέροντος, από τη δεκαετία του ?20 μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν, που μας μεταφέρουν νοερά σε άλλες εποχές, αναδεικνύοντας με μοναδικό τρόπο την εξέλιξη της τεχνολογίας και του σχεδιασμού των αυτοκινήτων. Παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν ή και να θυμηθούν κάποια ξεχωριστά αυτοκίνητα, που υπήρξαν «σταθμοί» στην ιστορία της αυτοκίνησης και επηρέασαν την εξέλιξή της.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το τεχνολογικό πάρκο που είναι ένας χώρος όπου η γνώση συναντά το παιχνίδι. Εκεί ο επισκέπτης συμμετέχει ενεργά και μαθαίνει διασκεδάζοντας μυστικά της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η έκθεση περιλαμβάνει 45 διαδραστικά εκθέματα, τα οποία αναφέρονται σε μια ποικιλία επιστημονικών πεδίων, όπως ο ηλεκτρισμός, ο μαγνητισμός, η οπτική, η μηχανική κ.α. Τα συμμετοχικά εκθέματα μυούν σταδιακά τον επισκέπτη στη λογική και στις μεθόδους της επιστημονικής σκέψης, ενθαρρύνουν την ενασχόληση με την τεχνολογία και κάνουν την κατανόηση βασικών επιστημονικών νόμων, κυριολεκτικά, παιχνίδι.

Τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο ενθουσιασμένα και γεμάτα με εικόνες, γνώσεις και εμπειρίες.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Εορτή για τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών οργάνωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Στ2 τμήματος του σχολείου μας με την επιμέλεια των δασκάλων τους, κ. Γούτση Θεοδώρας και κ. Τουτουντζίδη Παύλου, καθώς και με την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή της κ. Κουρκούλη Ειρήνης, καθηγήτριας μουσικής του σχολείου μας.  Την Παρασκευή 29/01/2016 και ώρα 9.00π.μ στο χώρο του σχολείου μας, μας παρουσίασαν μια σειρά από διαφάνειες σχετικά με τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών, έψαλλαν το απολυτίκιο τους, απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν τραγούδια.

Τονίστηκε ιδιαίτερα το κοινωνικό, ανθρωπιστικό, αντιαιρετικό και συγγραφικό έργο των Τριών Ιεραρχών και ο λόγος για τον οποίο θεωρούνται και εορτάζονται ως προστάτες της παιδείας, των μαθητών και των δασκάλων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο κ. Παπαγεωργίου Γεώργιος, Σχολικός Σύμβουλος της Περιφέρειάς μας και πολλοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά του Στ2 τμήματος για την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση.

Links: