Archive for the ‘Δραστηριότητες’ Category

Αποτελέσματα Κλήρωσης

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,
την Παρασκευή 20-01-2017 το πρωί στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τα 2 tablet και το smartphone που προσέφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων για να συνδράμει στις προσπάθειες των Γονέων της ΣΤ” ώστε να συγκεντρώσουν κάποια οικονομική βοήθεια για την εκδρομή στην Αθήνα.

Οι νικητές είναι:
το 848 ταμπλετ – κ.Μιχαηλίδου Δήμητρα,
το 411 τάμπλετ – κ.Παυλίδου Ελένη
και το 616 κινητο  -ο μαθητής Στέφανος Γιαννουλάτος.
Καλορίζικα!

Επίσης, κερδισμένη είναι όλη η ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας που κατόρθωσε να συγκεντρώσει το ποσό των 1.002€ για την πραγματοποίηση της εκδρομής της στην Βουλή των Ελλήνων!

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους στηριξαν την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων και ιδιαιτέρως τους χορηγούς του πολύ όμορφου ημερολογίου μας!

Καλή Χρονιά με Υγεία!

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Κοπή Βασιλόπιτας

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες,

όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Δ.Σ. του Συλλόγου σε συνεργασία με μανούλες του σχολείου, προσέφερε από μία βασιλόπιτα σε κάθε τμήμα για το καλό της νέας χρονιάς!

Τις βασιλόπιτες τις έφτιαξαν με πολύ μεράκι οι μαμάδες που προσφέρθηκαν και τις ευχαριστούμε πολύ!

Το σχολείο μοσχοβόλησε με «σπιτικές» μυρωδιές. Και φυσικά, ο τυχερός της κάθε πίτας, έλαβε δώρο ένα βιβλίο.

Και του χρόνου να είμαστε καλά να ξανακόψουμε!

Φιλικά

το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Γιορτή αποχαιρετισμού της Στ΄ τάξης!

Στο σχολείο μας σήμερα 7/06/2016 και ώρα 9.30π.μ πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ’ τάξης.  Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την συμβολή της καθηγήτριας της μουσικής, κ. Κουρκούλη Ειρήνης, της κ. Ορφανίδου Λουκίας, καθηγήτριας θεατρικής αγωγής και της κ. Μιχαηλίδου Ελένης, καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής, μέσα σε κλίμα χαράς και ευχάριστης διάθεσης. Ο μαθητής του Στ2 τμήματος Γιώργος Δ. διάβασε τον αποχαιρετιστήριο καθώς εμφανής ήταν η συγκίνηση στα μάτια όλων.

Γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Στο τέλος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, προσέφερε στους τελειόφοιτους αναμνηστικά δώρα Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου με ανάμικτα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης αποχαιρέτησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες και η Διευθύντρια τους αποχαιρέτησε σε μία διδακτική ιστορία και πολλές ευχές για τη μετέπειτα πορεία τους στη ζωή.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Την Τρίτη 2/2/2016 και στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΥΖΗΝ επισκέφθηκε το σχολείο μας ο διατροφολόγος κ. Ανθούλας, ο οποίος ενημέρωσε τα παιδιά των Στ1 και Στ2 τμημάτων για θέματα υγιεινής διατροφής και για το μοντέλο της μεσογειακής διατροφής.

Το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ, που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, παρεμβαίνει μέσω συγκεκριμένων δράσεων, στην καθημερινότητα τόσο του σχολείου και της ελληνικής οικογένειας, όσο και του συνόλου της κοινωνίας γενικότερα, παρέχοντας, μεταξύ των άλλων, διαρκή συμβουλευτική ενημέρωση σε θέματα διατροφής και σωματικής δραστηριότητας, με απώτερο στόχο τη διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων και την προώθηση ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής.   

Στο πλαίσιο αυτό, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα και την ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων, καθώς και σε ευρύτερα θέματα που αφορούν τη διατροφή του ανθρώπου. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός για το πρόγραμμα αυτό η κ. Μιχαηλίδου Ελένη (ΠΕ11).

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Ε΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Το Μουσείο Τεχνολογίας επισκέφθηκαν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε΄ τάξης το σχολείου μας. Είδαν από κοντά οχήματα ιστορικού, εκπαιδευτικού και συλλεκτικού ενδιαφέροντος, από τη δεκαετία του ’20 μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν, που μας μεταφέρουν νοερά σε άλλες εποχές, αναδεικνύοντας με μοναδικό τρόπο την εξέλιξη της τεχνολογίας και του σχεδιασμού των αυτοκινήτων. Παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν ή και να θυμηθούν κάποια ξεχωριστά αυτοκίνητα, που υπήρξαν «σταθμοί» στην ιστορία της αυτοκίνησης και επηρέασαν την εξέλιξή της.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το τεχνολογικό πάρκο που είναι ένας χώρος όπου η γνώση συναντά το παιχνίδι. Εκεί ο επισκέπτης συμμετέχει ενεργά και μαθαίνει διασκεδάζοντας μυστικά της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η έκθεση περιλαμβάνει 45 διαδραστικά εκθέματα, τα οποία αναφέρονται σε μια ποικιλία επιστημονικών πεδίων, όπως ο ηλεκτρισμός, ο μαγνητισμός, η οπτική, η μηχανική κ.α. Τα συμμετοχικά εκθέματα μυούν σταδιακά τον επισκέπτη στη λογική και στις μεθόδους της επιστημονικής σκέψης, ενθαρρύνουν την ενασχόληση με την τεχνολογία και κάνουν την κατανόηση βασικών επιστημονικών νόμων, κυριολεκτικά, παιχνίδι.

Τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο ενθουσιασμένα και γεμάτα με εικόνες, γνώσεις και εμπειρίες.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Εορτή για τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών οργάνωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Στ2 τμήματος του σχολείου μας με την επιμέλεια των δασκάλων τους, κ. Γούτση Θεοδώρας και κ. Τουτουντζίδη Παύλου, καθώς και με την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή της κ. Κουρκούλη Ειρήνης, καθηγήτριας μουσικής του σχολείου μας.  Την Παρασκευή 29/01/2016 και ώρα 9.00π.μ στο χώρο του σχολείου μας, μας παρουσίασαν μια σειρά από διαφάνειες σχετικά με τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών, έψαλλαν το απολυτίκιο τους, απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν τραγούδια.

Τονίστηκε ιδιαίτερα το κοινωνικό, ανθρωπιστικό, αντιαιρετικό και συγγραφικό έργο των Τριών Ιεραρχών και ο λόγος για τον οποίο θεωρούνται και εορτάζονται ως προστάτες της παιδείας, των μαθητών και των δασκάλων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο κ. Παπαγεωργίου Γεώργιος, Σχολικός Σύμβουλος της Περιφέρειάς μας και πολλοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά του Στ2 τμήματος για την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση.

ΕΞΥΠΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ!

Ένα πρόγραμμα του EYZHN για την διατροφή παρακολούθησαν σήμερα, Δευτέρα 1/12/2015, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης (Δ1, Δ2, Δ3 τμήματα). Συγκεκριμένα, μετά από πρόσκληση του σχολείου μας, επισκέφθηκε το σχολείο μας ένας διατροφολόγος, που μίλησε στα παιδιά για την υγιεινή διατροφή, τις κατηγορίες τροφίμων και τις διατροφικές ανάγκες των παιδιών. Υπεύθυνη καθηγήτρια για το πρόγραμμα στο σχολείο μας η κ. Μιχαηλίδου Ελένη (ΠΕ11).
Το ΕΥΖΗΝ είναι ένα πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τo Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών, μέσα από την υιοθέτηση ισορροπημένων συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας.

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 12ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ ΚΠΕ ΝΑΟΥΣΑΣ

Οι μαθητές των τμημάτων της ΣΤ τάξης του 12ου Δ.Σ Βέροιας στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος που εκπονούν με τίτλο: « Ο ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ, ΕΝΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ» παρακολούθησαν το πολιτιστικό-περιβαλλοντικό πρόγραμμα που προσφέρει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας με τίτλο «Κλωστές και νήματα στα αδράχτια της βιομηχανικής Νάουσας» πρόγραμμα προσαρμοσμένο στην ηλικιακή ομάδα των μαθητών το οποίο εστιάζεται στην επίδραση του ανθρώπου στο φυσικό περιβάλλον, τη χρήση των υδάτινων πόρων ως πηγή ενέργειας με σεβασμό στη φύση, τη πολιτιστική κληρονομιά και τη αειφόρα ανάπτυξη ιδωμένα μέσα από το τρίπτυχο κοινωνία – περιβάλλον- οικονομία.

Οι εκπαιδευτικοί–συντονιστές του προγράμματος γνωρίστηκαν με τους μαθητές/τριες στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Κέντρου. Ακολούθησε ο καταιγισμός ιδεών, η κατασκευή του εννοιολογικού χάρτη και η συζήτηση και προβολή παρουσίασης για την βιομηχανικά κληρονομιά. Στη συνέχεια οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς Τουτουντζίδη Παύλο, Κουτσαμπασόπουλο Αντώνη και Σαραντοπούλου Μαίρη επισκέφθηκαν τον κυλινδρόμυλο «Ματθαίου», και την περιοχή Πουλιάνα.

Περπάτησαν στις όχθες του ποταμού Αράπιτσα που λειτούργησε ως πηγή ζωής και οικολογικής ενέργειας τροφοδοτώντας με υδροστροβιλική ενέργεια τα εργοστάσια που χτίστηκαν για αυτό το λόγο κοντά στις όχθες του μετατρέποντας τη Νάουσα του 19ου και 20ου αιώνα σε ακμάζουσα βιομηχανική περιοχή με πλήθος τεχνολογικών καινοτομιών προσφέροντας στους κατοίκους της εργασία και ευμάρεια. Οι μαθητές περπάτησαν στη περιοχή Μπατάνια, γνώρισαν τον Μύλο του «Ράιου» και τον κυλινδρόμυλο του «Μάκη», το πολυχώρο πολιτισμού «Βέτλανς» όπου συμπλήρωσαν ειδικά φύλλα εργασίας προετοιμασμένα από την παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Νάουσας.

Ο δάσκαλος του ΣΤ2 τμήματος
Τουτουντζίδης Παύλος

.

Στο οινοποιείο Δαλαμάρα Νάουσας

Ένας περίπατος στο Νυμφαίο της Μίεζας και τη Σχολή Αριστοτέλη

Το Νυμφαίο της Μίεζας κοντά στον Κοπανό Ημαθίας επισκέφθηκαν στις 4/11/2015 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης με τις δασκάλες τους, Λώτη Παναγιώτα, Σιδεροπούλου Αγνή κια Σιδηροπούλου Ελένη. Εκεί βρίσκεται το φυσικό ιερό των Νυμφών, το Νυμφαίο της Μίεζας. Είναι ένας τόπος μυθικός, ιερός και συνάμα ιστορικός. Η Μίεζα ήταν ξακουστή για τα νερά, τους κήπους της, την εξαιρετική ομορφιά της καθώς και το ονομαστό Νυμφαίο της. Το πηγαίο νερό είναι διαυγές και ο τόπος ιδανικός για τη λατρεία των Κρηναίων ή Ναϊάδων Νυμφών.

Η πλούσια πανίδα και η χλωρίδα και λίγο πιο κάτω η λίμνη του Βορβόρου αποτέλεσαν χώρο εκπαίδευσης για τον Αλέξανδρο που μακριά από την κουστωδία του παλατιού εντρυφούσε στην ελληνική παιδεία, προνομιούχος δέκτης της κληρονομιάς σπουδαίων φιλοσόφων. Το κτίριο χρησιμοποιήθηκε για τη λειτουργία της σχολής για τέσσερα χρόνια. Ο Αριστοτέλης με το μαθητή του Θεόφραστο παρέμεινε εκεί για άλλα δυο χρόνια και ασχολήθηκε με το συγγραφικό και ερευνητικό του έργο.

Links: