Search
Archives

You are currently browsing the 12ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας blog archives for Ιουνίου, 2012.

Archive for Ιουνίου, 2012

Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας

Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Δημιουργικές κατασκευές για παιδιά

Γαλλικό πρωινό στην τάξη

Στις 23  Μαΐου, στα τμήματα των γαλλικών της Ε”  τάξης φάγαμε  γαλλικό πρωινό.
 

Αφού μάθαμε στα γαλλικά τις τροφές που πρέπει να υπάρχουν σ” ένα πλήρες πρωινό, το γευτήκαμε  και έτσι όπως ήταν και πρώτες ώρες το απολαύσαμε !!!

Παράλληλα μάθαμε και με ποιες εκφράσεις καλούμε κάποιον να φάει και πώς απαντά αν θέλει ή αν δεν πεινά.

Τέλος, συνειδητοποιήσαμε ότι, σε όποια γλώσσα μιλούμε, σε όποια χώρα ζούμε, το πρωινό μας, που είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, είναι απαραίτητο και πρέπει να περιλαμβάνει  γάλα ( για το ασβέστιο), δημητριακά ( για φυτικές ίνες και υδατάνθρακες), χυμό ( για τις βιταμίνες) και μαρμελάδα ή μέλι ( για υδατάνθρακες).

 

Για να τα μάθουμε καλύτερα τα ζωγραφίσαμε:

 

 

 

 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα πατήστε  εδώ :       un bon petit d?jeuner   

 

 

Ψηφιακό (digital) scrapbooking με το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας gimp

Θέλοντας καιρό τώρα να ασχοληθώ με το ψηφιακό scrapbooking και με αφορμή τη δημιουργία αναμνηστικών για τα παιδιά της Έκτης τάξης, βρήκα αυτό το 5λεπτο βιντεάκι το οποίο αποδείχτηκε αρκετά κατατοπιστικό. Δυστυχώς η εταιρία που το ανέβασε SoftwarePantry μάλλον αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα με τη σελίδα της. Απολαύστε το…

Μία καλή αφορμή για να βγάλετε πολλές φωτογραφίες φέτος το καλοκαίρι…

Ποντιακή γενοκτονία

19 Μαΐου: Μια μέρα που κανένας Έλληνας που κατάγεται από τον Πόντο δε θα ξεχάσει

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

Οι μαθητές των τμημάτων Ε2, ΣΤ1 και ΣΤ2 του σχολείου μας δημιούργησαν στα πλαίσια εκπόνησης προγράμματος  με τίτλο «ΌΧΙ ΣΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ » το παρακάτω διαφημιστικό σποτ:

Συγχαρητήρια στα παιδιά!

Έκθεση ζωγραφιών από τα τμήματα γαλλικών

Από τις αρχές του Ιουνίου εκτίθενται στο ισόγειο του σχολείου μας ζωγραφιές των μαθητών από τα τμήματα των γαλλικών της Ε”  τάξης.

ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ

Το Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων επισκέφθηκαν σήμερα Παρασκευή 8/06/2012 τα παιδιά της Α΄ τάξης με τη συνοδεία των δασκάλων τους, κ. Εύης Καπετανάκη, κ. Αλεξίας Βασιλειάδου και κ. Χριστίνας Παπαδοπούλου.

Μέσα στην έκταση του πάρκου περιλαμβάνονται σε κανονικές διαστάσεις αναπαραστάσεις χαρακτηριστικών ειδών δεινοσαύρων και πτηνών διαφορων γεολογικών περιόδων. Τα παιδιά είδαν μοναδικά ελληνικά είδη, όπως την αρκούδα των σπηλαίων και το μαστόδοντα των Γρεβενών, του οποίου οι χαυλιόδοντες που ξεπερνούν τα πέντε μέτρα  βρέθηκαν στη Μηλιά των Γρεβενών.

Μετά την ξενάγηση τα παιδιά έπαιξαν στον παιδότοπο του πάρκου.

ΥΓΙΕΙΝΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ

Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα την Υγιεινή Διατροφή που υλοποιούν τα τμήματα Β1 και Ε1 του σχολείου μας με τους δασκάλους τους κ. Θεοδωράκη Κατερίνα και κ. Πετανίδη Δημήτρη αντίστοιχα, τα παιδιά  ασχολήθηκαν με τη διατροφή και συγκεκριμένα με το «Υγιεινό Πρωινό».
Αρχικά, κάθε παιδί είπε τι τρώει στο πρωινό του και μετά αν πεινάει στο σχολείο ή όχι, αν αισθάνεται κουρασμένο ή αν αισθάνεται γεμάτο ενέργεια. Δηλαδή αν έχει δύναμη να τρέξει, να παίξει με τα άλλα παιδιά ή μήπως αισθάνεται κουρασμένο στο μάθημα. Μάθαμε πως οι τροφές που μας δίνουν ενέργεια λέγονται υδατάνθρακες και στο πρωινό βρίσκονται στο ψωμί, τα δημητριακά, τα κουλουράκια και το μέλι. 
Οι τροφές που μας δίνουν δύναμη, λέγονται πρωτεΐνες και στο πρωινό γεύμα μπορούμε να τις πάρουμε από το γάλα, τα αυγά, το τυρί και το γιαούρτι. Βέβαια, δεν παραλείψαμε να μιλήσουμε για τις βιταμίνες που υπάρχουν στα παραπάνω αλλά και στα φρούτα και το φυσικό χυμό πορτοκάλι, που μπορούν να τρώνε και να πίνουν τα παιδιά στο πρωινό τους.
Μιλήσαμε για το ασβέστιο που περιέχει το  γάλα, που είναι απαραίτητο για δυνατά οστά. Μάθαμε πως εάν πίνουμε γάλα σοκολατούχο ή με σοκολάτα σκόνη μέσα, τότε το κακάο «κρύβει» το ασβέστιο και ο οργανισμός μας είναι σαν να μην το πήρε ποτέ.  Καλύτερα λοιπόν για να κάνουμε γερά κόκαλα και να ψηλώσουμε πολύ είναι να πίνουμε άσπρο γάλα.
Στη συνέχεια το τραπέζι στρώθηκε και όλοι μαζί φάγαμε ένα υγιεινό πρωινό!

Εργαστήριο Παιδικής Μαγειρικής & Διατροφής στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα την υγιεινή διατροφή τα παιδιά της Β΄τάξης επισκέφθηκαν μαζί με τις δασκάλες τους κ. Θεοδωράκη Κατερίνα και κ. Σιδεροπούλου Αγνή το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης με στόχο να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Εργαστήρι Παιδικής Μαγειρικής και Διατροφής»

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο δράσης και μύησης των παιδιών σε διαφορετικές καθημερινές συνήθειες. Σε μια κανονική κουζίνα τα παιδιά μαγείρεψαν μαθαίνοντας τα συστατικά των τροφών και τις αρχές υγιεινής διατροφής. Μέσα από την εξερεύνηση των γεύσεων και των μυρωδιών έμαθαν μυστικά μεταβολής των συνηθειών τους και έπαιξαν παιχνίδια με τις γνώσεις. Η συνταγή απλή?ποδιές, σκούφοι και κέφι για δημιουργία. Στο εργαστήριο συμμετείχε σεφ για το μέρος της μαγειρικής και παιδαγωγός για το μέρος του παιδαγωγικού παιχνιδιού.

Links: