Search
Archives

ΥΓΙΕΙΝΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ

Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα την Υγιεινή Διατροφή που υλοποιούν τα τμήματα Β1 και Ε1 του σχολείου μας με τους δασκάλους τους κ. Θεοδωράκη Κατερίνα και κ. Πετανίδη Δημήτρη αντίστοιχα, τα παιδιά  ασχολήθηκαν με τη διατροφή και συγκεκριμένα με το «Υγιεινό Πρωινό».
Αρχικά, κάθε παιδί είπε τι τρώει στο πρωινό του και μετά αν πεινάει στο σχολείο ή όχι, αν αισθάνεται κουρασμένο ή αν αισθάνεται γεμάτο ενέργεια. Δηλαδή αν έχει δύναμη να τρέξει, να παίξει με τα άλλα παιδιά ή μήπως αισθάνεται κουρασμένο στο μάθημα. Μάθαμε πως οι τροφές που μας δίνουν ενέργεια λέγονται υδατάνθρακες και στο πρωινό βρίσκονται στο ψωμί, τα δημητριακά, τα κουλουράκια και το μέλι. 
Οι τροφές που μας δίνουν δύναμη, λέγονται πρωτεΐνες και στο πρωινό γεύμα μπορούμε να τις πάρουμε από το γάλα, τα αυγά, το τυρί και το γιαούρτι. Βέβαια, δεν παραλείψαμε να μιλήσουμε για τις βιταμίνες που υπάρχουν στα παραπάνω αλλά και στα φρούτα και το φυσικό χυμό πορτοκάλι, που μπορούν να τρώνε και να πίνουν τα παιδιά στο πρωινό τους.
Μιλήσαμε για το ασβέστιο που περιέχει το  γάλα, που είναι απαραίτητο για δυνατά οστά. Μάθαμε πως εάν πίνουμε γάλα σοκολατούχο ή με σοκολάτα σκόνη μέσα, τότε το κακάο «κρύβει» το ασβέστιο και ο οργανισμός μας είναι σαν να μην το πήρε ποτέ.  Καλύτερα λοιπόν για να κάνουμε γερά κόκαλα και να ψηλώσουμε πολύ είναι να πίνουμε άσπρο γάλα.
Στη συνέχεια το τραπέζι στρώθηκε και όλοι μαζί φάγαμε ένα υγιεινό πρωινό!

Comments are closed.

Links: