Search
Archives

You are currently browsing the 12ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας blog archives for Μαΐου, 2015.

Archive for Μαΐου, 2015

Eγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2015-2016

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Σύμφωνα με τις διατάξεις της §3 του άρθρου 7 του Π.Δ. 201/1998 (ΦΕΚ 161Α), όπως τροποποιήθηκαν από τις διατάξεις των περιπτώσεων 3 και 4 της παρ. 2 του άρθρου 11 του Ν. 4229/2014 (ΦΕΚ 8 τ. Α΄/10.1.2014) και αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 53 του Ν. 4238/2014 (ΦΕΚ 38 τ. Α΄/17.2.2014) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του μαθητή στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, το οποίο εκδίδεται το τελευταίο πριν την εγγραφή τρίμηνο και στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης (ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΕΠΆΓΓΕΛΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ)

β. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

ε. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.

Δωρεάν κατασκήνωση για παιδιά ανέργων ?χαμηλόμισθων

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα πραγματοποιήσει και φέτος το Πρόγραμμα Διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

1. Εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ)

2. Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ

Το πρόγραμμα αφορά προστετευόμενα τέκνα δικαιούχων οικογενειών ηλικίας 6-16 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε αναλυτικότερα στα παρακάτω έγγραφα.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ 2015 ΕΛΠΕ

ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ.ΝΣΗ Α.ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β.ΘΜΙΑΣ ΕΚ.ΣΗΣ ΚΜ

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ – Β΄ ΦΑΣΗ

Το Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) σε συνεργασία με τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας ανακοινώνει τη διεξαγωγή της β΄ φάσης του 9ου Μαθητικού Διαγωνισμού «Παιχνίδι και Μαθηματικά», το Σάββατο 16 Μαϊου 2015 και ώρα 9.00.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τον διαγωνισμό διαβάστε στο επισυναπτόμενο κείμενο:

Β΄ ΦΑΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΜΕ – ΗΜΑΘΙΑΣ

 

2o ΔΙΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ

Το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, στα πλαίσια των αθλητικών εκδηλώσεων «Δημήτριος Βικέλας 2015″, διοργανώνει το δεύτερο τουρνουά σκάκι σε συνεργασία με τον σκακιστικό όμιλο Βεροίας.  Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις (προκριματικοί-τελικοί) στις πόλεις της Βέροιας, της Αλεξάνδρειας και της Νάουσας, τις Κυριακές 17 και 24 Μαΐου (προκριματικοί αγώνες) και 31 Μαΐου (τελικοί -μόνο στη Βέροια).

Στο σχετικό ενημερωτικό υλικό (αφίσα, ενημερωτικό δελτίο) μπορούν να ενημερωθούν όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σ” αυτή την ευγενή προσπάθεια.

Αφίσα σκάκι 2015~ΝΕΑ

Ενημερωτικό Φυλλάδιο Σκάκι 2015 

Τεύχος 2ου Διενοριακού Πρωταθλήματος Σκάκι

Προκήρυξη διαγωνισμού ? χορήγηση υποτροφιών σε μαθητές της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου

Tο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, προκηρύσσει διαγωνισμό μεταξύ των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων Θεσ/νίκης και περιχώρων, δημόσιων και ιδιωτικών, για τη χορήγηση υποτροφιών σε μαθητές και  μαθήτριες που θα συμμετέχουν σ? αυτόν και θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2015-2016, στην Α΄ τάξη του  γυμνασίου. Οι υποτροφίες είναι ανεξάρτητες από την οικονομική κατάσταση των γονέων.

Για καλύτερη εξυπηρέτηση των υποψηφίων ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο μέρες: Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 ή Σάββατο 9 Μαΐου 2015, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ 2015

ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤOY ΣΤ1? ΤMHMATOΣ «ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»

ΠΑΙΔΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑΤα παιδιά του Στ1 τμήματος του σχολείου μας με το δάσκαλό τους, κ. Ανδρέου Νικόλαο, διεξήγαγαν μια έρευνα για τα παιδικά ατυχήματα. Η αφορμή για την εργασία αυτή ήταν η ενότητα «Ατυχήματα» στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, την οποία την συνδύασαν και με το μάθημα των Μαθηματικών και την ενότητα «Συλλογή και επεξεργασία δεδομένων».
Αρχικά, κατασκεύασαν ένα ερωτηματολόγιο που το μοίρασαν σε όλα τα παιδιά του σχολείου μας. Στη συνέχεια και αφού συγκέντρωσαν τα απαντημένα ερωτηματολόγια (194 στο σύνολό τους), δουλεύοντας σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων, ταξινόμησαν τα δεδομένα, τα επεξεργάστηκαν με τη βοήθεια των Νέων Τεχνολογιών (Excel) και διατύπωσαν τα συμπεράσματα.

Σας επισυνάπτουμε το ερωτηματολόγιο και τα αποτελέσματα της έρευνας των ΜΙΚΡΩΝ ΜΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ.

 ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΣΤ-1

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Αποτελέσματα της έρευνας για τα παιδικά ατυχήματα

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και τον συντονιστή δάσκαλό τους για την ερευνητική τους εργασία.

Εκπαιδευτική Eκδήλωση του έργου «Σχολές Γονέων» διάρκειας 4 ωρών

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι το επιμορφωτικό σεμινάριο βιωματικού τύπου με θέμα την ενδοσχολική βία θα πραγματοποιηθεί στη σχολική μας μονάδα την Τετάρτη 13 Μαϊου 2015 και ώρα 17.00. Στην εκπαιδευτική αυτή συνάντηση 4 ωρών μπορούν να συμμετάσχουν γονείς/κηδεμόνες προκειμένου να συζητήσουν-εκπαιδευτούν σε θέματα βίας, παρακολούθησης και στήριξης ασφαλούς διαδικτύου κλπ.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη Δ/νση του σχολείου.

pdfΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ.pdf1.08 MB

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΓΟΥΤΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 7ου ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Μετά τη λήξη του 7ου Μαθητικού Συνεδρίου,  της μεγαλύτερης μαθητικής επιστημονικής διοργάνωσης της Κεντρικής Μακεδονίας,  ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας με έγγραφό του, το οποίο απέστειλε στις διευθύνσεις των σχολείων, ευχαριστεί όλους  όσους συμμετείχαν σε αυτή τη διοργάνωση: Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που αποτέλεσαν  την ψυχή του συνεδρίου, τους Σχολικούς Συμβούλους και τους υπευθύνους ? τεχνικούς των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ  Κεντρικής Μακεδονίας για την στήριξή τους στη διοργάνωση αυτή. Μπορείετε να διαβάσετε αναλυτικά το έγγραφο παρακάτω.

Με τη σειρά μας, η Διευθύντρια και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου μας, συγχαίρουμε τους μαθητές/τριες της Ε΄και της Στ΄τάξης του σχολείου μας, που συμμετείχαν στο συνέδριο, και τους/τις καθηγητές Πλροφορικής, κ. Δελιοπούλου Μαρία και κ.Καλαμάτα Κων/νο για την συμμετοχή τους στο συνέδριο και τη στήριξη και καθοδήγηση των παιδιών μας.

AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 7ου Μαθητικού Συνεδρίου (έγγραφο Περιφερεακού Δ/ντή Κ. Μακεδονίας)

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΓΟΥΤΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

Διαδικασία εγγραφής ? επιλογής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων (2015-16)

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Σας γνωρίζουμε ότι για την εγγραφή μαθητών/τριών στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια), για το σχολικό έτος 2015-2016, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών/τριών πουεπιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλουναίτηση στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους κατά το χρονικό διάστημα από 10 Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2015.
Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την παρακάτω εγκύκλιο ή ζητήστε πληροφορίες στη Δ/νση του σχολείου μας.

pdfΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ .pdf568.33 KB

Links: