Search
Archives

You are currently browsing the 12ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας blog archives for Ιανουαρίου, 2013.

Archive for Ιανουαρίου, 2013

Δεντροφύτευση στη Ραχιά!

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και παιδείας των μαθητών/τριών μας, το σχολείο μας οργάνωσε μια δράση δενδροφύτευσης. Τα παιδιά της Δ΄τάξης και στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος με θέμα «Το δάσος», που υλοποιούν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2012-13, φύτευσαν 52 δεντρύλλια  στο πάρκο της Ραχιάς.

Τα παιδιά μας  συμμετείχαν με κέφι και ενθουσιασμό στη δράση αυτή. Καθένας μαθητής και καθεμία μαθήτρια φύτευσε ένα δεντράκι (βελανιδιά, πεύκη ή κυπαρίσσι) και έβαλε το ανάλογο καρτελάκι με το όνομά του και την ημερομηνία.

Οι δασκάλες της τάξης, κ. Σιδηροπούλου Ελένη και κ. Σπυροπούλου Ιωάννα, με τη δράση αυτή προσπάθησαν μέσα από μια παιδαγωγική διαδικασία να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση και την περιβαλλοντική αφύπνιση των παιδιών μας, που είναι οι μελλοντικοί ενεργοί πολίτες αυτού του τόπου.

Πολύτιμη ήταν η στήριξη του Δήμου και συγκεκριμένα του Τμήματος Πρασίνου, καθώς η Διευθύντρια του Τμήματος κ. Βαφείδου, ο Προϊστάμενος κ. Ορφανίδης και το προσωπικό/εργάτες του Δήμου, στηρίζοντας την προσπάθειά μας μας βοήθησαν στη μεταφορά των δεντρυλλίων, την παροχή των απαραίτητων εργαλείων αλλά και τη προσωπική βοήθεια κατά τη διάρκεια της δράσης. Επίσης, πολύτιμη ήταν η στήριξη του Δασαρχείου Βέροιας που μας βοήθησε στην προμήθεια των δεντρυλλίων. Όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της δράσης, οι μαθητές/τριες και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου μας τους ευχαριστούμε θερμά. 

Η ΤΥΦΛΟΜΥΓΑ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ!

Ε” Τάξη

Ξέρετε την τυφλόμυγα; Εμείς παίξαμε το διασκεδαστικό αυτό παιχνίδι στα γαλλικά με μια μικρή παραλλαγή: μάθαμε πρώτα να ρωτούμε  στα γαλλικά  «Ποιος/α  είναι;» και ν” απαντούμε  «Αυτός / ή είναι ο/η …»

Πατήστε qui est ce ?  για να μας θαυμάσετε !

Στη συνέχεια με το ίδιο παιχνίδι μάθαμε να ρωτούμε «Τι είναι αυτό;» και ν” απαντούμε  «Αυτό είναι …»

Πατήστε qu” est ce que c” est ? για να μας θαυμάσετε !

ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΟΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΣ

Στο μάθημα των Γαλλικών της Ε”  Τάξης βρήκαμε έναν τρόπο να μαθαίνουμε τις νέες λέξεις ζωγραφίζοντας. Τι διασκέδαση ! Βγάλαμε τις μπογιές και τους μαρκαδόρους μας, βάλαμε πολλή  φαντασία και να τι δημιουργήσαμε… Πατήστε  εδώ12 calligrammes couleurs materierl για να θαυμάσετε τις Γραμματοζωγραφιές μας !

La galette des Rois – Η γαλλική βασιλόπιτα

Στις 6 Ιανουαρίου, γιορτάζουν στη Γαλλία τη Γιορτή των Τριών Μάγων

που έφεραν δώρα στο μικρό Χριστό.

Αυτή τη μέρα κόβουν τη δική τους βασιλόπιτα.
  

 
                          
 
 
Μέσα κρύβουν αντί για νόμισμα μικρές φιγούρες.
 
  
 
 
 
Όποιος τις τύχει γίνεται βασιλιάς ή βασίλισσα
για εκείνη την ημέρα και φορά την κορώνα.
 
 
 
 
 
Τα παιδιά τραγουδούν κι ένα παιδικό τραγούδι.  
Εμείς , οι μαθητές της Ε”  Τάξης του τμήματος των Γαλλικών,
αφού κόψαμε τη δική μας βασιλόπιτα τραγουδήσαμε και το τραγούδι.
 
Πατήστε για να το ακούσετε
 

Μικροί ζαχαροπλάστες!

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και τα παραδοσιακά έθιμα δεν μπορούσαν να λείψουν από το σχολείο μας! Στολίσαμε χριστουγεννιάτικα δέντρα, μάθαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κολλήσαμε νιφάδες και φαναράκια στα παράθυρα, φτιάξαμε χριστουγεννιάτικες κάρτες και στολίδια! Και για να πάρουμε γεύση Χριστουγέννων, οι μαθητές της Β” τάξης με τη βοήθεια της δασκάλας τους, κ. Καπετανάκη Εύης, έφτιαξαν χριστουγεννιάτικα κουλουράκια! Ζύμωσαν το ζυμάρι και σχημάτισαν αστεράκια, καρδούλες, καμπανούλες και έλατα! Έψησαν τα κουλουράκια στους φούρνους που διαθέτει η αίθουσα του Ολοήμερου και γέμισαν το σχολείο μας λαχταριστές μυρωδιές! Κέρασαν όλο το σχολείο και με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε ότι είναι εξαιρετικοί ζαχαροπλάστες! Μπράβο παιδιά! Και του χρόνου!

Links: