Search
Archives

You are currently browsing the archives for the Εκπαιδευτικό υλικό Τ.Π.Ε. category.

Archive for the ‘Εκπαιδευτικό υλικό Τ.Π.Ε.’ Category

Ευχές για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος 2023

Οι μαθητές της Ε’ τάξης του σχολείου μας (Ε1 και Ε2 τμημάτων), χρησιμοποιώντας ένα λογισμικό παρουσιάσεων, που αποτέλεσε και μαθησιακό στόχο του μαθήματος ΤΠΕ για το πρώτο τρίμηνο του σχολικού έτους, δημιούργησαν ευχετήριες χριστουγεννιάτικες κάρτες και εύχονται σε όλους μας “Καλά Χριστούγεννα” και ευτυχισμένο το νέο έτος 2023!

Μπορείτε να επισκεφθείτε το λεύκωμα της τάξης στη διεύθυνση:

https://read.bookcreator.com/PFJ7Qm3LGPgZMBe535jT9WhyBZD3/jgcwlOkGReu-d1AGzZ0D7w

Εκφοβισμός και δημιουργία κόμικς στον μαθητικό όμιλο της Πληροφορικής

Κατά τον μήνα Οκτώβριος και κάθε Πέμπτη στο πλαίσιο του μαθητικού ομίλου Πληροφορικής, τα παιδιά του Ολοήμερου ασχολήθηκαν με τον εκφοβισμό. Μίλησαν για τα είδη του εκφοβισμού, τους τρόπους προστασίας και έμαθαν να δημιουργούν κόμικς. Ένα τέτοιο δείγμα των εργασιών τους βλέπετε παρακάτω. Ένας εικονογραφημένος διάλογος σε συννεφάκια (κόμικ) με θέμα στον σχολικό εκφοβισμό.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ B’ ΤΑΞΗ

Τα παιδιά της Β τάξης, στο μάθημα της Πληροφορικής,  μέσω του προγράμματος της ζωγραφικής, δημιούργησαν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες κάρτες.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013 ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ

Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος του Σχολείου μας, στο μάθημα της πληροφορικής, δημιούργησαν το δικό τους ημερολόγιο για το Νέο Έτος 2013.

Για να το δείτε ακολουθήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο:  ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Ψηφιακό (digital) scrapbooking με το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας gimp

Θέλοντας καιρό τώρα να ασχοληθώ με το ψηφιακό scrapbooking και με αφορμή τη δημιουργία αναμνηστικών για τα παιδιά της Έκτης τάξης, βρήκα αυτό το 5λεπτο βιντεάκι το οποίο αποδείχτηκε αρκετά κατατοπιστικό. Δυστυχώς η εταιρία που το ανέβασε SoftwarePantry μάλλον αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα με τη σελίδα της. Απολαύστε το…

Μία καλή αφορμή για να βγάλετε πολλές φωτογραφίες φέτος το καλοκαίρι…

Kdenlive ? Πως δημιουργώ βίντεο (Video) με υπότιτλους

Το πρόγραμμα kdenlive αποτελεί ένα ελεύθερο λογισμικό ανοικτού κώδικα για το λειτουργικό σύστημα Linux. Με το kdenlive μας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσουμε video με ήχο και υπότιτλους χωρίς να χρειαστεί να μπούμε στη διαδικασία να αγοράσουμε κάποιο εμπορικό λογισμικό για αυτό το σκοπό ή ακόμα χειρότερα να το κατεβάσουμε σπασμένο.

Το παρακάτω βίντεο διάρκειας 1:30” λεπτού δημιουργήθηκε με το kdenlive. Επέλεξα να δημιουργήσω ένα μικρό αφιέρωμα στον ζωγράφο Paul Klee (1879-1940).Έτσι, κατέβασα από το διαδίκτυο εικόνες με φωτογραφίες και πίνακες του ζωγράφου καθώς και βιογραφικά στοιχεία.

Untitled from Eleni Psara on Vimeo.

Read the rest of this entry »

Ο Φαταούλας

Το παιχνίδι “Ο Φαταούλας” το δημιούργησαν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Σχολείου μας στο προγραμματιστικό περιβάλλον scratch. Σκοπός του Φαταούλα είναι να φάει όσα περισσότερα αντικείμενα μπορεί.

Κανόνες:

Έναρξη: πατήστε πράσινη σημαία

Κίνηση: με τα βελάκια του πληκτρολογίου όταν πρόκειται για έναν παίκτη και με τα γράμματα a,s,d και w όταν πρόκειται για τον δεύτερο παίκτη. Προσοχή, το πληκτρολόγιο πρέπει να είναι γυρισμένο στα αγγλικά αλλιώς ο δεύτερος παίκτης δεν θα κινείται.

Σε κάποιες εκδοχές μπορεί να μεγαλώσει ο ήρωας πατώντας το πλήκτρο b και να μικρύνει πατώντας το πλήκτρο s.

Learn more about this project

Learn more about this project

Learn more about this project

Learn more about this project
Learn more about this project

Learn more about this project

Learn more about this project

Learn more about this project

Εισαγωγή παρουσίασης – Ασφάλεια και διαδίκτυο

Δημιουργώ παιχνίδια στο scratch

Το βιβλίο «Δημιουργώ παιχνίδια στο Scratch» δημιουργήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Διδακτική της Πληροφορικής ΙΙ» που πραγματοποιήθηκε στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2009-2010, στο τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών, του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το βιβλίο αυτό διανέμεται στο διαδίκτυο με άδεια (cc) Creative Commons. Μπορείτε, δηλαδή, να δημιουργήσετε και να διανείμετε τις δικές σας εκδοχές του βιβλίου, με διαφορετικά κεφάλαια, διαφορετικά παραδείγματα, διαφορετικές περιγραφές.

Οι μαθητές μπορούν να επισκεφτούν για περισσότερες πληροφορίες τη διεύθυνση:

http://www.scratchplay.gr/about.html

όπως επίσης, να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους το scratch στα Ελληνικά από (εδώ).

Links: