Search
Archives

You are currently browsing the 12ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας blog archives for Μαρτίου, 2016.

Archive for Μαρτίου, 2016

Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ

ΚΟΛΑΖ ΤΗΣ Ε΄ ΤΑΞΗΣ (ΤΜΗΜΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ) ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ

 

ΠΑΥΛΕΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, με αφορμή τον φετινό εορτασμό από την UNESCO των 2400 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου Αριστοτέλη, ο οποίος έζησε και στον τόπο μας διδάσκοντας στην περίφημη σχολή του -στην αρχαία Μίεζα (κοντά στη Νάουσα)- και κατόπιν έγκρισης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και άλλους τοπικούς φορείς, διοργανώνει στα πλαίσια των εφετινών ΚΒ΄ ΠΑΥΛΕΙΩΝ, τον 5Ο «ΠΑΥΛΕΙΟ» ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ με θέμα «στη Μακεδονία του παλιού καιρού». Σκοπός του είναι αφ? ενός να δώσει την ευκαιρία στους μικρούς και μεγάλους μαθητές, να ερευνήσουν και να κάνουν κτήμα τους τα σχετικά με τη ζωή και το έργο του μεγάλου φιλοσόφου και αφ? ετέρου να αναζητήσουν να γνωρίσουν και να αναδείξουν λιγότερο ή περισσότερο γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία, μέσα από τη δημιουργία είτε μικρού μήκους ταινία, είτε ντοκιμαντέρ, είτε διαφημιστικό σποτ, είτε συλλογή φωτογραφιών.
Οι δηλώσεις συμμετοχής και η παράδοση των έργων θα πρέπει να γίνει από την ημέρα προκήρυξης του Διαγωνισμού μέχρι την 13η Μαΐου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως και τα τηλέφωνα 2331504214 ή 6981033742 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10π.μ. ? 1μ.μ. και 7μ.μ. ? 9μ.μ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΔΩ: 5ος Παύλειος Μαθητικός Διαγωνισμός~Ενημερωτικό Φυλλάδιο 2016

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» – ΘΕΜΑΤΑ 2015-16

Θέματα / Απαντήσεις Ε” τάξης 2016  (α” φάση)

Θέματα / Απαντήσεις ΣΤ” τάξης 2016    (α” φάση)

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΛΥΣΙΑΣ» ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι τα Εκπαιδευτήρια Δούκα διοργανώνουν τον 20ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό μέσω Internet «ΛΥΣΙΑΣ», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (από Δ΄ Δημοτικού μέχρι και Γ΄ Γενικού Λυκείου).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής ? συμμετοχής, το χρόνο και τους κανόνες διεξαγωγής, καθώς και τα βραβεία-δώρα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον δικτυακό τόπο: http://www.lysiasedu.org/ ή να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210-6186000 (κα Μαρία Αλβέρτη, εσ. 0523)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΕΔΩ: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΛΥΣΙΑΣ»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΡΟΟΔΟΥ Β΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

   Σας ενημερώνουμε ότι:

  • Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 και ώρα 16.30 στο χώρο του σχολείου μας θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου του β΄ τριμήνου από τους/τις δασκάλους/ες όλων των τμημάτων στους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών (Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεις) και θα γίνει ενημέρωση αναφορικά με την πρόοδο των παιδιών.
  • Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, στις τάξεις Α΄ και Β΄ δε χορηγείται έλεγχος προόδου, αλλά γίνεται  προφορική ενημέρωση των γονέων, με βάση τα στοιχεία της περιγραφικής αξιολόγησης και τις ιδιαίτερες παρατηρήσεις που αφορούν την επίδοση του μαθητή/τριας.
  • Την ίδια στιγμή στο χώρο του σχολείου θα βρίσκονται και οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων από τους/τις οποίους/ες μπορείτε να ενημερώνεστε σχετικά με την πρόοδο των παιδιών.  

                                          Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ   ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΓΟΥΤΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ «ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»

θέματα 2016 ε΄τάξη «μικρός ευκλείδης»

λύσεις 2016  ε΄τάξη 

θέματα 2016 στ΄τάξη «μικρός ευκλείδης»

λύσεις 2016 στ΄τάξη  

 

Ενημέρωση από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων

12ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Βέροια, 01-03-2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Βέροιας μας γνωστοποίησαν ότι στη Μονάδα υπηρετεί κοινωνική λειτουργός με σκοπό την διασύνδεση των γονέων και κηδεμόνων με το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής ΠΕΔΥ Θεσσαλονίκης για περιπτώσεις παιδιών που χρειάζονται ειδικές θεραπείες.

Οι γονείς ή κηδεμόνες μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Λειτουργό κα.Σταμάτη Θεοφανή, στο γραφείο 10 που βρίσκεται στο ισόγειο της Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Βέροιας, επί της οδού Μοράβα 2 & στο τηλέφωνο 2331024661.

Επίσης, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι την Κυριακή 06-03-2016 και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου μας, στο οικογενειακό κέντρο «ΑΚΡΟΠΟΛΗ».

Τιμή πρόσκλησης: 5? και περιλαμβάνει ατομικό πιάτο εδεσμάτων, ρόφημα και συμμετοχή σε κλήρωση δώρων ΧΩΡΙΣ ξεχωριστή λαχειοφόρο αγορά!!! Προσκλήσεις προπωλούνται από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Επίσης θα πωλούνται και την ημέρα του χορού στην είσοδο του κέντρου.

Σας περιμένουμε όλους για να ξεφαντώσουμε παρέα με ΚΛΟΟΥΝ και πολλές ακόμη ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικών «Αριστοτέλης» 2016

Συνημμένα θα βρείτε το έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με Αρ. Πρωτοκόλλου: Φ14/280/2241/Δ1/11-2-2016

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ 2016

 
 

Ο Μάρτης χείλη έσκασε…

Ο Μάρτης Μάρτης μίλησε  και είπε πως θ? αργήσει
έχει ακόμα δυο βροχές και μία να χιονίσει.

Ένα δεντράκι τ? άκουσε και πήγε να λυγίσει
του είπα να ?χει υπομονή το φόβο να νικήσει.
Ό,τι αργεί κι ό,τι στη γη είναι βαθιά κρυμμένο

πάλι στο φως θα βαφτιστεί και θα ?ρθει ευλογημένο.

Ο Μάρτης χείλη έσκασε στον ήλιο να γελάσει
είπε θ? αργήσει μα θα ?ρθει ο κόσμος να χαλάσει

θα βάλει τ? ανοιξιάτικα να ομορφύνει η πλάση,
στα μπλε και στα κατάλευκα θα βγει να παρελάσει.

Links: