Search
Archives

You are currently browsing the 12ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας blog archives for Ιανουαρίου, 2012.

Archive for Ιανουαρίου, 2012

Εορτασμός της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στη Θεσσαλονίκη (30/01/2012)

Εορτασμός της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στη Θεσσαλονίκη (30/01/2012)

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινούν οι κεντρικές εκδηλώσεις για τον φετινό εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2012 που εστιάζει στη σύγκλιση των γενεών με το σλόγκαν «Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο μαζί? με ασφάλεια!».

Read the rest of this entry »

Ο Τομ είναι τιμωρία, e-book

ISBN: 978-960-484-007-6
Συγγραφέας: Elisabeth de Lambilly
Εικονογράφος:  Marie-Aline Bawin
Μετάφραση: Ράνια Ζωίδη
Σχήμα: 23×21,5
Σειρά: ΤΟΜ
Βιβλιοδεσία: Hard Cover

Eκδόσεις: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


View more presentations from 12dimver.

Ο Πέτρος και ο λύκος, e-book

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ
ISBN: 960-412-618-0
Συγγραφέας: Κώστας Πούλος
Εικονογράφος: Βασίλης Παπατσαρούχας
Σχήμα: 23×29
Σειρά: ΜΟΥΣΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ
Βιβλιοδεσία: Hard Cover
Αρ. σελίδων: 32
View more presentations from 12dimver.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Ως Τρεις Ιεράρχες αναφέρονται οι τρεις επιφανείς άγιοι της χριστιανικής θρησκείας, προστάτες των γραμμάτων, της παιδείας, των μαθητών και των δασκάλων: ο Μέγας Βασίλειος , ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Κατέχουν την  πιο υψηλή θέση ανάμεσα στους πατέρες της Εκκλησίας. Η 30η  Ιανουαρίου είναι αφιερωμένη στη μνήμη των Τριών μεγάλων Πατέρων της εκκλησίας μας, που δίκαια ονομάστηκαν φωστήρες, γιατί σκόρπισαν το φως της Χριστιανοσύνης με τα θεόπνευστα και σοφά τους λόγια και έργα. Οι τρεις Ιεράρχες, προστάτες της Παιδείας και των Γραμμάτων, γαλουχημένοι με τα βαθιά νοήματα της θρησκείας και άριστοι γνώστες της αρχαίας ελληνικής σοφίας, συνδύασαν τις γνώσεις τους αυτές και πρόσφεραν τις πρώτες βάσεις στη διαμόρφωση της ελληνοχριστιανικής παιδείας και του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού.

Απολυτίκιο
Τους τρεις μεγίστους φωστήρας της τρισηλίου θεότητος ,
τους την οικουμένην ακτίσι δογμάτων Θείων πυρσεύσαντας ,
τους μελιρρύτους ποταμούς της σοφίας
τους την κτίσιν πάσαν θεογνωσίας νάμασι καταρδεύσαντας .
Βασίλειον τον Μέγαν και τον Θεολόγον Γρηγόριον,
συν τω κλεινώ Ιωάννη τω την γλώτταν χρυσορρήμονι,
πάντες οι των λόγων αυτών ερασταί
συνελθόντες ύμνοις τιμήσωμεν.
Αυτοί γαρ τη Τριάδι υπέρ ημών αεί πρεσβεύουσι.

Λειτουργία σχολείων κατά την ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών: 

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με τη με αρ. Φ.7/32/8008/Γ1/25-01-2012 εγκύκλιο του Υπ. ΠΔΒΜΘ, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012, εορτή των Τριών Ιεραρχών, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ. Την ημέρα αυτή θα γίνει εκκλησιασμός του σχολείου μας στην ενορία της Κυριώτισσας. Τα παιδιά θα προσέλθουν στο σχολείο περίπου στις 9.00π.μ. και θα σχολάσουν περίπου στις 10.00π.μ. μετά το πέρας της θείας λειτουργίας.

Παρακαλούμε για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την ασφάλεια των παιδιών να μεριμνήσετε για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών με τη συνοδεία σας.

Την ίδια ημέρα, Δευτέρα  30/01/2012, το Ολοήμερο Σχολείο ΔΕ θα λειτουργήσει.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ίδια ημέρα σημαιοφόρος και παραστάτες θα παραβρεθούν στη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στις 9.30π.μ. με τη συνοδεία εκπαιδευτικού του σχολείου μας. Παρακαλούμε να φροντίσετε μετά το πέρας της λειτουργίας για την ασφαλή αποχώρηση των παιδιών από το χώρο της εκκλησίας του Αγ. Αντωνίου.

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Σήμερα Τετάρτη 25-01-2012 και ώρα 17:30, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο συνέλευση του απερχόμενου Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με συμμετοχή 25 γονέων/κηδεμόνων του σχολείου μας.

Λόγω έλλειψης απαρτίας, δε διενεργήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.  Ωστόσο πραγματοποιήθηκε απολογισμός πεπραγμένων των δύο προηγούμενων ετών (Μάρτιος 2010 – Ιανουάριος 2012) και ακολούθησε μία ενδιαφέρουσα και πολύ χρήσιμη συζήτηση που αφορούσε τα προβλήματα του σχολείου αλλά και τρόπους δράσης και συνεργασίας όλων των γονέων/κηδεμόνων. Στο τέλος της συνέλευσης, κόψαμε και τη βασιλόπιτα του Συλλόγου, με τυχερή την αντιπρόεδρο κα.Χιονίδου Ελπίδα!

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη 01-02-2012 και ώρα 17:30 στο χώρο του σχολείου και ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή όχι απαρτίας.

Παρόλα αυτά, η παρουσία ΟΛΩΝ ΣΑΣ είναι περισσότερο από απαραίτητη, είναι επιβεβλημένη, προκειμένου το νέο Δ.Σ. να έχει δύναμη και να νομιμοποιείται να εκπροσωπεί τους γονείς/κηδεμόνες του σχολείου μας και στην Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους εκεί!

Φιλικά,

το απερχόμενο Δ.Σ.

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση – Αλλαγή Ώρας

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του απερχόμενου Δ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25-01-2012 στις 17:30  και όχι στις 18:00 όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Ζητούμε συγνώμη για την παραπάνω αλλαγή

Φιλικά,

το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Κοπή βασιλόπιτας

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψαν σήμερα 23 Ιανουαρίου 2012 όλα τα τμήματα καθώς και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου μας. Ο τυχερός κάθε τμήματος κέρδισε ένα δώρο (λογοτεχνικό βιβλίο). Τις βασιλόπιτες έφτιαξαν με πολλή αγάπη μητέρες/μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Τα δώρα αγοράστηκαν από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους. Και του χρόνου με υγεία!

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

το απερχόμενο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, σας προσκαλεί σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Τετάρτη 25-01-2012 και ώρα 18:00 στον χώρο του σχολείου. Μετά τον απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ. και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα προχωρήσουμε σε διενέργεια εκλογής νέου Δ.Σ.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η συνέλευση θα ξαναπραγματοποιηθεί την Τετάρτη 01-02-2012 και ώρα 18:00 στον ίδιο χώρο.

Η παρουσία όλων σας είναι επιβεβλημένη προκειμένου να πραγματοποιηθεί μία γόνιμη συζήτηση – ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για την καλύτερη λειτουργία του Δ.Σ. αλλά και του σχολείου γενικότερα.

Φιλικά

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

H Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση για τη Βία στα γήπεδα

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση ξεκινάει μία καμπάνια κοινωνικής ευθύνης ενάντια στη Βία στα γήπεδα. Τι μπορείς να κάνεις εσύ; Αγαπάς το ποδόσφαιρο, έχεις προτάσεις και ιδέες αλλά δεν ξέρεις που να τις παρουσιάσεις; Δες τα τηλεοπτικά σποτάκια μας στην ΕΤ1, μπες στο κλίμα και έλα στην i-create! Μια πλούσια διαδραστική εφαρμογή σε περιμένει να την εξερευνήσεις και να μάθεις.

Δείτε ΕΔΩ: http://www.i-create.gr/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=697&Itemid=93

Le calendrier 2012- το ημερολόγιο 2012

Links: