Search
Archives

Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα στο σχολείο μας

Κάθε χρόνο τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου, με επίκεντρο την 13η Οκτωβρίου (ημέρα θανάτου του Παύλου Μελά), εορτάζεται η επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα. Στο σχολείο μας όλη την εβδομάδα εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες ασχολήθηκαν με τον Μακεδονικό Αγώνα. Συζητήσεις, παρακολουθήσεις ταινιών, τραγούδια, εικαστικές δημιουργίες γέμισαν τις αίθουσες και κέντρισαν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Το πρωί της Πέμπτης 15.10.2020 μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης με την επιμέλεια των υπεύθυνων δασκάλων των τμημάτων, οργάνωσαν και παρουσίασαν σχετική εορταστική εκδήλωση στον αύλειο χώρο του σχολείου μας. Λόγω των μέτρων για την πανδημία, τα παιδιά των υπολοίπων τμημάτων έμειναν στις αίθουσες και από εκεί μόνον άκουγαν την εκδήλωση μέσω της μικροφωνικής εγκατάστασης του σχολείου, η οποία είναι συνδεδεμένη με όλους τους χώρους του κτηρίου.

Τα παιδιά της Ε΄ τάξης τηρώντας τα μέτρα (αποστάσεις και μάσκες) παρουσίασαν μια αξιόλογη εκδήλωση. Αρχικά μετά την προλόγηση από τη Διευθύντρια για την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα και τη σημασία του, δυο μαθητές αφηγήθηκαν το χρονικό του ένοπλου αγώνα ενάντια στην επικράτηση των Βουλγάρων στην Μακεδονία μας (1904-1908) με την ενδιαφέρουσα μορφή διαλόγου (παππού μακεδονομάχου και εγγονού).

Στη συνέχεια ακούστηκαν κείμενα και αποσπάσματα γεγονότων που αφορούσαν σημαντικές πρωταγωνιστικές μορφές του αγώνα: Παύλο Μελά, Τέλλο Άγρα, καπετάν Κώττα, μητροπολίτη Γερμανό Καραβαγγέλη κλπ.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η αφήγηση μαθήτριας για τη συμμετοχή νεαρών διδασκαλισσών στον Μακεδονικό Αγώνα και μιας ιδιαίτερης αναφοράς στην προσφορά της ηρωίδας δασκάλας Βελίκας Τράικου και το μαρτυρικό τέλος της. Νεαρές δασκάλες δεκαεφτά έως είκοσι χρονών μεταμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα σε εθναποστόλους. Πολλά μάτια δάκρυσαν από την απαγγελία της μαθήτριας για την προσφορά των γυναικών μακεδονομάχων στον αγώνα. Τονίστηκε, επίσης, και η προσφορά των ιερέων και αρχιερέων. Ιερείς και δάσκαλοι έγιναν τότε τα στηρίγματα του Γένους.

Η κ. Κουρκούλη Ειρήνη, μουσικός του σχολείου μας, συνόδευσε τα παιδιά στα τραγούδια που ακούστηκαν. Ιδιαίτερα συγκινεί κάθε χρόνο τα παιδιά το τραγούδι για τον θάνατο του Παύλου Μελά αλλά και με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τραγούδησαν και άλλα τραγούδια για τη Μακεδονία μας και τον αγώνα.

Η εκδήλωση έκλεισε με πολλές ευχές από τη Διευθύντρια για τη διατήρηση από εμάς του αγαθού της ελευθερίας και του θυσιαστικού πνεύματος των προγόνων μας. Τόνισε πως ο Μακεδονικός Αγώνας τέλειωσε με την απελευθέρωση της Μακεδονίας και πως από τότε οι δυο λαοί ζούμε με πνεύμα ειρηνικής συνύπαρξης και φιλίας. Ευχήθηκε αυτό το πνεύμα να διατηρηθεί στους αιώνες. Ωστόσο, οφείλουμε να συντηρούμε την εθνική μνήμη για να διδασκόμαστε από τα ιστορικά γεγονότα και να οικοδομούμε για εμάς και τα παιδιά μας έναν κόσμο ειρηνικό και γαλήνο. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο της πατρίδας μας.

 1. PA151216Α
 2. PA151208Α
 3. PA151199Α
 4. PA151193Α
 5. PA151192Α
 6. PA151186Α
 7. PA151182Α
 8. PA151180Α1
 9. PA151179Α
 10. PA151177Α
 11. PA151173Α
 12. PA151172Α

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες της Α΄ τάξης να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά με το σχολείο (12dimver@sch.gr) προκειμένου να μας κοινοποιήσουν τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου (e-mail).

Μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και της ιστοσελίδας θα ενημερώνονται για τα θέματα του σχολείου.

Επιπλέον, παρακαλούνται να μας γνωστοποιήσουν το e-mail τους και όσοι γονείς των υπολοίπων τάξεων έχουν αλλάξει e-mail.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Θεοδώρα Γούτση

 Διαδικτυακή Ενημερωτική Συνάντηση σχετικά με τα μέτρα πρόληψης 

Η  Περιφερειακή  Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας  και  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  Kεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των δράσεων του Παρατηρητηρίου Διαχείρισης  Κρίσεων  σε  συνεργασία  με  τον  Ιατρικό  Σύλλογο  Θεσσαλονίκης  διοργανώνει  διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με θέμα:   «Η σωστή χρήση μάσκας από μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οδηγίες  προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς», που θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή 18‐09‐2020 και ώρα 12:00.

Η  ημερίδα  θα  μεταδοθεί  διαδικτυακά  μέσω  livestreaming  από  την  Ιστοσελίδα  της  Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης https://kmaked.pde.sch.gr/site/ 

και θα παραμείνει  αναρτημένη για να είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

Διευκρινιστικές οδηγίες για τα Δημοτικά Σχολεία με την έναρξη του διδακτικού έτους 2020-2021 _ ΑΓΙΑΣΜΟΣ_ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ

Σας ενημερώνουμε, σύμφωνα με νεότερες διευκρινιστικές οδηγίες του ΥΠΑΙΘ, ότι την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες (Δημοτικά Σχολεία) στις 8.15΄π.μ. και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του σχολείου.

Επομένως οι μαθητές/τριες του Σχολείου μας θα προσέλθουν στις 8.15 π.μ. και μετά την τέλεση του αγιασμού στις 11.00 π.μ. από τον ιερέα θα αποχωρήσουν με την ευθύνη και συνοδεία του γονέα/κηδεμόνα (περίπου 11.30 π.μ.).

Κατά την παραμονή τους στο σχολείο, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες θα γίνει:

➢    Συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ

➢    Επεξήγηση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί (Φ.7/117703/Δ1/9-9-2020)

➢    Διανομή μάσκας ανά μαθητή

➢    Ιδιαίτερη έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας

➢    Διανομή των ατομικών δοχείων νερού/ παγουριών ανά μαθητή

➢    Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς  ανά θρανίο

➢    Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε πως οι προηγούμενες αναρτήσεις που αφορούσαν στην τέλεση του αγιασμού και την κατανομή των παιδιών της Α΄ τάξης σε τμήματα ΔΕΝ ισχύουν. Αναφορικά με την κατανομή των παιδιών της Α΄τάξης σε τμήματα, αυτή θα γίνει με παρουσία της Διευθύντριας και των διδασκαλισσών της Α΄τάξης μέσα στο κτήριο του σχολείου ματά την προσέλευση των παιδιών. Οι γονείς ΔΕΝ θα παρευρίσκονται.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η χρήση της μάσκας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για την είσοδο των παιδιών στη σχολική μονάδα. Απαγορεύεται η είσοδος προσώπων μη εχόντων εργασία στον χώρο του σχολείου (γονείς, κηδεμόνες κλπ).

Μπορείτε να διαβάσετε την νεότερη εγκύκλιο με τις οδηγίες για την έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 ΕΔΩ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Θεοδώρα Γούτση

Εγγραφή και φοίτηση των μαθητών/τριών στο ολοήμερο πρόγραμμα των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων.

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ 3838 Β΄/9-9-2020 δημοσιεύθηκε η με αριθμ. Φ7/118139/Δ1/9-9-2020 Υ.Α με θέμα «Εγγραφή και φοίτηση των μαθητών/τριών στο ολοήμερο πρόγραμμα των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων»

Σύμφωνα με το ΦΕΚ οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/ κηδεμόνων τους. Οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενοι/νες των Δημοτικών Σχολείων κάνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις.

Μπορείτε να εκτυπώσετε την αίτηση για εγγραφή στο Ολοήμερο από εδώ: ΑΙΤΗΣΗ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ

Διαβάστε το ΦΕΚ για διευκρινίσεις ΕΔΩ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Θεοδώρα Γούτση

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ Α΄ΤΑΞΗΣ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ

Αγαπητοί/ές γονείς των μαθητών/τριών της Α΄τάξης σχολικού έτους 2020-2021

Σας παρακαλούμε όπως κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της σχολικής μας μονάδας, τη Δευτέρα 14.09.2020, προσέλθετε στο σχολείο μας με τα παιδιά σας που φοιτούν στην Α΄ τάξη στις 10.30 π.μ. προκειμένου να γίνει η κατανομή των παιδιών σε τμήματα. Ο διαχωρισμός στα τμήματα θα γίνει κατά την προσέλευση στην αυλόπορτα του σχολείου δίχως να εισέλθουν οι γονείς/κηδεμόνες στον αύλειο χώρο.

Οι δασκάλες των τμημάτων θα παραλάβουν τα παιδιά μετά την κατανομή και θα εισέλθουν στις αίθουσες. Από τις αίθουσες θα παρακολουθήσουν τα παιδιά τον αγιασμό.

Τα παιδιά θα αποχωρήσουν με ευθύνη και συνοδεία του γονέα/κηδεμόνα μετά το πέρας του αγιασμού (περίπου στις 11.30 π.μ.) Κατά τα άλλα ισχύουν όσα αναφέρονται στην ανάρτηση που αφορά στον αγιασμό σχ. έτους 2020-2021.

Σας υπενθυμίζουμε πως η χρήση της μάσκας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για την είσοδο των προσώπων στον χώρο του σχολείου.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Θεοδώρα Γούτση

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ _ ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας τη Δευτέρα  14 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11.00 π.μ.

Η προσέλευση των μαθητών/τριών θα γίνει από 10.45 π.μ έως 10.55 π.μ. Σύμφωνα με την ΚΥΑ δεν πραγματοποιείται συγκέντρωση μαθητών/τριών στον προαύλιο χώρο των σχολικών μονάδων πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και η καθιερωμένη διαδικασία πραγματοποιείται εντός των σχολικών αιθουσών. Επομένως με την προσέλευσή τους οι μαθητές/τριες θα οδηγούνται με συνοδεία του/της υπεύθυνου εκπαιδευτικού στην αίθουσα του τμήματος. Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν τον αγιασμό από τις αίθουσες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των μαθητών/τριών στις αίθουσες, οι μαθητές/τριες θα έχουν μια σύντομη γνωριμία με τους/τις δασκάλους/ες τους. Επίσης, θα διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές και τις μαθήτριές μας. Παρακαλούμε να έχουν μαζί τους τη σχολική τους τσάντα.

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε πως η χρήση της μάσκας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για την είσοδο των παιδιών στη σχολική μονάδα.

Εξαιτίας, των μέτρων που λαμβάνονται για την πανδημία, παρακαλούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά να μην εισέλθουν στον χώρο της σχολικής μονάδας.

Απαγορεύεται η είσοδος των γονέων και κάθε προσώπου μη έχοντος εργασία στον χώρο του Σχολείου. Για οποιαδήποτε ενημέρωση ή εξυπηρέτηση (χορήγηση εγγράφων, διευκρινίσεις κλπ) παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε τηλεφωνικά (2331023332) ή ηλεκτρονικά (12dimver@sch.gr) με το σχολείο. Η χορήγηση εγγράφων θα γίνεται ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά.

Στη συνέχεια τα παιδιά θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων τους. Παρακαλούνται οι γονείς να μεριμνήσουν για την ασφαλή άφιξη και αποχώρηση των παιδιών. Η αποχώρηση των παιδιών θα γίνει στις 11.30 π.μ. περίπου μετά το πέρας του αγιασμού.

Από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 τα μαθήματα ξεκινούν κανονικά (πρωινά τμήματα και ολοήμερο), σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί τις ημέρες εκείνες και θα γνωστοποιηθεί στους μαθητές/τριες και τους γονείς τους.

Υπενθυμίζεται εκ νέου ότι το εξυπηρετούμενο κοινό  –  οι πολίτες θα προσέρχονται στις δημόσιες υπηρεσίες μόνο κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης (ραντεβού) και εφόσον  το  αίτημά  τους  δεν  δύναται  να  ικανοποιηθεί  με  άλλο  τρόπο,  ιδίως  τηλεπικοινωνιακά, διατηρουμένων  σε  ισχύ  των  όσων  μέχρι  στιγμής ισχύουν σχετικά  με  την  εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σας ευχαριστούμε για την αγαστή συνεργασία!

Σας ευχόμαστε  ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Θεοδώρα Γούτση

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ ΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΌ

Ενόψει της λειτουργίας των σχολικών μονάδων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2020-2021, ο ΕΟΔΥ εξέδωσε οδηγίες προς τους μαθητές και τις μαθήτριες για την προστασία από τον κορονοιό.

Σκοπός των παρακάτω οδηγιών είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και του άλλου προσωπικού των Δημοτικών Σχολείων της χώρας (και μέσω αυτών και των μαθητών) σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων από τον Σεπτέμβριο του 2020, τη λοίμωξη COVID-19, τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού ύποπτου για λοίμωξη COVID-19 και γενικά την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων.

Μπορείτε να τις διαβάσετε παρακάτω αναλυτικά: https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/09/COVID_%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1_%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%91%CF%8D%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-2020.pdf

Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων για την πρόοδο των μαθητών/τριών

Αγαπητοί/ές γονείς/κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε αναφορικά με την επίδοση βαθμολογίας β’ τριμήνου των μαθητών/τριών (άρθρο 14, παρ.4, του Π.Δ. 79/17 ΦΕΚ 109Α’), για την οποία σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για αποφυγή μαζικών συγκεντρώσεων/συναθροίσεων σε κλειστό χώρο, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με συγχρωτισμό μαθητών/τριών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικού προσωπικού, σας ενημερώνουμε τα εξής:

1. Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων της σχολικής μας μονάδας οι έλεγχοι των μαθητών/τριών που φοιτούν στις Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ΄ τάξεις, θα παραδοθούν σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα του κάθε μαθητή/τριας, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων & κηδεμόνων στο σχολείο κατά τις ημέρες 10/06/2020 και 11/06/2020 καθώς η φοίτηση των παιδιών γίνεται εκ περιτροπής στο σχολείο μας.

2. Οι εκπαιδευτικοί των Α΄ και Β΄ τάξεων θα ενημερώνουν προφορικά μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών για την πρόοδό τους. Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε να επικοινωνείτε με ηλεκτρονικό μήνυμα (email) ή με το τηλέφωνο προκειμένου να καθορίζεται η ημέρα και η ώρα της ενημέρωσής σας.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΓΟΥΤΣΗ

Eπαναλειτουργία σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας τα δημοτικά σχολεία της χώρας μας επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 έως και τις 26 Ιουνίου 2020 που θα λήξει το διδακτικό έτος.

Συνοπτικά αναφέρονται παρακάτω κάποια σημεία που θα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη λειτουργία του δικού μας σχολείου σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου:

 1. Προκειμένου να περιοριστεί η αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών/τριών των τμημάτων, υιοθετούνται πρακτικές συστηματικού διαχωρισμού των μαθητών/τριών σε υποτμήματα τόσο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων όσο και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των μαθητών/τριών και να διασφαλίζεται η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων των μαθητών/τριών σε κάθε χώρο του σχολείου.
 2. Όλα τα τμήματα του Σχολείου μας θα χωριστούν σε δυο υποτμήματα με αλφαβητική σειρά. Θα ληφθούν υπόψη και κάποιοι παράγοντες όπως π.χ. τα αδέρφια να φοιτούν τις ίδιες ημέρες στο σχολείο για την εξυπηρέτηση των γονέων. Κάθε παιδί θα κάθεται μόνο του στο θρανίο και σε απόσταση 1,5μ από τα υπόλοιπα παιδιά.
 3. Κάθε υποτμήμα θα παρακολουθεί τα μαθήματα μέρα παρά μέρα. Οι γονείς θα ενημερωθούν με ηλεκτρονική αλληλογραφία σε ποιο υποτμήμα φοιτεί το τέκνο τους και ποια ημέρα θα προσέλθει στο σχολείο.
 4. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στο Σχολείο εάν επιθυμούν τα παιδιά τους να μην παρακολουθήσουν τα μαθήματα δια ζώσης. Δύνανται όμως να παρακολουθούν τα μαθήματα με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
 5. Το σχολικό κυλικείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους. Οι γονείς θα φροντίζουν για τα μικρογεύματα των παιδιών
 6. Το Ολοήμερο Πρόγραμμα ΔΕΝ θα λειτουργήσει έως τη λήξη του σχολικού έτους (πρωινή και μεσημεριανή ζώνη)
 7. Θα αναπροσαρμοστεί το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα διαλειμμάτων και το πρόγραμμα εφημεριών στα διαλείμματα
 8. Δεν θα πραγματοποιείται η συγκέντρωση μαθητών/τριών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και τα παιδιά θα εισέρχονται αμέσως μετά την προσέλευσή τους στην αίθουσα (ώρες προσέλευσης 8.00 – 8.15 π.μ.)
 9. Κατά την αποχώρηση των παιδιών θα τηρούνται αποστάσεις και διαφορετικά χρονικά διαστήματα αποχώρησης προς αποφυγήν συγχρωτισμού. Παρακαλούνται και οι γονείς να τηρούν τις αποστάσεις κατά τις ώρες αποχώρησης των παιδιών. Αυτό σημαίνει πως είναι πιθανό κάποιο τμήμα να αποχωρήσει μερικά λεπτά αργότερα από τις 13.15.
 10. Για το υπόλοιπο του σχολικού έτους 2019-2020 δεν θα πραγματοποιούνται οι εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, εκδηλώσεις, μαθητικοί αγώνες και τέλος, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών βιβλιοθηκών.
 11. Απαγορεύεται η είσοδος των γονέων και κάθε προσώπου μη έχοντος εργασία στον χώρο του Σχολείου. Κάθε ενημέρωση ή εξυπηρέτηση των γονέων θα γίνεται με ηλεκτρονική αλληλογραφία ή με τηλεφωνική επικοινωνία.
 12. Υπενθυμίζεται εκ νέου ότι το εξυπηρετούμενο κοινό  –  οι πολίτες θα προσέρχονται στις δημόσιες υπηρεσίες μόνο κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης (ραντεβού) και εφόσον  το  αίτημά  τους  δεν  δύναται  να  ικανοποιηθεί  με  άλλο  τρόπο,  ιδίως  τηλεπικοινωνιακά, διατηρουμένων  σε  ισχύ  των  όσων  μέχρι  στιγμής ισχύουν σχετικά  με  την  εξυπηρέτηση των πολιτών.

Παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω.

Ας επιδείξουμε όλοι υπευθυνότητα και κατανόηση.

Σας ευχαριστούμε για την αγαστή συνεργασία!

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Θεοδώρα Γούτση

Links: