Tήρηση Κανονισμών Προβολής και Δημοσιότητας ΕΣΠΑ

1168_ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ 2014-2015

Διαπροσωπικές σχέσεις και διαφορετικότητα

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής και του προγράμματος για τις Διαπροσωπικές σχέσεις και τη Διαφορετικότητα, η τάξη του Στ2΄ με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κ. Μαρία Κυργιαφύνη διερεύνησε τις έννοιες της Ελευθερίας, της Φιλίας, της Ειρήνης και του Πολέμου. Η ομάδα συζήτησε τα νοήματα και τα ζητήματα που ανακύπτουν από αυτές τις τέσσερις «λέξεις», σε αναλογία με σχετικό φωτογραφικό υλικό. Στη συνέχεια, τα παιδιά, σε μικρότερες ομάδες των πέντε ή έξι ατόμων δημιούργησαν ένα αυτοσχεδιασμό με ομαδικά γλυπτά με θέμα μια διαφορετική έννοια για την καθεμιά. Ταυτόχρονα, τα ομαδικά γλυπτά των παιδιών περνούν το μήνυμα της δικής τους οπτικής σε σχέση με τα παραπάνω ζητήματα.

J’aime la galette

Οι μαθητές των Ε΄και Στ΄ τάξεων που παρακολουθούν τα γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα τραγουδούν ένα γαλλικό παιδικό τραγούδι, το «J’aime la galette». Το τραγούδι μιλάει για το έθιμο της βασιλόπιτας στη Γαλλία.

Διεξαγωγή του 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικών για μαθητές Ε΄και ΣΤ΄ τάξεων Δημοτικού Σχολείου

Σας ενημερώνουμε ότι η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ) και το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνουν τον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών για μαθητές Δημοτικού Σχολείου, υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.

 Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί για το τρέχον σχολικό έτος για τους μαθητές της Ε’ και Στ΄ τάξης σε δύο φάσεις:

Α΄ φάση :  Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 (10:00-11:30) στα δημοτικά σχολεία –που θα δηλώσουν συμμετοχή– σε όλη τη χώρα

Β΄ φάση : (μόνο για τους 2 πρωτεύσαντες μαθητές κάθε τμήματος –μετά την αξιολόγηση των γραπτών τους από τους εκπαιδευτικούς τους–  από κάθε σχολείο) το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 (10:00-11:30) σε εξεταστικά κέντρα μεγάλων πόλεων της χώρας, που θα ανακοινωθούν εγκαίρως από τους διοργανωτές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος για κατάθεση οικονομικής προσφοράς από Γραφεία Γενικού Τουρισμού για την πραγματοποίηση τριήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης της Στ΄ τάξης του Σχολείου μας στην Αθήνα και τη Βουλή των Ελλήνων κατατέθηκαν στο σχολείο μας τρεις προσφορές από τρία Τουριστικά Γραφεία.

Μπορείτε να τις δείτε παρακάτω:

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 1

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 1- ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 3

La galette des Rois (Η γαλλική βασιλόπιτα) στη Βέροια

Ο σχολικός σύμβουλος Γαλλικής γλώσσας, κ. Παρτσανάκης Λεό, σε συνεργασία με το Γαλλικό Προξενείο  Θεσσαλονίκης οργάνωσαν μια εκδήλωση στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης  Βέροιας, στις 15 Ιανουαρίου με θέμα τη γαλλική βασιλόπιτα. Η εκδήλωση εμψυχώθηκε από τη μορφωτική ακόλουθο του Γαλλικού Προξενείου, Mme Caso. Η παραπάνω εκδήλωση αφορούσε τους μαθητές  των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, που διδάσκονται τη γαλλική γλώσσα ως β΄ξένη γλώσσα. Τους μαθητές συνόδευσαν η καθηγήτρια Γαλλικών, κ. Βαβούρα Δέσποινα και ο δάσκαλος της Ε΄τάξης κ. Κουτζιαμπασόπουλος Αντώνιος.

Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση. Παρακολούθησαν δύο γαλλόφωνες ταινίες, έλαβαν μέρος σε διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, επικοινώνησαν στα γαλλικά, με μεγάλη επιτυχία, με τη μορφωτική ακόλουθο, απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το έθιμο της βασιλόπιτας στη Γαλλία, τραγούδησαν το τραγούδι «j’aime la galette» , «βομβάρδισαν» με ερωτήσεις και απορίες για τη ζωή στη Γαλλία τη μορφωτική ακόλουθο και διασκέδασαν με δημιουργικό τρόπο.

1292821703_filepathname

Και λίγες πληροφορίες για την galette des Rois! (πίτα των βασιλιάδων)

Η γαλλική βασιλόπιτα κόβεται στην Γαλλία στις 6 Ιανουαρίου, την ημέρα των Θεοφανείων (Le jour de l’Épiphanie) και συμβολίζει τον ερχομό των τριών μάγων στην Βηθλεέμ. Φτιάχνεται από φύλλο σφολιάτας και γέμιση από κρέμα με αμύγδαλα ή άλλες φορές μαρμελάδα, μήλο, μείγμα φρούτων ή σοκολάτα. Η Galette des Rois κόβεται σε ισάριθμα κομμάτια, όσοι είναι και οι παρευρισκόμενοι με επιπλέον ένα για τον πρώτο φτωχό που θα περάσει ή βρίσκεται εκεί κοντά. Ο μικρότερος στο τραπέζι, χωρίς να κοιτάει υποδεικνύει ποιος θα πάρει κάθε κομμάτι που κόβεται. Περιέχει και το γνωστό «φλουρί», une fève, κατά λέξη κουκί, στη σύγχρονη εποχή βάζουν μέσα μια μικρή πορσελάνινη χριστουγεννιάτικη φιγούρα. Συνοδεύεται πάντα από μια χάρτινη κορώνα κι όποιος βρει το «φλουρί», la fève, είναι ο βασιλιάς της μέρας και φοράει την κορώνα.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΤΗ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

Ευχές και άλλα από τους μαθητές του σχολείου μας

ΕΥΧΕΣ

 

u0395u03A5u03A7u0395u03A3

Links: