Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι»

Οι μαθητές του  τμήματος  ΣΤ2 ΄ παρακολούθησαν:
 την ελληνική αντιρατσιστική ταινία «Τζαφάρ»
 την ελληνική ταινία μικρού μήκους «Pet shop»
 την ταινία «Το ραγισμένο δοχείο»

Έγινε συζήτηση και καταγραφή των ανεπιθύμητων συμπεριφορών.
Εντόπισαν τις μορφές του ρατσισμού και συζήτησαν:
• για τις μορφές
• τα αίτια
• τις συνέπειες
• τις λύσεις του Ρατσισμού

 Ανάγνωση του ποιήματος

ποίημα

 Σε ομάδες δημιούργησαν τις εικαστικές τους παρεμβάσεις και τα μηνύματά τους.
 Παρακολούθησαν και τραγούδησαν τους στίχους « Αερικά και φίλοι διαφορετικοί »
 Εργάστηκαν σε ομάδες και δημιούργησαν τις δικές τους παρουσιάσεις.

Δείτε τις παρουσιάσεις των μαθητών!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣO

Ακολουθεί βίντεο

 

Επίσκεψη στο τυπογραφείο

Επίσκεψη της  Στ2΄τάξης στο τυπογραφείο

Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 πήγαμε να παρακολουθήσουμε πως τυπώνεται μια εφημερίδα. Συγκεκριμένα πήγαμε στην εφημερίδα «Βέροια» και «Κερκίδα», εκεί ο υπεύθυνος – ιδιοκτήτης μας έδειξε τα βήματα που γίνονται για να τυπωθεί μια εφημερίδα.
Το πρώτο βήμα για να τυπωθεί μια εφημερίδα είναι δημοσιογραφική δουλειά και το γράψιμο των κειμένων. Μετά περνάνε τις πληροφορίες στον υπολογιστή και αφού τις επεξεργαστούνε τις στέλνουν στο τυπογραφείο.
Για να ξεκινήσει η παραγωγή της ο υπεύθυνος του τυπογραφείου εκτυπώνει τις πληροφορίες πάνω σε ριζόχαρτο, έπειτα τις μοντάρει στη μονταζιέρα και βάζει το μοντάζ σε τσίγκο όπου τον τοποθετεί σε ένα μηχάνημα που το θερμαίνει με αποτέλεσμα τα γράμματα να εμφανίζονται πάνω του. Στη συνέχεια ρίχνει ένα χημικό υγρό πάνω στον τσίγκο για να καθαρίσει και προχωράει στην εκτύπωση με τη βοήθεια των εκτυπωτικών μηχανών.
Το εκτυπωμένο υλικό μεταφέρεται στο κόφτη όπου εκεί η εφημερίδα παίρνει την οριστική της μορφή. Επίσης μάθαμε πως όλο αυτό το πανέμορφο ταξίδι της εφημερίδας διαρκεί έξι ώρες.
Τέλος ακολουθεί το δίπλωμα και η διαμονή στα πρακτορεία τύπου και τα περίπτερα. Η επίσκεψη μας ήταν μια ευχάριστη εμπειρία στον κόσμο της εφημερίδας!ΣΚΥΛΟΣ

Μαρία-Άννα Δαλιγκάρου
Στέλλα Πάνου

Ακολουθεί ταινία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ KIDS” ATHLETICS ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Στο πρόγραμμα «Kids’ Athletics», συμμετείχαν τα παιδιά του σχολείου μας σήμερα Δευτέρα 3/11/2014. Το πρόγραμμα αυτό σχετίζεται με την προαγωγή του αθλητισμού, του φίλαθλου πνεύματος και της εξωσχολικής σωματικής άσκησης σύμφωνα με τις αρχές του ολυμπιακού ιδεώδους αλλά και την παιδευτική αξία του αθλητισμού στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων.

Ο ρόλος του προγράμματος είναι επιμορφωτικός και έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά των ευαίσθητων ηλικιών των δημοτικών σχολείων κοντά στον κλασσικό αθλητισμό, να καλλιεργήσει την ενασχόληση τους με αυτόν, να τονίσει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό και ταυτόχρονα να εκπαιδευτούν στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις αρχές του αθλητισμού μέσω του παιχνιδιού που προσφέρει το Kids’ Athletics.

Οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, κ. Τσιούχας Δημήτριος και κ. Μιχαηλίδου Ελένη, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο για την υλοποίηση του προγράμματος Kids’ Athletics, κ. Βαρυτιμίδη Χαράλαμπο (υπεύθυνο προγράμματος για τους νομούς Πιερίας και Ημαθίας), και την συμβολή των υπολοίπων εκπ/κών του σχολείου ανέδειξαν την αξία του προγράμματος μέσα από τις ιδιαίτερα επιτυχημένες δράσεις αθλητισμού.

Η Δ/ντρια του σχολείου και το Διδακτικό Προσωπικό ευχαριστούμε θερμά τον κ. Βαρυτιμίδη Χαράλαμπο, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας.

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ!

Τα παιδιά του Στ1 τμήματος με τον δάσκαλό τους, κ. Ανδρέου Νικόλαο, επισκέφθηκαν τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας για να συμμετάσχουν στο εκαπιδευτικό πρόγραμμα «Δεν παίζεις μόνο εσύ. Υπάρχουν κι άλλοι!».

Κάθε άνθρωπος, κάθε μέρα, συναντά εκδηλώσεις ενός ιδιότυπου εγωκεντρισμού. Στο πλαίσιο μιας ανθρώπινης σχέσης, κάποιος να φέρεται δίχως να λογαριάζει τον άλλον. Να παραβλέπει την πρωταρχική πραγματικότητα, που είναι ότι, στην ανθρώπινη σχέση, δεν παίζεις μόνο εσύ. Υπάρχουν κι άλλοι!
Πώς προκύπτει αυτό; Τι μπορώ να κάνω γι” αυτό; Η καλλιέργεια της ανθρώπινης σχέσης έχει ως βάση την επίγνωση, ως άξονα τη συναισθηματική ευθύνη και ως οδηγό τον σεβασμό του άλλου.

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Ως εξαιρετικά επιτυχημένες χαρακτηρίστηκαν οι δράσεις του σχολείου μας για την 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, οι οποίες πραγματοποιήθηλκαν την Τρίτη 22/10/2014 στις αθλητικές εγκαταστάσεις Ραχιάς, μετά την αρχική τους αναβολή λόγω των καιρικών συνθηκών.

Την ημέρα αυτή διεξήχθησαν ενδοσχολικοί αγώνες αθλοπαιδιών, που συνδέονται με τον «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου, «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».

Βασική επιδίωξη της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν «να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης».

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους/τις εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και τους/τις μαθητές/τριες του σχολείου μας, καθώς με τη συμμετοχή τους πέτυχαν την καταξίωση του θεσμού από την πρώτη κιόλας ημέρα της εφαρμογής του. Οι προτάσεις του  Σύλλογου Διδασκόντων του σχολείου μας και η εξαιρετική υλοποίησή τους ήταν άκρως επιτυχημένες. Οι δράσεις θα ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα στον αύλειο χώρο του σχολείου μας καθώς έχουμε προσκαλέσει για τον λόγο αυτό έναν εκλεκτό προσκεκλημένο από την Β/θμια Εκπ/ση Πιερίας.

 

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η επέτειος της απελευθέρωσης της Βέροιας από τον τουρκικό ζυγό, με τη Δοξολογία και την εκφώνηση πανηγυρικού λόγου στον Ιερό Ναό Αγ. Αντωνίου Βέροιας, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής στο Ηρώο της πλατείας Ωρολογίου και τέλος με παρέλαση τμημάτων συλλόγων, σχολείων και στρατού στην οδό Μητροπόλεως.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΩΡΑ 7.30 π.μ. Σημαίνουν οι καμπάνες. Αρχίζει η Θεία Λειτουργία

ΩΡΑ 10:00 π.μ.:  Παράταξη σημαιοφόρων και παραστατών μπροστά από το χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου.

ΩΡΑ 11:30 π.μ.:  Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων στη πλατεία Ρακτιβάν (Ωρολογίου).

ΩΡΑ 12:00 π.μ.: Παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων μπροστά στις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και το λαό της πόλης .

Χώρος ΠαρέλασηςΟδός Μητροπόλεως 

Επίσκεψη στην παλιά πόλη της Βέροιας

assets_LARGE_t_420_7913373_type12128Στην παλιά πόλη της Βέροιας περπάτησαν οι μαθητές/τριες του Στ1 τμήματος με το δάσκαλό τους, κ. Ανδρέου Νικόλαο, προκειμένου να παρατηρήσουν και να μελετήσουν την αρχιτεκτονική των κτιρίων και της πόλης. Η περιήγησή τους έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας (ενότητα 3η – κτίρια). Τα παιδιά παρατήρησαν και συζήτησαν για τους στενούς πεζόδρομους, τα αναστηλωμένα σπίτια με τα σαχνισιά, τους ξύλινους εξώστες, τα εντυπωσιακά χρώματα, τις πόρτες με τα γυφτόκαρφα και τους πέτρινους τοίχους με τα ζωνάρια από ξύλο.  Η  πανέμορφη γειτονιά βρίσκεται κοντά στο σχολείο μας και δίπλα στο κέντρο της πόλης και μπόρεσαν έτσι να θαυμάσουν τη μακεδονίτικη αρχιτεκτονική. Πέρασαν από την περιοχή της Κυριώτισσας, είδαν πολλά αρχοντικά όπως του Σαράφογλου, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στην εκκλησία του Χριστού.

13 Οκτωβρίου 1904: Θάνατος του Παύλου Μελά

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ 2014-15

Γούτση Θεοδώρα – Διευθύντρια Καθημερινά
Α1΄τάξη- Καπετανάκη Ευμορφία 1η Τρίτη του μήνα 10.45 – 11.30π.μ
Α2΄τάξη- Καράμπελα Παναγιώτα 1η Τετάρτη του μήνα 12.35
Α3΄τάξη – Δημητριάδου Ζωή 1η Παρασκευή του μήνα 10.45-11.30π.μ
Β1΄τάξη – Παπαϊωάννου Μαρία 1η Παρασκευή του μήνα 10.00 – 10.45π.μ
Β2΄τάξη – Βασιλειάδου Αλεξία 1η Τετάρτη του μήνα 9.00-9.40π.μ
Γ1΄τάξη – Αντωνίου Γεώργιος 1η Παρασκευή του μήνα 11.45 – 12.25π.μ
Γ2΄τάξη – Παπαδοπούλου Μαρίνα 1η Τετάρτη του μήνα 11.00 – 11.30π.μ
Γ2΄τάξη – Σιδηροπούλου Ελένη 1η Τετάρτη του μήνα 10.00-10.45π.μ
Δ1΄ τάξη – Λώτη Παναγιώτα 1η Δευτέρα του μήνα 11.45 – 12.25π.μ
Δ2΄ τάξη – Μητροπούλου Ολυμπία 1η Πέμπτη του μήνα 10.45-11.30π.μ
Δ3΄ τάξη – Σιδεροπούλου Αγνή 1η Δευτέρα του μήνα 11.45 – 12.25π.μ
Ε1΄ τάξη – Κουτζιαμπασόπουλος Αντώνιος 1η Τρίτη του μήνα 10.00 – 10.45π.μ
Ε2΄ τάξη –  Πετανίδης Δημήτριος 1η Τρίτη του μήνα 10.00 – 10.45π.μ
Στ1΄τάξη – Ανδρέου Νικόλαος 1η Τρίτη του μήνα 10.45 – 11.30π.μ
Στ2΄τάξη – Παπαδοπούλου Μαρία 1η Παρασκευή του μήνα 10.00-10.45π.μ
Σ.Ω. – Τσαμήτρος Ηλίας – (Δ1, Δ3, Στ2, ΟΛ) 1η Πέμπτη του μήνα 12.35-13.15
Σ.Ω. – Φίκατα Αικατερίνη – (Α1, Α3, Β1, Γ1, Δ2) 1η Παρασκευή του μήνα 11.30-12.25
Αγγλικά- Τέτου Γραμματή (Γ1,Γ2,Δ1,Ε1,Στ2,Ολ) 1η Τρίτη του μήνα 10.45-11.30π.μ
Αγγλικά  – Σαμαρά Ιωάννα (Α2, Β1, Δ2) 1η Πέμπτη του μήνα 10.30-11.30π.μ
Αγγλικά– Μπάκη Ελένη (Α1,Α3,Β2,Γ3,Δ3,Ε2,Στ1,ΟΛ) 1η Πέμπτη του μήνα 10.45-11.45π.μ
Γαλλικά – Βαβούρα Δέσποινα (Ε,Στ) 1η Παρασκευή του μήνα 10.00-11.00π.μ
Γερμανικά – Ράντσιου Σωτηρία (Ε,Στ) 1η Πέμπτη του μήνα 8.20-9.00π.μ
Γερμανικά – Σολάκογλου Δημήτριος (Στ΄) 1η Πέμπτη του μήνα 8.20-9.00π.μ
Φυσική Αγωγή – Τσιούχας Δημήτριος 1η Πέμπτη του μήνα 10.00-10.45π.μ
Φυσική Αγωγή - Μιχαηλίδου Ελένη 1η Πέμπτη του μήνα 11.45-12.25
Φυσική Αγωγή – Μουταφίδου Ειρήνη 1η Τετάρτη του μήνα 10.45-11.30
Μουσικής – Ιορδανίδου Παρθένα (Α,Β,Γ,Δ,Ε,Στ) 1η Δευτέρα του μήνα 10.45-11.30π.μ
Πληροφορικής – Δελιοπούλου Μαρία(Α,Β,Γ,Δ,Ε) 1η Παρασκευή του μήνα 10.45-11.30π.μ
Πληροφορικής – Καλαμάτας Κων/νος (Α2,Στ) 1η Τετάρτη του μήνα 10.45-11.30π.μ
Εικαστικά :  Ζήση Μαρία (Ε2, Στ2) 1η Δευτέρα του μήνα 9.15-10.00π.μ
 Εικαστικά :  Κωστοπούλου Παρασκευή 1η Παρασκευή του μήνα 9.00-9.45π.μ
Θεατρικής Αγωγής :  Κυργιαφίνη Μαρία 1η Δευτέρα του μήνα 9.15-10.00π.μ
Links: