ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 16-18 ατόμων. Τα προγράμματα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και στο τέλος του προγράμματος χορηγείται και πιστοποιητικό επιμόρφωσης.

Για  πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στη Διεύθυνση του Σχολείου. 

ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ- ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2014-2015 θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 8.30 π.μ.

Η συγκέντρωση των μαθητών/τριών στην αυλή του σχολείου μας θα γίνει το αργότερο έως τις 8:15 π.μ.

Μετά από τον αγιασμό οι μαθητές/τριες θα περάσουν στις αίθουσες για σύντομη γνωριμία με τους/τις δασκάλους/ες τους. Επίσης θα διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές και τις μαθήτριές μας. Παρακαλούμε να έχουν μαζί τους τη σχολική τους τσάντα.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα η Διευθύντρια του σχολείου θα έχει μια σύντομη συνάντηση- ενημέρωση με τους γονείς/κηδεμόνες.

Στη συνέχεια τα παιδιά θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων/ κηδεμόνων τους. Παρακαλούνται οι γονείς να μεριμνήσουν για την ασφαλή άφιξη και αποχώρηση των παιδιών.

Από την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου τα μαθήματα ξεκινούν κανονικά (πρωινά τμήματα και ολοήμερο), σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί τις ημέρες εκείνες και θα γνωστοποιηθεί στους μαθητές/τριες και τους γονείς τους.

Σας ευχόμαστε  ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΓΟΥΤΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

Bonnes vacances!

Καλές διακοπές, συντροφιά μ’ ένα βιβλίο!

«Η ανάγνωση των καλών βιβλίων είναι σαν τη συνομιλία με τους τελειότερους ανθρώπους του παρελθόντος.»

Ρενέ Ντεκάρτ (René Descartes): 1596-1650, Γάλλος φιλόσοφος και μαθηματικός.

Bonnes vacances!

Ενδεικτικές δραστηριότητες στα γαλλικά

Bonne fête, papa!

TendresseEn France, la fête des pères a lieu le troisième dimanche de juin. C’est un fabriquant de briquets qui a eu l’idée de choisir cette date pour la fête des pères en imaginant que chaque Papa pourrait recevoir un briquet en cadeau.

Στη Γαλλία, η γιορτή του πατέρα γιορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Την ιδέα να καθιερωθεί αυτή η μέρα ως ημέρα γιορτής του πατέρα την είχε ένας κατασκευαστής αναπτήρων, σκεπτόμενος ότι κάθε πατέρας θα μπορούσε να λάβει ως δώρο έναν αναπτήρα.

Εμείς, βέβαια, που διαφωνούμε με την εμπορευματοποίηση των γιορτών, θα ευχηθούμε απλώς με όλη μας την αγάπη:

“Bonne fête à tous les papas du monde!”

Fête des pères

*Οι μαθητές της Ε’ τάξης, αφού συμπλήρωσαν τα στοιχεία, χρωμάτισαν, έγραψαν ευχές και απένειμαν στους μπαμπάδες τους το Diplôme du meilleur papa du monde! (Βραβείο του καλύτερου μπαμπά του κόσμου!).

Indila: “Dernière danse” (activités)

 
Pour les élèves de la 6e classe:

Regardez la vidéo, puis faites les actvités.

Amusez-vous bien! / Καλή διασκέδαση!

Lexique:

  • l’apparence physique (f): η εξωτερική εμφάνιση
  • l’humeur (f): η ψυχική διάθεση
  • affronter: αντιμετωπίζω, αψηφώ
  • bousculer: σπρώχνω
  • chasser: διώχνω, κυνηγώ
  • insulter: βρίζω, προσβάλλω
  • s’enfuir: απομακρύνομαι, φεύγω 

Εσύ πόσες ώρες είδες σήμερα τηλεόραση;

kidsfun.gr-gia-goneis-photo-tileorasi-filos-i-exthrosΜε αφορμή το μάθημα της Γλώσσας με θέμα “Τηλεόραση”, εμείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε1 τμήματος με το δάσκαλό μας, κ. Ανδρέου Νικόλαο, ετοιμάσαμε ένα ερωτηματολόγιο και το μοιράσαμε στα παιδιά των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων με στόχο να διερευνήσουμε εάν και πόσες ώρες παρακολουθούν τηλεόραση. Τα ερωτήματα που θέσαμε αλλά και οι απαντήσεις που λάβαμε παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Η αποδελτίωση των ερωτηματολογίων έγινε από εμάς τα παιδιά με τη βοήθεια του δασκάλου μας. Σας παρουσιάζουμε σήμερα τα αποτελέσματα της έρευνάς μας:    ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

                                              Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε1 τμήματος

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Β ΦΑΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ – ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

Το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 διεξήχθη η Β΄φάση του 2ου Ημαθιώτικου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές  Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού.  Στον διαγωνισμό πήραν μέρος 361 μαθητές, οι οποίοι είχαν προηγούμενα διακριθεί στην α΄ φάση του 8ου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης» που εκδίδει η Ε.Μ.Ε. και διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. στις 7 Μαρτίου 2014.

Μπορείτε να διαβάσετε τα ονόματα των μαθητών που διακρίθηκαν στην Β΄ φάση παρακάτω:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Β ΦΑΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ_ΗΜΑΘΙΑΣ

Η τελετή βράβευσης των παιδιών που διακρίθηκαν στην α΄ και β΄ φάση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Ιουνίου 2014 στις 19:00 στο θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, ενώ σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας.

«Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού»

ΕKΛΗΛΩΣΗ

Αφιερωμένη στην Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του ποντιακού  Ελληνισμού

    Πριν λίγες μέρες, στις 19 Μαΐου, που ήταν η ημέρα η αφιερωμένη στην Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, το τμήμα μας, το ΣΤ2, με τη δασκάλα μας, την κ. Παπαδοπούλου Μαρία,  οργάνωσε μια εκδήλωση για την επέτειο αυτή.

Στην αρχή όλα τα παιδιά ντυθήκαμε με παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές, τις οποίες μας δάνεισε ο Σύλλογος “Εύξεινος Λέσχη” Βέροιας.  Στη συνέχεια, η Διευθύντρια του σχολείου μας έκανε μια μικρή εισαγωγή για τον ξεριζωμό των Ποντίων από την Πατρίδα τους, τους λόγους που οδήγησαν σε αυτόν τον ξεριζωμό και τις δυσκολίες που πέρασαν οι Πόντιοι.

   Έπειτα μερικά παιδιά αναφέρθηκαν στο χρονικό της Γενοκτονίας και τον διωγμό των Ποντίων και άλλα απήγγειλαν ποιήματα. Κατόπιν τραγουδήσαμε παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια όπως: Πάρθεν η Ρωμανία, Το Τσιάμπασιν, Η κόρ’ επήεν σο παρχάρ’, και Την πατρίδα μ’ έχασα – τον εθνικό ύμνο των Ποντίων. Μετά χορέψαμε ποντιακούς χορούς όπως: το Κότσαρι, το Ομάλ, την Μπιρμπιλομάτα και την Τριγώνα.

   Ήταν μια όμορφη γιορτή που άρεσε σε όλους όσους την παρακολούθησαν. Συγκινητική ήταν η κατάθεση των συναισθημάτων του παππού ενός συμμαθητή μου, ο οποίος μας είπε πως η πατέρας του ήταν στον ξεριζωμό και πως παρόλο που προερχόταν από μια πολυμελή οικογένεια, μετά τη γενοκτονία ήταν ο μόνος από όλη την οικογένεια που γύρισε και εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα.

                                                                                    Ραφαηλία Θ.

Ακολουθεί ταινία

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Στ2 τμήματος και το Διδακτικό Προσωπικό του σχολείου μας, ευχαριστούμε θερμά την διοίκηση της “ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ”  για τις παραδοσιακές στολές που μας δάνεισαν συμβάλλοντας  έτσι στην διοργάνωση και την επιτυχία της γιορτής μας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ

Links: