ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΩΡΑ 7.30 π.μ. Σημαίνουν οι καμπάνες. Αρχίζει η Θεία Λειτουργία

ΩΡΑ 10:00 π.μ.:  Παράταξη σημαιοφόρων και παραστατών μπροστά από το χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου.

ΩΡΑ 11:30 π.μ.:  Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων στη πλατεία Ρακτιβάν (Ωρολογίου).

ΩΡΑ 12:00 π.μ.: Παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων μπροστά στις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και το λαό της πόλης .

Χώρος ΠαρέλασηςΟδός Μητροπόλεως 

Επίσκεψη στην παλιά πόλη της Βέροιας

assets_LARGE_t_420_7913373_type12128Στην παλιά πόλη της Βέροιας περπάτησαν οι μαθητές/τριες του Στ1 τμήματος με το δάσκαλό τους, κ. Ανδρέου Νικόλαο, προκειμένου να παρατηρήσουν και να μελετήσουν την αρχιτεκτονική των κτιρίων και της πόλης. Η περιήγησή τους έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας (ενότητα 3η – κτίρια). Τα παιδιά παρατήρησαν και συζήτησαν για τους στενούς πεζόδρομους, τα αναστηλωμένα σπίτια με τα σαχνισιά, τους ξύλινους εξώστες, τα εντυπωσιακά χρώματα, τις πόρτες με τα γυφτόκαρφα και τους πέτρινους τοίχους με τα ζωνάρια από ξύλο.  Η  πανέμορφη γειτονιά βρίσκεται κοντά στο σχολείο μας και δίπλα στο κέντρο της πόλης και μπόρεσαν έτσι να θαυμάσουν τη μακεδονίτικη αρχιτεκτονική. Πέρασαν από την περιοχή της Κυριώτισσας, είδαν πολλά αρχοντικά όπως του Σαράφογλου, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στην εκκλησία του Χριστού.

13 Οκτωβρίου 1904: Θάνατος του Παύλου Μελά

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – κατά του ρατσισμού

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την  «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε (ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου») την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον σχολικό έτος έχει θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Στο σχολείο μας ΔΕΝ έγιναν οι προγραμματσιμένες δράσεις αθλητικών δραστηριοτήτων, αναβλήθηκαν λόγω των καιρικών συνθηκών και θα πραγματοποιηθούν σε άλλη ημερομηνία. Ωστόσο έγιναν διάφορες δράσεις κατά του ρατσισμού όπως:

1. Τα παιδιά διάβασαν ιστορίες για το ρατσιμό και την ξενοφοβία όπως:

Sisoudo, ένα παραμύθι για τη διαφορετκότητα

3. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ  

α)  Ρατσισμός, ξενοφοβία – Ένα τρίγωνο στη χώρα των κύκλων

Με ευχάριστο και συμβολικό τρόπο τα παιδιά ευαισθητοποιούνται στις έννοιες του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και μαθαίνουν ότι το διαφορετικό δεν απειλεί, αλλά εμπλουτίζει τη ζωή μας .

β) Ρατσισμός, ξενοφοβία – Στη ζυμαροχώρα

Με ευχάριστο και συμβολικό τρόπο τα παιδιά ευαισθητοποιούνται στις έννοιες του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και μαθαίνουν ότι το διαφορετικό δεν απειλεί, αλλά εμπλουτίζει τη ζωή μας .

 

ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι οι προγραμματισμένες δράσεις του σχολείου μας για τη Δευτέρα 6/10/2014, στο πλαίσιο της θεσμοθέτησης της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ λόγω καιρικών συνθηκών και θα πραγμοτοποιηθούν σε νεώτερη ημερομηνία για την οποία θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΓΟΥΤΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ο Οργανισμός  Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας έχει δημιουργήσει και εκδώσει εκπαιδευτικό υλικό σε έντυπη και ψηφιακή μορφή για εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα σεισμό. Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.
Περισσότερες πληροφορίες και στο δικτυακό τόπο του Ο.Α.Σ.Π. www.oasp.gr

Σεισμός – Ας είμαστε προετοιμασμένοι

Σεισμός – Η γνώση είναι προστασία

Διάβασέ το τώρα

Προληπτικά μέτρα αντισεισμικής προστασίας στο σπίτι

Μνημόνιο ενεργειών για ενέργειες αντισεισμικής προστασίας στο σχολείο

Οδηγίες για ΑΜΕΑ

ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 16-18 ατόμων. Τα προγράμματα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και στο τέλος του προγράμματος χορηγείται και πιστοποιητικό επιμόρφωσης.

Για  πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στη Διεύθυνση του Σχολείου. 

ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ- ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2014-2015 θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 8.30 π.μ.

Η συγκέντρωση των μαθητών/τριών στην αυλή του σχολείου μας θα γίνει το αργότερο έως τις 8:15 π.μ.

Μετά από τον αγιασμό οι μαθητές/τριες θα περάσουν στις αίθουσες για σύντομη γνωριμία με τους/τις δασκάλους/ες τους. Επίσης θα διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές και τις μαθήτριές μας. Παρακαλούμε να έχουν μαζί τους τη σχολική τους τσάντα.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα η Διευθύντρια του σχολείου θα έχει μια σύντομη συνάντηση- ενημέρωση με τους γονείς/κηδεμόνες.

Στη συνέχεια τα παιδιά θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων/ κηδεμόνων τους. Παρακαλούνται οι γονείς να μεριμνήσουν για την ασφαλή άφιξη και αποχώρηση των παιδιών.

Από την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου τα μαθήματα ξεκινούν κανονικά (πρωινά τμήματα και ολοήμερο), σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί τις ημέρες εκείνες και θα γνωστοποιηθεί στους μαθητές/τριες και τους γονείς τους.

Σας ευχόμαστε  ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΓΟΥΤΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

Bonnes vacances!

Καλές διακοπές, συντροφιά μ’ ένα βιβλίο!

«Η ανάγνωση των καλών βιβλίων είναι σαν τη συνομιλία με τους τελειότερους ανθρώπους του παρελθόντος.»

Ρενέ Ντεκάρτ (René Descartes): 1596-1650, Γάλλος φιλόσοφος και μαθηματικός.

Bonnes vacances!

Ενδεικτικές δραστηριότητες στα γαλλικά

Links: