Search
Archives

Η δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας έγινε ηλεκτρονική!

Με πολύ μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε πως η δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας έγινε επιτέλους ηλεκτρονική! Μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής ανοικτού λογισμικού MyLib που προσφέρεται δωρεάν από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο η οργάνωση και η διαχείριση της βιβλιοθήκης μας θα γίνεται ηλεκτρονικά παρέχοντας πλήθος δυνατοτήτων στους χρήστες της. Οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί μας θα μπορούν να δανείζονται και να επιστρέφουν βιβλία με την ψηφιακή κάρτα μέλους που θα προμηθεύονται από το σχολείο, ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα από το σπίτι τους μεταξύ άλλων:

  • να επισκέπτονται διαδικτυακά τη βιβλιοθήκη και να περιηγούνται στη συλλογή μας
  • να αναζητούν βιβλία με βάση τον τίτλο, τον συγγραφέα, το περιεχόμενο ή τον εκδοτικό οίκο
  • να ενημερώνονται για το αν ένα βιβλίο είναι διαθέσιμο ή σε κατάσταση δανεισμού
  • να κάνουν κράτηση το βιβλίο που επιθυμούν
  • να ενημερώνονται για το ιστορικό των δανεισμών τους

Πρόκειται για μία προσπάθεια βελτίωσης και αναβάθμισης της βιβλιοθήκης του σχολείου μας που ξεκίνησε να υλοποιείται την τρέχουσα σχολική χρονιά. Ήδη έχουν καταχωρηθεί ηλεκτρονικά περίπου 250 τίτλοι βιβλίων και συνεχίζουμε δυναμικά.

Συμβαδίζοντας με την εποχή της τεχνολογίας και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που αυτή προσφέρει επιδιώκουμε να εκσυγχρονίσουμε τη δανειστική μας βιβλιοθήκη κάνοντάς την πιο λειτουργική αλλά και πιο ελκυστική για τους μικρούς μας αναγνώστες!

Πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να επισκεφτείτε και να γνωρίσετε το περιβάλλον της ηλεκτρονικής μας βιβλιοθήκης.

https://lib12dimveroia.mysch.gr/

Comments are closed.

Links: