Archive for the ‘Τα Νέα μας’ Category

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποχαιρέτησε την ΣΤ Τάξη!

Σήμερα 7-6-2016, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄τάξης με την συνδρομή των δασκάλων τους, παρουσίασαν μία πανέμορφη και συγχρόνως συγκινητική γιορτή!

Την γιορτούλα παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές/τριες του σχολείου και αρκετοί γονείς κάποιοι από τους οποίους ήταν εμφανώς συγκινημένοι.

Ο Σύλλογός μας ήταν φυσικά εκεί για να τους μοιράσει το αναμνηστικό δωράκι τους και για να τους ευχηθεί Καλή Πρόοδο στην νέα τους πορεία στο Γυμνάσιο!

Τους ευχόμαστε τα καλύτερα και να έχουν πάντα επιτυχίες!

Φιλικά

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

(https://www.facebook.com/syllogosgoneon12ouVerias)

 

Ενημέρωση-Υπενθύμιση Συνδρομής Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Βέροια, 15/12/2015

 Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η φετινή συνδρομή για τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων ορίστηκε στα 10€ για κάθε οικογένεια ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο.

Την συνδρομή αυτή –όσοι φυσικά δεν την έχετε δώσει ακόμη- θα μπορείτε εφόσον το επιθυμείτε να την καταβάλετε στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου που θα βρίσκονται στο χώρο του σχολείου την Τετάρτη 16-12-2015 από τις 16:00 και για όσο παραμείνει το σχολείο ανοιχτό για τους ελέγχους προόδου των μαθητών.

Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά, να γνωριστούμε και να συζητήσουμε μαζί σας θέματα που αφορούν το σχολείο και τα παιδιά μας!

 

Φιλικά,

το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

12ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

Ποντιακή γενοκτονία

19 Μαΐου: Μια μέρα που κανένας Έλληνας που κατάγεται από τον Πόντο δε θα ξεχάσει

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

Οι μαθητές των τμημάτων Ε2, ΣΤ1 και ΣΤ2 του σχολείου μας δημιούργησαν στα πλαίσια εκπόνησης προγράμματος  με τίτλο «ΌΧΙ ΣΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ » το παρακάτω διαφημιστικό σποτ:

Συγχαρητήρια στα παιδιά!

Αποκριάτικος Χορός του Σχολείου μας!

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, έχει την χαρά να σας προσκαλέσει στον ετήσιο αποκριάτικο χορό του, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Αιγές Μέλαθρον», την Κυριακή 19-02-2012 και ώρα 11:00.

Τιμή πρόσκλησης: 7 € και περιλαμβάνει ατομικό πιάτο εδεσμάτων και ρόφημα.

Προσκλήσεις θα διατίθενται στην είσοδο του ξενοδοχείου.

Σας περιμένουμε όλους για να ξεφαντώσουμε παρέα με ΚΛΟΟΥΝ (2ωρο πρόγραμμα!) και πολλές ακόμη ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!

Φιλικά

το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι στην πρόσφατη συνέλευση του συλλόγου στις 01-02-2012 παρουσία 49 γονέων/κηδεμόνων, διενεργήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη του 5μελούς Δ.Σ. και των αναπληρωματικών μελών και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

1) Πρόεδρος: Χιονίδου Ελπίδα (τηλ. 6976886567)

2) Αντιπρόεδρος: Καζαντζίδου Γεωργία (τηλ. 6977332394)

3) Ταμίας: Σαράφης Παναγιώτης (τηλ. 6942655133)

4) Γραμματέας: Λινάρδου Δώρα

5) Τακτικό μέλος: Κατκσαβέλη Μαρία

6) Αναπληρωματικά μέλη: Πέτρου Αργύρης, Ταχματζίδου Κατερίνα,  Παντελίδου Βέφα, Χατζηπάντου Μαρία, Ατματζίδης Δημήτρης

Μπορείτε να επικοινωνείτε με τα μέλη του Δ.Σ. είτε τηλεφωνικά είτε –εναλλακτικά- με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) στην διεύθυνση: 12dimgk@gmail.com          

Φιλικά,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

12ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

 

Κλειστά τα σχολεία λόγω του χιονιά


Winter Images, Scraps and Graphics

Το πυκνό χιόνι και η κακοκαιρία θα κρατήσουν και αύριο τους μαθητές του Δήμου Βέροιας μακριά από τα θρανία.

Ανακοινώνεται ότι  όλα τα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης  (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) και της Β/θμιας Εκπαίδευσης  (Γυμνάσια και Λύκεια ) Ημαθίας θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ και αύριο  Παρασκευή 3/02/2012 λόγω  συνέχισης της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Δείτε ΕΔΩ τη σχετική ανακοίνωση της Δ/νσης Π.Ε. Ημαθίας.

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Σήμερα Τετάρτη 25-01-2012 και ώρα 17:30, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο συνέλευση του απερχόμενου Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με συμμετοχή 25 γονέων/κηδεμόνων του σχολείου μας.

Λόγω έλλειψης απαρτίας, δε διενεργήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.  Ωστόσο πραγματοποιήθηκε απολογισμός πεπραγμένων των δύο προηγούμενων ετών (Μάρτιος 2010 – Ιανουάριος 2012) και ακολούθησε μία ενδιαφέρουσα και πολύ χρήσιμη συζήτηση που αφορούσε τα προβλήματα του σχολείου αλλά και τρόπους δράσης και συνεργασίας όλων των γονέων/κηδεμόνων. Στο τέλος της συνέλευσης, κόψαμε και τη βασιλόπιτα του Συλλόγου, με τυχερή την αντιπρόεδρο κα.Χιονίδου Ελπίδα!

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη 01-02-2012 και ώρα 17:30 στο χώρο του σχολείου και ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή όχι απαρτίας.

Παρόλα αυτά, η παρουσία ΟΛΩΝ ΣΑΣ είναι περισσότερο από απαραίτητη, είναι επιβεβλημένη, προκειμένου το νέο Δ.Σ. να έχει δύναμη και να νομιμοποιείται να εκπροσωπεί τους γονείς/κηδεμόνες του σχολείου μας και στην Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους εκεί!

Φιλικά,

το απερχόμενο Δ.Σ.

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

το απερχόμενο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, σας προσκαλεί σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Τετάρτη 25-01-2012 και ώρα 18:00 στον χώρο του σχολείου. Μετά τον απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ. και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα προχωρήσουμε σε διενέργεια εκλογής νέου Δ.Σ.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η συνέλευση θα ξαναπραγματοποιηθεί την Τετάρτη 01-02-2012 και ώρα 18:00 στον ίδιο χώρο.

Η παρουσία όλων σας είναι επιβεβλημένη προκειμένου να πραγματοποιηθεί μία γόνιμη συζήτηση – ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για την καλύτερη λειτουργία του Δ.Σ. αλλά και του σχολείου γενικότερα.

Φιλικά

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Tο «e-typakia» γεννήθηκε

Σήμερα μια νέα σελίδα σχολικής ενημέρωσης άνοιξε…
Οι μαθητές της ΣΤ 2 του σχολείου μας αποφάσισαν, μετά την επιστροφή τους στο σχολείο από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους , ότι αξίζει να δοκιμάσουν να δημιουργήσουν ένα e-περιοδικό ποικίλης ύλης… Η ιδέα «ρίχτηκε», το όνομα στο περιοδικό δόθηκε, τα θέματα αποφασίστηκαν και ένα νέο μαθητικό ηλεκτρονικό περιοδικό δημιουργήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες με την επιμέλειά του από τη δασκάλα του τμήματός τους …

«e-typakia«…Ένα περιοδικό από παιδιά για όλη την οικογένεια είναι εδώ… (θα το βρείτε δεξιά στα «links»)
Είναι μια προσπάθεια που θα μπορούσε να ενταχθεί στα καινοτόμα προγράμματα που εφαρμόζονται στην εκπαίδευση και που στοχεύουν στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων και ικανοτήτων των μαθητών μέσα από δραστηριότητες που αρέσουν στα ίδια παιδιά…
Η δημιουργία ενός e-περιοδικού δεν είναι εύκολη δουλειά… Απαιτεί κριτική σκέψη, γνώση κειμενικών ειδών (αφήγηση,περιγραφή, τρόπος σύνταξης άρθρων, τρόπος έκφρασης απόψεων) συνεργασία των μαθητών κυρίως πάνω σε θέματα αναρτήσεων άρθρων και φυσικά αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους που θα τον αφιερώσουν στο να ψάχνουν, να γράφουν και να αναρτούν τα άρθρα και τα κείμενά τους…
Μέσα από την ενασχόληση των μαθητών με τέτοιου είδους ημερήσιες δραστηριότητες, δίνεται σε όλους τους η δυνατότητα να αποκτήσουν θετικές έξεις και στάσεις στην καθημερινή τους ζωή, να αντιδρούν με κριτικό τρόπο απέναντι σε όσα συμβαίνουν γύρω τους ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιείται η αυτενέργεια, μπαίνουν οι βάσεις της κριτικής σκέψης και ανοίγουν οι πνευματικοί ορίζοντες τους..

Στο «e-typakia» υπάρχει επίσης η δυνατότητα σχολιασμών των άρθρων των παιδιών από γονείς (επώνυμα) και μαθητές του σχολείου μας (θα χρησιμοποιούν τα αρχικά του ονόματός τους και του επωνύμου τους καθώς και την τάξη τους..πχ..»Μ.Η. ΤΑΞΗ Ε2″) τα οποία όμως θα είναι ορατά μετά την έγκριση από τη δασκάλα του τμήματος … Αυτό γίνεται για να προστατευτούν οι μαθητές από κακόβουλα-κακεντρεχή σχόλια, πειράγματα και να αποφευχθεί κάθε είδους επίθεση προς το περιοδικό…

Στο «e-typakia»
«ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΝ-ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥΝ-ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ

ΑΓΓΕΛΟΣ Σ.-ΓΡΗΓΟΡΗΣ Σ. -ΣΩΤΗΡΗΣ Σ. -ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣ : «ΑΘΛΗΤΙΚΑ»
ΒΕΡΑ ΟΙΚ. :  «ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ»
ΓΙΑΝΝΗΣ Σ-ΜΑΡΙΑ Π : «ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ»
ΕΙΡΗΝΗ Τ:   «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΤΟΥ» – «ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ»
ΜΑΡΙΑ Π: Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ (Συνταγές παραδοσιακές,της μαμάς ,της γιαγιάς και όλων όσων μαγειρεύουν καλά!!!)
ΑΡΤΕΜΗ Π:  «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Π-ΜΙΧΑΛΗΣ:  «ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» (Ειδήσεις σημαντικές περίεργες και απίθανες)
ΜΑΡΙΑ Ν: «MUSIC BY MARY»
ΛΙΛΙΑΝ ΝΤ : «ΘΑ ΧΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΥΡΙΟ? Ο ΚΑΙΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ…» – «ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ»
ΛΙΛΑ Σ: «LILA’S GOSSIP» (Koυτσομπολιά , νέα των Σταρ εντός και εκτός συνόρων, διάφορες συμβουλές κλπ)
ΓΙΩΡΓΟΣ Π: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ -ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
ΦΩΤΕΙΝΗ Σ: ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ
ΜΑΡΤΑΡΙΤΑ Σ-ΚΟΡΙΝΑ ΡΙΣ: ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ
———————————————————————–
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ:ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΡΘΡΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
(Αν κάποιοι μαθητές από άλλα τμήματα του σχολείου θελήσουν να αναρτήσουν δικά τους άρθρα που θα αφορούν την εκπαίδευση, το περιβάλλον, τη φύση, την πόλη, κλπ μπορούν να επικοινωνήσουν με τη δασκάλα της ΣΤ2 τάξης για να συζητήσει το θέμα με τη συντακτική ομάδα του περιοδικού και αν αποφασιστεί ότι το άρθρο είναι σημαντικό, θα τους εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο θα το στείλουν ηλεκτρονικά χωρίς να χρειαστεί να ανοίξουν δικό τους e-mail αν δεν έχουν…)
———————————————————————-
Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο περιοδικό και στους μικρούς δημοσιογράφους -μαθητές και μαθήτριές μας…

Links: