Search
Archives

Άσκηση εκκένωσης σχολικού κτηρίου για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Σήμερα Τετάρτη 28.09.2022 και ώρα 9.30′ π.μ., στο Σχολείο μας πραγματοποιήθηκε άσκηση εκκένωσης σχολικού κτηρίου για περίπτωση σεισμού, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) με στόχο την ετοιμότητα εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών σε περίπτωση σεισμού.

Οι  μαθητές/τριες είχαν ενημερωθεί τις προηγούμενες ημέρες από τους/τις υπεύθυνους/ες δασκάλους/ες των τμημάτων για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούμε σε περίπτωση σεισμού και έγιναν ασκήσεις ανά τμήμα. Σήμερα το πρωί η Δ/ντρια του Σχολείου, μετά την πρωινή προσευχή, ενημέρωσε τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις δασκάλους/ες για την προγραμματισμένη άσκηση, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που θα πραγματοποιηθεί και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον σεισμό (άσκηση). Τα παιδιά παρακολούθησαν με προσοχή τις οδηγίες και όταν το κουδούνι χτύπησε με τον χαρακτηριστικό χτύπημα (τρία παρατεταμένα χτυπήματα κουδουνιού), όλοι ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία στις προσδοκίες μας και διεκπεραίωσαν την άσκηση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Μετά την επιτυχή εκκένωση του κτηρίου, ακολούθησε ενημέρωση από τη Διευθύντρια και ανατροφοδότηση των πράξεων διαχείρισης σεισμού. Επισημάνθηκαν κάποιες λανθασμένες ενέργειες που σχετίζονταν με τη διατήρηση της ψυχραιμίας και την επιλογή της κατάλληλης εξόδου για την εκκένωση του κτηρίου. Τέλος, η Διευθύντρια ανέφερε πως η επόμενη άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε κάποια χρονική στιγμή που δεν θα είναι εκ των προτέρων γνωστή στα παιδιά και τους εκπ/κούς.

  1. DSCF4091 α
  2. DSCF4092 α
  3. DSCF4093 Α
  4. DSCF4097 α
  5. DSCF4102 Α

Comments are closed.

Links: