Search
Archives

You are currently browsing the 12ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας blog archives for Απριλίου, 2015.

Archive for Απριλίου, 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Βεργίνας επισκέφθηκαν οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης του σχολείου μας, την Τρίτη 22 Απριλίου 2015, με συνοδούς τις εκπ/κούς κ. Λώτη Παναγιώτα, κ. Μητροπούλου Ολυμπία, κ. Σιδεροπούλου Αγνή και κ. Μπάκη Ελένη. Στη συνέχεια συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βασιλικοί Παίδες». Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στόχο έχει να παρουσιάσει όψεις του αρχαίου βίου στην κοιτίδα του μακεδονικού βασιλείου και πρωτεύουσα του κράτους, προσεγγίζοντας πτυχές των θεσμών της εκπαίδευσης, της παιδικής ηλικίας, της εφηβείας και της ενηλικίωσης. Απευθύνεται σε μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού. Το πρόγραμμα λαμβάνει χώρα στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών και σε διαμορφωμένο χώρο στο πρώην Δημαρχείο της Βεργίνας.

Οι δραστηριότητες στο χώρο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι γνωστικού και δημιουργικού χαρακτήρα: γνωριμία με τις ασχολίες «παίδων» και «εφήβων» στη βασιλική αυλή, την εκπαίδευσή και την αμφίεσή τους, το γυμνάσιο και τον οίκο. Περιλαμβάνονται δραστηριότητες, όπως κατασκευή ενδυμάτων, καυσίας, υφαντού σε αργαλειό, παζλ και αναμνηστικού της επίσκεψης από πηλό.

Τα παιδιά επέστρεψαν ενθουσιασμένα και γεμάτα με όμορφες εντυπώσεις. Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους που υλοποιούν το ανωτέρω πρόγραμμα!

Βεβαιώσεις Συμμετοχής προγράμματος Σχολής Γονέων 2014-15

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι παραλάβαμε τις βεβαιώσεις παρακολούθησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Σχολής Γονέων σχολικού έτους 2014-15. Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες που παρακολούθησαν το εν λόγω πρόγραμμα να ζητήσουν από τη Διευθύντρια του Σχολείου τη Βεβαίωση Συμμετοχής τους.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Βιωματικό Σεμινάριο 4 ωρών για την ενδοσχολική βία

Στο πλαίσιο σχεδιασμού του έργου Σχολές Γονέων  εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας με αρ. πρωτ. 603.7/78/14430/17-3-2015  και πρόκειται να υλοποιηθεί στη σχολική μας μονάδα εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο 4 ωρών με την  συμμετοχή περίπου 40  εκπαιδευομένων.
Το εν λόγω σεμινάριο περιλαμβάνει την εκπαίδευση με βιωματικές ασκήσεις καθώς και την ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη ενδοσχολικής βίας  από έμπειρο εξειδικευμένο ψυχολόγο.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή στη Διεύθυνση του Σχολείου το αργότερο μέχρι 30 Απριλίου 2015.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί περίπου στα μέσα Μαϊου 2015. Η ακριβής ημερομηνία θα οριστεί μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους εκπαιδευόμενους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Διεύθυνση του Σχολείου μας.

Αποτελέσματα του Μαθητικού Μαθηματικού Διαγωνισμού «Μικρός Ευκλείδης»

Αποτέλεσμα εικόνας για μικρός ευκλείδηςΗ Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στο πλαίσιο του περιοδικού της «Μικρός Ευκλείδης» και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, διοργάνωσε την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 τον 9ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ημαθίας της ΕΜΕ ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, σύμφωνα με τα οποία διακρίθηκαν 538 μαθητές. Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν και καλούμε όσους διακρίθηκαν να πάρουν μέρος στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Μαΐου σε Αλεξάνδρεια, Βέροια και Νάουσα στα εξεταστικά κέντρα που θα ανακοινωθούν.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης του σχολείου μας ΔΕΝ συμμετείχαν στο διαγωνισμό, γιατί απουσίαζαν στην τριήμερη εκδρομή του σχολείου μας στην Αθήνα και τη Βουλή των Ελλήνων.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΕΜΕ Ημαθίας για να διαβάσετε τα ονόματα των επιτυχόντων στην α΄ φάση του διαγωνισμού:

http://www.emeimathias.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=365:2015-04-19-11-55-17

Γιορτή της 25ης Μαρτίου

Την Τρίτη 24/03/15 πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας η γιορτή της 25ης Μαρτίου, ημέρα επετείου του εορτασμού της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης τραγούδησαν και απήγγειλαν αποσπάσματα από το έργο του Χρήστου Λεοντή «Καντάτα Ελευθερίας» αφιερωμένο στη μνήμη των τριών σημαντικών μορφών του Ελληνισμού «Ρήγα, Σολωμού, Μακρυγιάννη», επίσης έπαιξαν θεατρικά έργα με τίτλο «Φιλική Εταιρεία» και «Το άγαλμα» ένα απόσπασμα από το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο». Η γιορτή έκλεισε με τον εθνικό ύμνο.
Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι δάσκαλοι των τμημάτων ΣΤ1΄ κ. Ανδρέου Νίκος και ΣΤ2΄ κ. Παπαδοπούλου Μαρία. Στη γιορτή μας παραβρέθηκαν γονείς και κηδεμόνες των παιδιών μας για να τιμήσουμε όλοι μαζί τους αθάνατους ήρωες του 1821.
Στο τέλος της γιορτής έγινε η παράδοση της σημαίας από τη Διευθύντρια του Σχολείου μας στη σημαιοφόρο και τους παραστάτες, απευθυνόμενη σε όλους τους σημαιοφόρους και παραστάτες τους ευχήθηκε να τιμήσουν τις αξίες και τα ιδανικά που εκπροσωπεί το ιερό αυτό σύμβολο.

Links: