Search
Archives

Archive for the ‘Εκδηλώσεις’ Category

Ένα ταξίδι στον Μακεδονικό Αγώνα…

pavlosmelas  Την Παρασκευή 13/10/2017 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση για τον Μακεδονικό Αγώνα. Η Διευθύντρια του σχολείου και η κ. Σιδεροπούλου Αγνή μίλησαν για τον Μακεδονικό αγώνα και την προσφορά των αντρών και γυναικών της Μακεδονίας σε έναν αγώνα για τη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας.

Δικαίως στο άκουσμα του όρου Μακεδονικός Αγώνας ο νους μας έτρεξε κατευθείαν στον Παύλο Μελά, τον αξιωματικό του ελληνικού στρατού που με τον ηρωικό του θάνατο του στις 13 Οκτωβρίου του 1904 στο χωριό Στάτιστα της Μακεδονίας, αφύπνισε τις κοιμισμένες συνειδήσεις στην Ελλάδα και τις έκανε να αναλογιστούν ότι υπάρχει  Μακεδονία,  ότι πρέπει να τρέξουν να σώσουν τη Μακεδονία για να τους σώσει και αυτή με τη σειρά της.

Μια μαθήτρια μας διάβασε για τον Τέλλο Άγρα, την προσφορά του στον αγώνα και τη θυσία του. Αναφερθήκαμε στους μητροπολίτες Καστοριάς και Δράμας , Γερμανό Καραβαγγέλη και Χρυσόστομο Καλαφάτη αντίστοιχα.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στις δασκάλες του Μακεδονικού Αγώνα, οι οποίες προσπαθούσαν να κρατήσουν άσβεστη στην καρδιά των μαθητών τους την αγάπη για τον ελληνισμό και να μην υποκύψουν στην προπαγάνδα των Βουλγάρων για προσχώρηση στη Βουλγαρική Εξαρχία.

Τα παιδιά παρακολούθησαν σχετικά βίντεο στις αίθουσες και τραγούδησαν ένα τραγούδι για τον Παύλο Μελά.
Μέσα από όλα αυτά θυμηθήκαμε και τα λόγια ενός ιεράρχη της πατρίδας μας:
«Γι αυτό καλό θα ήταν όλοι οι Έλληνες να έρχονται εις την Μακεδονία
και να προσέχουνε που πατάνε
Γιατί σε κάθε βήμα μπορεί να πατήσεις χώμα ιερό
μπορείς να πατήσεις έναν τάφο
μπορεί να πατήσεις ένα λείψανο.
Είναι διάσπαρτος ο τόπος ΘΥΣΙΑ».

Βίντεο και κείμενα για τον Μακεδονικό Αγώνα  μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ και εδώ.

Γιορτή αποχαιρετισμού της Στ΄ τάξης!

Στο σχολείο μας σήμερα 7/06/2016 και ώρα 9.30π.μ πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ? τάξης.  Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την συμβολή της καθηγήτριας της μουσικής, κ. Κουρκούλη Ειρήνης, της κ. Ορφανίδου Λουκίας, καθηγήτριας θεατρικής αγωγής και της κ. Μιχαηλίδου Ελένης, καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής, μέσα σε κλίμα χαράς και ευχάριστης διάθεσης. Ο μαθητής του Στ2 τμήματος Γιώργος Δ. διάβασε τον αποχαιρετιστήριο καθώς εμφανής ήταν η συγκίνηση στα μάτια όλων.

Γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Στο τέλος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, προσέφερε στους τελειόφοιτους αναμνηστικά δώρα Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου με ανάμικτα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης αποχαιρέτησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες και η Διευθύντρια τους αποχαιρέτησε σε μία διδακτική ιστορία και πολλές ευχές για τη μετέπειτα πορεία τους στη ζωή.

Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Βέροια, 11-02-2016

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, θα ήθελε να ευχαριστήσει όλα τα μέλη του που μέχρι σήμερα έχουν καταβάλει τη συνδρομή τους στο ταμείο του Συλλόγου. Η συνδρομή αυτή (10?) είναι ο μοναδικός οικονομικός μας πόρος και με τα χρήματα που μαζεύτηκαν μπορέσαμε μέχρι στιγμής:

  • να καλύψουμε οικονομικά την διοργάνωση της χριστουγεννιάτικης γιορτής στον κιν/φο «ΣΤΑΡ» δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο σύνολο των μαθητών, αλλά και στους γονείς, να την παρακολουθήσουν με άνεση,
  • να προσφέρουμε ένα χριστουγεννιάτικο δωράκι σε όλους τους μαθητές και τους δασκάλους,
  • να εμπλουτίσουμε τη σχολική βιβλιοθήκη με νέα βιβλία και
  • να δώσουμε ένα βιβλίο δώρο σε κάθε μαθητή που κέρδισε το «φλουρί» στην κοπή της βασιλόπιτας στην τάξη του.

Παρακαλούμε λοιπόν, όσοι μέχρι σήμερα δεν έχετε καταβάλει τη συνδρομή σας και επιθυμείτε να το κάνετε, να επικοινωνήσετε με τα μέλη του Δ.Σ. ή με τη Δ/νση του σχολείου για πληροφορίες.

Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες τις μαμάδες που ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμα του Δ.Σ. και έφτιαξαν υπέροχες βασιλόπιτες για όλα τα τμήματα του σχολείου!

Τέλος το Δ.Σ. έχει την χαρά να σας προσκαλέσει στον αποκριάτικο χορό του, που θα πραγματοποιηθεί στο οικογενειακό κέντρο «ΑΚΡΟΠΟΛΗ», την Κυριακή 06-03-2016 και ώρα 11:00.

Τιμή πρόσκλησης: 5? και περιλαμβάνει ατομικό πιάτο εδεσμάτων και ρόφημα. Επίσης, κάθε πρόσκληση θα συμμετέχει σε κλήρωση δώρων ΧΩΡΙΣ να γίνει ξεχωριστή λαχειοφόρος αγορά!!!

Προσκλήσεις προπωλούνται από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Επίσης θα πωλούνται και την ημέρα του χορού στην είσοδο του κέντρου. Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ.Μπορδένα Αθανάσιο που μας προσέφερε δωρεάν τις προσκλήσεις για τον αποκριάτικο χορό!!!!

Σας περιμένουμε όλους για να ξεφαντώσουμε παρέα με ΚΛΟΟΥΝ και πολλές ακόμη ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!

Φιλικά,

το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Εορτή για τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών οργάνωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Στ2 τμήματος του σχολείου μας με την επιμέλεια των δασκάλων τους, κ. Γούτση Θεοδώρας και κ. Τουτουντζίδη Παύλου, καθώς και με την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή της κ. Κουρκούλη Ειρήνης, καθηγήτριας μουσικής του σχολείου μας.  Την Παρασκευή 29/01/2016 και ώρα 9.00π.μ στο χώρο του σχολείου μας, μας παρουσίασαν μια σειρά από διαφάνειες σχετικά με τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών, έψαλλαν το απολυτίκιο τους, απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν τραγούδια.

Τονίστηκε ιδιαίτερα το κοινωνικό, ανθρωπιστικό, αντιαιρετικό και συγγραφικό έργο των Τριών Ιεραρχών και ο λόγος για τον οποίο θεωρούνται και εορτάζονται ως προστάτες της παιδείας, των μαθητών και των δασκάλων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο κ. Παπαγεωργίου Γεώργιος, Σχολικός Σύμβουλος της Περιφέρειάς μας και πολλοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά του Στ2 τμήματος για την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση.

Γιορτή της 25ης Μαρτίου

Την Τρίτη 24/03/15 πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας η γιορτή της 25ης Μαρτίου, ημέρα επετείου του εορτασμού της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης τραγούδησαν και απήγγειλαν αποσπάσματα από το έργο του Χρήστου Λεοντή «Καντάτα Ελευθερίας» αφιερωμένο στη μνήμη των τριών σημαντικών μορφών του Ελληνισμού «Ρήγα, Σολωμού, Μακρυγιάννη», επίσης έπαιξαν θεατρικά έργα με τίτλο «Φιλική Εταιρεία» και «Το άγαλμα» ένα απόσπασμα από το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο». Η γιορτή έκλεισε με τον εθνικό ύμνο.
Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι δάσκαλοι των τμημάτων ΣΤ1΄ κ. Ανδρέου Νίκος και ΣΤ2΄ κ. Παπαδοπούλου Μαρία. Στη γιορτή μας παραβρέθηκαν γονείς και κηδεμόνες των παιδιών μας για να τιμήσουμε όλοι μαζί τους αθάνατους ήρωες του 1821.
Στο τέλος της γιορτής έγινε η παράδοση της σημαίας από τη Διευθύντρια του Σχολείου μας στη σημαιοφόρο και τους παραστάτες, απευθυνόμενη σε όλους τους σημαιοφόρους και παραστάτες τους ευχήθηκε να τιμήσουν τις αξίες και τα ιδανικά που εκπροσωπεί το ιερό αυτό σύμβολο.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΤΗ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

«Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού»

ΕKΛΗΛΩΣΗ

Αφιερωμένη στην Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του ποντιακού  Ελληνισμού

    Πριν λίγες μέρες, στις 19 Μαΐου, που ήταν η ημέρα η αφιερωμένη στην Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, το τμήμα μας, το ΣΤ2, με τη δασκάλα μας, την κ. Παπαδοπούλου Μαρία,  οργάνωσε μια εκδήλωση για την επέτειο αυτή.

Στην αρχή όλα τα παιδιά ντυθήκαμε με παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές, τις οποίες μας δάνεισε ο Σύλλογος «Εύξεινος Λέσχη» Βέροιας.  Στη συνέχεια, η Διευθύντρια του σχολείου μας έκανε μια μικρή εισαγωγή για τον ξεριζωμό των Ποντίων από την Πατρίδα τους, τους λόγους που οδήγησαν σε αυτόν τον ξεριζωμό και τις δυσκολίες που πέρασαν οι Πόντιοι.

   Έπειτα μερικά παιδιά αναφέρθηκαν στο χρονικό της Γενοκτονίας και τον διωγμό των Ποντίων και άλλα απήγγειλαν ποιήματα. Κατόπιν τραγουδήσαμε παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια όπως: Πάρθεν η Ρωμανία, Το Τσιάμπασιν, Η κόρ? επήεν σο παρχάρ?, και Την πατρίδα μ? έχασα – τον εθνικό ύμνο των Ποντίων. Μετά χορέψαμε ποντιακούς χορούς όπως: το Κότσαρι, το Ομάλ, την Μπιρμπιλομάτα και την Τριγώνα.

   Ήταν μια όμορφη γιορτή που άρεσε σε όλους όσους την παρακολούθησαν. Συγκινητική ήταν η κατάθεση των συναισθημάτων του παππού ενός συμμαθητή μου, ο οποίος μας είπε πως η πατέρας του ήταν στον ξεριζωμό και πως παρόλο που προερχόταν από μια πολυμελή οικογένεια, μετά τη γενοκτονία ήταν ο μόνος από όλη την οικογένεια που γύρισε και εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα.

                                                                                    Ραφαηλία Θ.

Ακολουθεί ταινία

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Στ2 τμήματος και το Διδακτικό Προσωπικό του σχολείου μας, ευχαριστούμε θερμά την διοίκηση της «ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ»  για τις παραδοσιακές στολές που μας δάνεισαν συμβάλλοντας  έτσι στην διοργάνωση και την επιτυχία της γιορτής μας.

Το Σχολείο μας στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης, συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη καθηγήτρια Πληροφορικής κ.Μαρία Δελιοπούλου, τη δασκάλα του Στ2 τμήματος, κ. Παπαδοπούλου Μαρία και την κ. Καπετανάκη Ευμορφία, δασκάλα του σχολείου μας, παραβρέθηκαν την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014  στο συνέδριο για να παρουσιάσουν τις εργασίες τους.

Μία εργασία, η οποία επιλέχθηκε από την οργανωτική επιτροπή, παρουσιάστηκε από τα παιδιά στην κεντρική σκηνή και είχε ως θέμα ιστορίες σχολικού εκφοβισμού και τίτλο «Μίλα! Μη φοβάσαι!».

Οι υπόλοιπες εργασίες παρουσιάστηκαν στη μικρή αίθουσα και είχαν ως θέματα: 1. Eco news, 2. Oικολογία-Κομποστοποίηση, 3. Παιχνίδι γνώσεων»Αυτό το ξέρεις;», 4. Υγιεινή Διατροφή, 5. Το ηλιακό μας σύστημα. Οι παρουσιάσεις τους χαρακτηρίστηκαν από τους υπεύθυνους της οργάνωσης εξαιρετικά ποιοτικές.

Εκ μέρους της Διεύθυνσης του Δημοτικού μας Σχολείου συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας καθώς και την υπεύθυνη καθηγήτρια για την τόσο σημαντική τους διάκριση σε ένα συνέδριο θεσμό στο χώρο της Πληροφορικής και τους ευχόμαστε σε ανώτερα.

ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Links: