Search
Archives

Ομαλή Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο – Η τρίτη δράση μας!

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, οι μαθητές/τριες του Παραρτήματος του 12ου Νηπιαγωγείου Βέροιας επισκέφθηκαν το Δημοτικό μας Σχολείο μαζί με τη νηπιαγωγό τους προκειμένου να συμμετάσχουν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τους/τις μαθητές/τριες των δύο τμημάτων της Πρώτης (Α΄) τάξης του σχολείου μας γεμάτο χρώματα.

Η συγκεκριμένη δράση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο ομαλής μετάβασης των νηπίων από την Προσχολική στο Δημοτικό Σχολείο. Στόχος της ήταν η καλλιέργεια διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των νηπίων και των μαθητών/τριών του δημοτικού σχολείου και η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ παιδιών και εκπαιδευτικών των δύο βαθμίδων.

Αρχικά, τα παιδιά είδαν δύο υπέροχους πίνακες «το λιβάδι με τις παπαρούνες» του Μονέ και «τα ηλιοτρόπια» του Βαν Γκογκ. Γνώρισαν τους δύο διάσημους ζωγράφους μέσα από τα έργα τους, σχολίασαν τα χρώματα, που κυριαρχούν στους πίνακες αυτούς, μίλησαν για τις εποχές που ανθίζουν τα συγκεκριμένα λουλούδια, ξεφύλλισαν βιβλία, που αναφέρονται στους δύο ζωγράφους και έμαθαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο τους.

Οι πίνακες συνάντησαν ο ένας τον άλλον και τα παιδιά κλήθηκαν να συνεργαστούν σε μεικτές ομάδες και να δημιουργήσουν τους δικούς τους πίνακες με παπαρούνες και ηλιοτρόπια, με φαντασία και χρώματα. Τα έργα δημιουργήθηκαν υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας εικαστικών κ. Κατερίνας Αν. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους ήταν υπέροχο.

Τα έργα των παιδιών στολίζουν αίθουσες του δημοτικού και του Παραρτήματος του 12ου Νηπιαγωγείου και σας περιμένουν να τα απολαύσετε!

Ευχαριστούμε θερμά τη νηπιαγωγό του Παραρτήματος του 12ου Νηπιαγωγείου Βέροιας κ. Ανθούλα, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, καθώς και τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που είχαν την ιδέα της συγκεκριμένης δράσης κ. Κατερίνα Αν, κ. Χριστίνα Δ και κ. Ελένη Ευ.

Comments are closed.

Links: