Search
Archives

Η Γ΄ τάξη στη Βεργίνα και την Ιερά Μομή Τιμίου Προδρόμου

Την Τετάρτη 3/4/2024 η Γ’ τάξη του σχολείου μας (Γ1 και Γ2 τμήματα) πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψε στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγών στη Βεργίνα και την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου.

Μέσα από την περιήγησή μας σ’ αυτό ταξιδέψαμε χιλιάδες χρόνια πριν. Μας αποκαλύφθηκαν στιγμές καθημερινότητας, εικόνες δημιουργίας, ιερές τελετουργίες και μάχες, καθώς περιπλανηθήκαμε στο βασιλικό παλάτι, τους δημόσιους χώρους και τα σπίτια. Γνωρίσαμε έναν αξιόλογο πολιτισμό μέσα από αγάλματα, προτομές, σίδερα, σπαθιά, δόρατα, τόξα, κράνη. Θαυμάσαμε κοσμήματα, μαγειρικά σκεύη, αμφορείς, αργαλειούς.

Ενθουσιασμένοι από την επίσκεψή μας αυτή, συνεχίσαμε για την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου, που βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές των Πιερίων, κοντά στις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα. Εκεί μας περίμενε ένας μοναχός, ο οποίος μας ξενάγησε στην Ιερά Μονή. Αφού επισκεφτήκαμε και την σκήτη του Γρηγορίου Παλαμά, ξεκουραστήκαμε απολαμβάνοντας τη θέα. Ο μοναχός ήταν πολύ φιλικός μαζί μας και τον ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία αλλά και για τα σταυρουδάκια που μας χάρισε.

Γυρίσαμε στο σχολείο μας γεμάτοι ωραίες εικόνες και έντονα συναισθήματα.

  1. Βεργίνα 1
  2. Βεργίνα 2
  3. Βεργίνα 3
  4. Βεργίνα 4
  5. Βεργίνα 6
  6. Βεργίνα 7
  7. Βεργίνα 8
  8. Βεργίνα 10
  9. Ι.Μ. 1
  10. Ι.Μ. 2
  11. Ι.Μ. 3

Comments are closed.

Links: