Search
Archives

H βρώμη στη διατροφή μας – Μαθητικός όμιλος Ολοήμερου _ Τετάρτη 15.02.2023

Στη συνέχεια της αναφοράς μας στα δημητριακά και τη σημασία τους στη διατροφή μας, σήμερα Τετάρτη 15.02.2023, στον μαθητικό όμιλο του ολοήμερου προγράμματος μιλήσαμε για τη βρώμη και τη σπουδαιότητά της. Η βρώμη έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες σημαντικής βιολογικής αξίας σε σύγκριση με άλλα δημητριακά. Μια διατροφή που περιέχει βρώμη συμβάλλει στη σωστή λειτουργία της καρδιάς και του εντέρου. Για αυτό συχνά ακούμε διατροφολόγους και γιατρούς να προτρέπουν την κατανάλωσή της σε καθημερινή βάση καθώς έρευνες αποκαλύπτουν συνεχώς τα πολλαπλά οφέλη της για την υγεία.

Μάθαμε πως οι νιφάδες βρώμης προτιμώνται συχνά ως το πρωινό των πρωταθλητών αφού ένα πιάτο με βρώμη μάς χορταίνει αλλά και μάς παρέχει μακράς διάρκειας ενέργεια. Την βρώμη μπορούμε να την καταναλώσουμε ως νιφάδες βρώμης με γιαούρτι ή φυτικό γάλα. Μπορούμε επιπλέον να προσθέσουμε μέλι, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς ή οποιοδήποτε άλλο συστατικό της προτίμησής μας. Επίσης τη συναντάμε μέσα σε μπάρες, μέσα σε κριτσίνια, μπισκότα και κέικ ακόμα και πάνω από σαλάτες.

Εμείς στο ολοήμερο αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια μεγάλη ψητή τηγανίτα (pancake) που περιέχει βρώμη και φρούτα. Το αποτέλεσμα ήταν πεντανόστιμο και μυρωδάτο. Δυστυχώς δεν απόμεινε ούτε ένα ψυχουλάκι για να σάς προσφέρουμε. Μπορείτε όμως να φτιάξετε κι εσείς την συνταγή μας.

Υλικά

δύο (2) αυγά

120 γραμμάρια βρώμη αλεσμένη

100 γραμμάρια αλεύρι
2 κουτ. γλυκού μέλι, συν μια πρέζα για το σερβίρισμα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν, μία (1) βανίλια
300 ml γάλα της επιλογής σας

Στολισμός: 1 μπανάνα καθαρισμένη, 1 χούφτα μύρτιλα και σταγόνες σοκολάτας

Διαδικασία:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (θέλουμε τον γνωστό χυλό).

Αδειάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.

Στολίζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου έως να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Καλή σας όρεξη!

  1. ΒΡΩΜΗ 1Α
  2. ΒΡΩΜΗ 2Α
  3. ΒΡΩΜΗ 3Α
  4. ΒΡΩΜΗ 4Α
  5. ΒΡΩΜΗ 5Α
  6. ΒΡΩΜΗ 6Α
  7. ΒΡΩΜΗ 7Α
  8. ΒΡΩΜΗ 8Α
  9. ΒΡΩΜΗ 9Α

Comments are closed.

Links: