Search
Archives

Τα ζυμαρικά στη μεσογειακή διατροφή _ Μαθητικός όμιλος Ολοήμερου 8.02.2023

Στη βάση της διατροφικής πυραμίδας βρίσκονται και τα μακαρόνια, που μπορούν να καταναλώνονται άφοβα, γιατί προέρχονται από τα σιτηρά. Οι υδατάνθρακες που περιέχουν είναι σύνθετοι και αποτελούν την καλύτερη πηγή ενέργειας που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός, ενώ οι πρωτεΐνες  τους είναι περισσότερες από ότι σε άλλους  ανταγωνιστικούς υδατάνθρακες (ρύζι ή πατάτες). Για τον λόγο αυτό τα ζυμαρικά συνιστώνται ιδιαίτερα στους αθλητές, στα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Τα ζυμαρικά περιέχουν μεγάλη ποσότητα των φυτικών ινών και συμπληρώνουν τη διατροφή μας με βιταμίνες (Β1,Β2), ασβέστιο, σίδηρο, σελήνιο και φώσφορο και βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Η διατροφική τους αξία και η υπέροχη γεύση τους κάνουν ζηλευτό ένα ζεστό και λαχταριστό πιάτο ζυμαρικών. Είναι εύκολα στο μαγείρεμα, υπέροχα στη γεύση αλλά και με μοναδικά πλεονεκτήματα, για αυτό κι έχουν γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα σε όλο τον κόσμο. Κι εμείς στο Ολοήμερο πρόγραμμα αφού μιλήσαμε πρώτα για τα ζυμαρικά, στη συνέχεια μαγειρέψαμε μακαρόνια φούρνου.

  1. ΕΙΚ 1Α
  2. ΕΙΚ 2Α
  3. ΕΙΚ 4Α
  4. ΕΙΚ 5Α
  5. ΕΙΚ 7Α
  6. ΕΙΚ 8Α





Comments are closed.

Links: