Search
Archives

Η Δ΄ τάξη σε εργαστήριο μαγειρικής & υγιεινής διατροφής στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 4.11.2022 τα παιδιά της Δ΄ τάξης με τη συνοδεία των δασκάλων των τριών τμημάτων, επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσσαλονίκης. Στόχος της επίσκεψης ήταν η συμμετοχή τους σε ένα “Εκπαιδευτικό Εργαστήρι του Ολυμπιακού Μουσείου” με θέμα την υγιεινή διατροφή. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος των εργαστηρίων δεξιοτήτων, στο οποίο τα τρία τμήματα υλοποιούν σχετικό θέμα.
Τα παιδιά μέσα στην κουζίνα του Μουσείου, που ήταν ένας ζεστός, φιλικός, καθαρός και ασφαλής χώρος, πειραματίστηκαν με γεύσεις και έπαιξαν με υγιεινά υλικά. Με τη φαντασία τους, μαγείρεψαν πρωτότυπες λιχουδιές και συζήτησαν για υγιεινές διατροφικές συνήθειες, που βάζουν τα θεμέλια για καλή υγεία και δυνατό σώμα! Όλοι μαζί μαγείρεψαν ένα υγεινό κέικ και πήραν το δίπλωμα του καλού μάγειρα!

Η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ήταν ιδιαιτέρως δημιουργική και γεμάτη με κέφι, χαρά και περιπέτεια. Ήταν μια ακόμη ευκαιρία η βιωματική και ενεργητική μάθηση των παιδιών να γίνει τρόπος διασκέδασης και ψυχαγωγίας!

  1. Ο.Μ 2 Α
  2. Ο.Μ 4 Α
  3. Ο.Μ 5 Α
  4. Ολυμπιακό μουσείο 1 Α

Comments are closed.

Links: