Search
Archives

Επίσκεψη της Στ΄ τάξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγών _ Συμμετοχή στο πρόγραμμα “Βασιλικοί Παίδες”

Την Παρασκευή 10.02.2023 τα παιδιά των Στ1 και Στ2 τμημάτων του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγών. Αρχικά ξεναγήθηκαν στο Αρχαιλογικό Μουσείο και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς.

Στη συνέχεια συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων “Βασιλικοί Παίδες” με την καθοδήγηση της μουσειοπαιδαγωγού κ. Φώτω Παπαργυρούδη.
Μέσα από το πρόγραμμα οι μαθητές και μαθήτριες γνώρισαν στοιχεία της καθημερινής ζωής των βασιλικών παίδων της Μακεδονίας, ντύθηκαν όπως οι βασιλικοί παίδες, γνώρισαν τον αργαλειό και ύφαναν σε αυτόν, μίλησαν για την πολεμική περιβολή των βασιλικών παίδων.

Με παιγνιώδη τρόπο, με κάρτες μνήμης και συνδυασμού – αντιστοίχισης (τμήματα πολεμικής αμφίσης των στρατιωτών – με χρησιμότητα και σκοπό που εξυπηρετεί), τα παιδιά έμαθαν για την ιστορία της ίδρυσης του Μακεδονικού Βασιλείου, την ιστορία του Βασιλείου, τη σημασία του αστεριού της Μακεδονίας και συζήτησαν για την περίφημη σκηνή του κυνηγιού στον τάφο του Φιλίππου.

  1. ΒΕΡΓΙΝΑ αα
  2. ΒΕΡΓΙΝΑ ββ
  3. ΒΕΡΓΙΝΑ γγ
  4. ΒΕΡΓΙΝΑ δδ
  5. ΒΕΡΓΙΝΑ εε
  6. ΒΕΡΓΙΝΑ σττ

Comments are closed.

Links: