Search
Archives

Σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών σχολικού έτους 2022-23

1. Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση από άποψη σεισμικότητας στην Ευρώπη και την έκτη σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι γενικά παραδεκτό ότι η μείωση των επιπτώσεων των σεισμών μπορεί να επιτευχθεί όταν οι πολίτες έχουν ενημερωθεί σχετικά με τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας που πρέπει να λάβουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από έναν σεισμό.

Σε ό,τι αφορά στη σχολική κοινότητα, καθοριστικής σημασίας είναι η ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές με τη διαρκή ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευσή τους.

Στην κατεύθυνση της εκπόνησης του Αντισεισμικού Σχεδιασμού της σχολικής μας μονάδας για το τρέχον σχολικό έτος 2022-2023 θα υλοποιηθούν τα ακόλουθα:

– Σύνταξη – επικαιροποίηση του Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης του Σχολείου

– Διοργάνωση ασκήσεων ετοιμότητας για σεισμό

– Ενημέρωση των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονέων και κηδεμόνων.

  1. Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για Σεισμό

Το παρόν Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας  συντάχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 με ευθύνη της Διευθύντριας του σχολείου κ. Θεοδώρας Γούτση, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Ο.Α.Σ.Π. και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και αφορά στη σχολική περίοδο 2022-23.

Το Σχέδιο αυτό, το οποίο περιγράφει τις ενέργειες διαχείρισης του σεισμικού κινδύνου της σχολικής μας μονάδας (πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από σεισμό), θα επικαιροποιηθεί εκ νέου κατά τη διάρκεια της σχολικής αυτής  χρονιάς οποτεδήποτε κριθεί απαραίτητο.

Μπορείτε να μελετήσετε προσεχτικά το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης καθώς και τα σχεδιαγράμματα εκκένωσης του σχολικού κτηρίου του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας.

Comments are closed.

Links: