Search
Archives

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Δ΄ τάξης στο ΚΠΕ Νάουσας

Στις αρχές του Οκτώβρη 2011 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης του σχολείου μας (τρία τμήματα) επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “Αράπιτσα, το ποτάμι μας” στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιούν την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Η σπουδαιότητα του νερού για την ίδια τη ζωή, η σύνδεσή του με την ανθρώπινη εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα, κοινωνικό ? οικονομικό ? πολιτισμικό, σε συσχετισμό με τα έντονα προβλήματα μείωσης του όγκου των υδάτινων πόρων αλλά και της ποιοτικής υποβάθμισής τους, αποτέλεσαν τα βασικότερα θέματα πάνω στα οποία συζήτησαν τα παιδιά.

Το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία  και ο προσανατολισμός  του περιβαλλοντικού προγράμματος προς την κατεύθυνση  μελέτης  ευαισθητοποίησης και ανάληψης δράσεων για τα περιβαλλοντικά ζητήματα διαχείρισης των υδάτινων πόρων με εκπαιδευτικές προσεγγίσεις που στηρίζονται στην διεπιστημονική προσέγγιση του θέματος αποτελούν τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες δομείται το πρόγραμμα.  Η ενεργός συμμετοχή των μαθητών/τριών με συζήτηση, έρευνα, κριτική και δημιουργική επεξεργασία των δεδομένων που συλλέχθηκαν στο πεδίο συνέβαλαν στην οικοδόμηση της γνώσης και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, αξιών και στάσεων που απαιτούνται για την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για την αειφορία.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Λώτη Παναγιώτα, Ανωνίου Γεώργιος και Μητροπούλου Ολυμπία

Comments are closed.

Links: