Search
Archives

Δεύτερη άσκηση σεισμού _ Τετάρτη 14.02.2024

Στο Σχολείο μας πραγματοποιούνται ασκήσεις ετοιμότητας για περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως πυρκαγιάς ή σεισμού. Σήμερα Τετάρτη 14.02.2024 πραγματοποιήθηκε η 2η άσκηση σεισμού του σχολικού έτους 2023-2024.

Αρχικά, μετά την πρωινή προσευχή η Δ/ντρια ενημέρωσε τα παιδιά και τους/τις εκπαιδευτικούς για την άσκηση, που θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή της ημέρας στο Σχολείο μας. Τόνισε πως θα πρέπει να ξαναθυμηθούμε μέσα στην αίθουσα τις ενέργειες στις οποίες προβαίνουμε σε αυτές τς περιπτώσεις. Δηλαδή τι κάνουμε πριν τον σεισμό, τι κάνουμε την ώρα του σεισμού ανάλογα με το σημείο που βρισκόμαστε (κοντά σε θρανία, σε ανοιχτό χώρο, σε διάδρομο κλπ) και τι κάνουμε μετά τη λήξη του σεισμού. Τόνισε πως δεν θα μάς γνωστοποιήσει την ακριβή ώρα του σεισμού ώστε να έχει τη μορφή του αιφνιδιασμού και για αυτό θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Στις 10.35 π.μ. το κουδούνι χτύπησε παρατεταμένα τρεις φορές και η άσκηση άρχισε. Παιδιά και εκπαιδευτικοί αντέδρασαν γρήγορα, υπεύθυνα και με σύνεση. Όλοι συγκεντρωθήκαμε στο κέντρο της αυλής, το σημείο που έχει ορισθεί ως χώρος συγκέντρωσης, και αφού επισημάνθηκαν κάποιες λεπτομέρειες από τη Δ/ντρια, τα παιδιά επανήλθαν στς αίθουσες για να συνεχισθεί κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Είναι σημαντικό να συμμετέχουμε στις ασκήσεις σεισμού με υπευθυνότητα, γιατί προετοιμαζόμαστε κατάλληλα και γνωρίζουμε τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε στην περίπτωση σεισμού. Η γνώση μάς προστατεύει.

Στο τέλος, η Δ/ντρια ευχαρίστησε και επιβράβευσε τα παιδιά για την αρμονική συνεργασία κατά τη διάρκεια της άσκησης.   

  1. Σεισμός 1
  2. Σεισμός 2
  3. Σεισμός 3
  4. Σεισμός 4
  5. Σεισμός 5
  6. Σεισμός 6
  7. Σεισμός 7
  8. Σεισμός 8
  9. Σεισμός 9
  10. Σεισμός 10

Comments are closed.

Links: