Search
Archives

Εκπαιδευτικός Όμιλος Αγιογραφίας του Σχολείου μας

Στο Σχολείο μας και στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού ομίλου “Αγιογραφίας”, που λειτουργεί κάθε Τρίτη (από 13.20-14.10) από την αρχή του σχολικού έτους 2023-2024, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίζουν μέσω της αγιογραφίας την τέχνη αλλά παράλληλα να συνειδητοποιούν και την πνευματική διάσταση της αγιογραφίας.

Το εργαστήρι αγιογραφίας φιλοξενείται στην αίθουσα των εικαστικών του Σχολείου μας και τα παιδιά διδάσκονται την αγιογραφία από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής και αγιογράφο κ. Δημήτρη Τσ., ο οποίος εθελοντικά παρέχει τις γνώσεις και την αγάπη του στα παιδιά του Σχολείου μας. Τα παιδιά εκδηλώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις διαδικασίες και τον τρόπο δημιουργίας μιας ορθόδοξης εικόνας.

Στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες τα επιμέρους στάδια αγιογράφησης μιας ορθόδοξης εικόνας. Αρχικά ξεκίνησαν να σχεδιάζουν το πρόσωπο του Χριστού σε χαρτί και στη συνέχεια αγιογραφούν πάνω σε τελάρο. Μέσα σε λίγους μήνες, πέρασαν από το επίπεδο της απόδοσης του σχεδίου στο στάδιο των χρωμάτων. Με χρώματα ακρυλικά και πινέλα μαθαίνουν να αναμειγνύουν τα κατάλληλα χρώματα και να αποδίδουν αυτά πάνω στην εικόνα.

Μπορείτε να θαυμάσετε την προσπάθεια των παιδιών μας στην Αγιογραφία!

  1. Αγιογραφία 1Α
  2. Αγιογραφία 2Α
  3. Αγιογραφία 3Α
  4. Αγιογραφία 4Α
  5. Αγιογραφία 5Α
  6. Αγιογραφία 6Α

Comments are closed.

Links: