Search
Archives

Συμμετοχή του σχολείου μας στο “7ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων του Δήμου Βέροιας”

Το σχολείο μας, αποδεχόμενο την πρόσκληση του Δήμου μας για συμμετοχή στο “7ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων”, παρευρέθηκε στις 11 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου της πόλης μας δια των αντιπροσώπων του, δύο μαθητριών των δύο τμημάτων της ΣΤ΄τάξης, Αποστολίας Ευ. και Μαρίας Γρ.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους, οι μαθητές-τριες της Έκτης τάξης κλήθηκαν να διατυπώσουν μια σαφή και τεκμηριωμένη πρόταση, που να αντικατοπτρίζει το ενδιαφέρον τους για την πόλη μας, προκειμένου στη συνέχεια να την παρουσιάσουν στο φετινό Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων παρουσία όλων των συμμετεχόντων σχολείων, της Δημοτικής Αρχής και των Στελεχών της Εκπ/σης.

Η πρότασή μας είχε ως θέμα Προβάλλοντας τους τοπικούς ευεργέτες και ευεργέτιδες της Βέροιας κι αφορούσε την ανάδειξη των ευεργετών της πόλης μας ως γνήσια πρότυπα-παραδείγματα προς μίμηση για εμάς και για τις μελλοντικές γενιές, όχι μόνον γιατί συνέβαλαν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας, αλλά κυρίως για τον τρόπο ζωής , το ήθος τους, την ανιδιοτελή προσφορά προς τους συνανθρώπους τους και την αγάπη για τον τόπο τους.

Η παραπάνω συμμετοχή αποτέλεσε μια υπέροχη εμπειρία για τους μαθητές-τριες και συνάμα, πέρα από την ευκαιρία για την ανταλλαγή απόψεων, τον προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα που αφορούν την πόλη μας, τους έδωσε βήμα για να υποστηρίξουν δημόσια και με επιχειρήματα την πρότασή τους.

Ευχαριστούμε τον Δήμο και την Α/θμια Εκπ/ση για αυτή τη δράση και ευελπιστούμε στη διοργάνωση και άλλων παρόμοιων δράσεων, που έχουν ως στόχο να καταστούν τα παιδιά μας ικανά να συμμετέχουν υπεύθυνα στις κοινωνίες που ζουν ως αυριανοί ενεργοί και σκεπτόμενοι πολίτες.

  1. ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ 1Α
  2. ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ 3Α
  3. ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ 4Α
  4. ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ 5Α

Comments are closed.

Links: