Search
Archives

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄τάξης στο Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης

Στις 10 Νοεμβρίου η τάξη μας επισκέφτηκε το Μουσείο Ύδρευσης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Εκεί μας έδειξαν πολλές παλιές μηχανές αφού αυτό το μουσείο ήταν κάποτε αντλιοστάσιο. Περπατήσαμε ανάμεσα σε ατμολέβητες και πετρελαιοκίνητες μηχανές. Είδαμε ακόμα μεγάλα αντλητικά συγκροτήματα, τα οποία τροφοδοτούσαν με νερό όλη τη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1978.

Η κυρία Κρυσταλλία μάς διηγήθηκε την ιστορία του νερού στα παλιά χρόνια και στη συνέχεια παίξαμε κατά ομάδες παντομίμα εμπνευσμένοι από αυτήν. Η ξεναγός μας ετοίμασε μικρές αποστολές. Αρχικά μπήκαμε σ’έναν τεράστιο υδροσωλήνα, όπου μάθαμε πώς ζεσταινόταν το νερό με κάρβουνο. Μετά είδαμε μία παμπάλαια πετρελαιομηχανή πλοίου, που ακόμα δούλευε.

Παρακολουθήσαμε ένα βιντεάκι και ζωγραφίσαμε πάνω σε μία στάμνα κάτι σχετικό με το νερό. Τέλος, παίξαμε στο Πάρκο του Νερού, όπου υπήρχαν ιστορικά αντλητικά συγκροτήματα και αγωγοί νερού. Όλα ήταν τέλεια! Μια θαυμάσια εμπειρία! Στο τέλος μάς έδωσαν και δώρο ένα παγουρίνο. Ήταν πολύ όμορφο το ταξίδι στην ιστορία του νερού! Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της επίσκεψης και τους ανθρώπους του Μουσείου, που μάς φιλοξένησαν και μάς ξενάγησαν στους χώρους.

  1. ΥΔΡΕΥΣΗΣ 1
  2. ΥΔΡΕΥΣΗΣ 2
  3. ΥΔΡΕΥΣΗΣ 3
  4. ΥΔΡΕΥΣΗΣ 4
  5. ΥΔΡΕΥΣΗΣ 6
  6. ΥΔΡΕΥΣΗΣ 7
  7. ΥΔΡΕΥΣΗΣ 8
  8. ΥΔΡΕΥΣΗΣ 9
  9. ΥΔΡΕΥΣΗΣ 10
  10. ΥΔΡΕΥΣΗΣ 11
  11. ΥΔΡΕΥΣΗΣ 12
  12. ΥΔΡΕΥΣΗΣ 13
  13. ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Comments are closed.

Links: