Search
Archives

Επίσκεψη στην 110η Πτέρυγα Μάχης Λάρισας _ Δ’ τάξη

Την Τρίτη 7-11-2023 η Δ’ τάξη του σχολείου μας (Δ1 και Δ2 τμήματα), ενόψει του εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Γαβριήλ, επισκεφθήκαμε την 110η Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα.
Με την άφιξή μας στο πολεμικό αεροδρόμιο, ετύχαμε απογείωση αεροπλάνων F16, τα οποία ξετρέλαναν τους μικρούς μαθητές.
Στη συνέχεια, είδαν έκθεση φωτογραφιών με διάφορους τύπους πολεμικών αεροσκαφών, αεροπορικές επιδείξεις καθώς και εκπαίδευση Ικάρων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
Επισκεφθήκαμε τον τεράστιο χώρο του αεροδρομίου, διάφορους τύπους παροπλισμένων αεροσκαφών καθώς και διάφορα είδη αεροπλάνων (βομβαρδιστικά, αναγνωριστικά, αναχαιτιστικά). Είδαμε το μνημείο των πεσόντων Ικάρων και εντυπωσιαστήκαμε με το άγαλμα του Ίκαρου και τα φτερά του αεροπλάνου. Είδαμε πυροβόλα διαφόρων χιλιοστών, οχήματα μεταφοράς καυσίμων και οπλιτών. Αργότερα περιεργαστήκαμε από κοντά το πιλοτήριο ενός F16 και στη συνέχεια θαυμάσαμε τα σύγχρονα αεροπλάνα της Πολεμικής μας Αεροπορίας: Mirage, F16, F16 Viper, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) καθώς και το τελευταίο απόκτημά της, το Rafale.
Το μεσημέρι οι μαθητές και οι μαθήτριες, έχοντας στις αποσκευές τους ενθύμια της Πολεμικής Αεροπορίας και κάνοντας ένα βιωματικό μάθημα Γεωγραφίας-Ιστορίας μέσα στο λεωφορείο (δοθείσης ευκαιρίας από τα μέρη που πέρασαν), επέστρεψαν στη Βέροια κατενθουσιασμένοι. Ήταν μια μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία!

  1. Αεροπορία 1
  2. Αεροπορία 2
  3. Αεροπορία 3
  4. Αεροπορία 4
  5. Αεροπορία 5
  6. Αεροπορία 6
  7. Αεροπορία 9


Comments are closed.

Links: