Search
Archives

Άσκηση εκκένωσης σχολικού κτηρίου σχ. έτους 2023-2024

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η πρώτη άσκηση εκκένωσης του σχολικού κτηρίου για την περίπτωση του σεισμού για το σχολικό έτος 2023-2024. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας των σχολικών κτηρίων.

Στην αρχή του σχολικού έτους οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μας μονάδος επιμορφώθηκαν από τη Δ/ντρια του σχολείου για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον σεισμό. Συστήθηκαν οι ανάλογες ομάδες εκπαιδευτικών με τις αντίστοιχες αρμοδιότητες. Με την έναρξη των μαθημάτων έγιναν μικρές ασκήσεις ανά τμήμα με στόχο την έγκυρη και πολύπλευρη ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών/τριών σε θέματα φυσικών κινδύνων και καταστροφών και συγκεκριμένα για τον σεισμό μέσα από τη βιωματική και πρακτική εξάσκησή τους, ώστε να γνωρίζουν τα φυσικά φαινόμενα και να είναι προετοιμασμένοι για να τα διαχειριστούν.

Το πρωί της 11ης Οκτωβρίου 2023, μετά την πρωινή προσευχή, η Δ/ντρια ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά πως κατά τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος θα πραγματοποιηθεί άσκηση εκκένωσης κτηρίου δίχως να καθορίσει την ακριβή ώρα, η οποία ήταν γνωστή μόνον στους εκπαιδευτικούς. Επιπλέον, υπενθύμισε τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούμε. Στις 9.30 π.μ. χτύπησε το κουδούνι τρεις (3) φορές παρατεταμένα, σημαίνοντας την έναρξη της άσκησης. Μικροί και μεγάλοι αντέδρασαν σύμφωνα με όσα είχαν ορισθεί και η άσκηση ήταν πολύ επιτυχημένη. Κάποιες μικρές επισημάνσεις και κατευθύνσεις δόθηκαν από τη Δ/ντρια σε όλους, όταν συγκεντρώθηκαν στον καθορισμένο χώρο συγκέντρωσης. Τέλος, η Δ/ντρια ευχαρίστησε και επιβράβευσε τα παιδιά για την αρμονική συνεργασία κατά τη διάρκεια της άσκησης.   

  1. ΣΕΙΣΜΟΣ 1Α
  2. ΣΕΙΣΜΟΣ 2Α
  3. ΣΕΙΣΜΟΣ 3Α
  4. ΣΕΙΣΜΟΣ 6Α
  5. ΣΕΙΣΜΟΣ 7Α

Comments are closed.

Links: