Search
Archives

Ενδοσχολική επιμόρφωση για την αξιοποίηση των χαρτών του διαδικτύου (google maps)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 12.01.2023 ενδοσχολική επιμόρφωση στη σχολική μας μονάδα για την αξιοποίηση των χαρτών στη διδασκαλία και τη μάθηση. Εισηγήτρια ήταν η καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας κ Κατερίνα Κ. Η επιλογή του θέματος έγινε προκειμένου να αξιοποιηθεί η πλατφόρμα google maps στα εθνικά και τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Η καθηγήτρια παρουσίασε στους εκπαιδευτικούς πώς μπορούν να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα. Έδειξε δική της εργασία που πραγματοποιείται με τους μαθητές/τριες του Ε2 τμήματος κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά και πώς τα παιδιά αναρτούν σε επιλεγμένες τοποθεσίες διάφορα στοιχεία.

Οι εκπαιδευτικοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δήλωσαν πως έχουν ανάγκη επιμόρφωσης στα ψηφιακά εργαλεία κι έδειξαν ενδιαφέρον να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα στην υλοποίηση των προγραμμάτων. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε η αξιοποίηση των χαρτών στην υλοποίηση καινοτόμου προγράμματος για τις περιοδείες του Απ. Παύλου ή για τα μέρη της πατρίδος μας και τους ιστορικούς και θρησκευτικούς προορισμούς κλπ

Ευχαριστούμε την κ. Κατερίνα για την ενημερωτική δράση και για την προθυμία της να καθοδηγήσει όσους εκπαιδευτικούς ζητήσουν τη στήριξή της.

Comments are closed.

Links: