Search
Archives

Εκδήλωση για τη θρησκευτική και εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ιδιαιτέρως εξαιρετική η εκδήλωση που παρουσίασαν σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 τα δυο τμήματα της Στ΄ τάξης του Σχολείου μας για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την εθνική επέτειο της Επανάστασης του 1821. Με βοηθό μας τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες η εκδήλωση παρουσιάστηκε στον αύλειο χώρο του σχολείου μας και είχαν την ευκαιρία να την παρακλουθήσουν οι μαθητές/τριες των υπολοίπων τάξεων και πλήθος γονέων και κηδεμόνων, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από την περίφραξη του Σχολείου μας.

Η Δ/ντρια στον πρόλογό της τόνισε τη σπουδαιότητα της διπλής εορτής, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για τη σωτηρία του ανθρώπου και του ευαγγελισμού της πατρίδος μας για τη σωτηρία της από τον βάρβαρο τύραννο και τη σκλαβιά. Στη συνέχεια τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κ. Μαρία Ντίκου, δασκάλα του Α1 τμήματος.

Ακολούθησε η υπέροχη εκδήλωση της Στ΄τάξης, που περιελάμβανε ύμνους για τη Θεοτόκο, το απολυτίκιο του Ευαγγελισμού, τραγούδια, ποιήματα, μικρά και μεγαλύτερα θεατρικά. Τα παιδιά υποδύθηκαν πολλούς ρόλους με ιδιαίτερη επιτυχία βιώνοντας τα γεγονότα, τα συναισθήματα και την περίσταση. Μάς παρουσίασαν σκηνές από το παιδομαζωμα, τη Φιλική Εταιρεία, τους κλέφτες και αρματωλούς, τις γυναίκες της Νάουσας και το ολοκαύτωμα της Νάουσας.

Τα μάτια όλων δάκρυσαν όταν οι Ναουσαίες έπεσαν στην Αράπιτσα για να γλιτώσουν από τους Αγαρηνούς και τη σκλαβιά. Τα κορίτσια σχημάτισαν με το σώμα τους το μνημείο των πεσόντων γυναικών στην Αράπιτσα,

Έντονα τονίστηκε η σημασία των ιδανικών (πίστη και πατρίδα) για τα οποία αξίζει να αγωνίζεται και να θυσιάζεται ο άνθρωπος. Τιμή και δόξα αξίζει στους ήρωες και τις ηρωίδες που μάς χάρισαν μια ελευθερη πατρίδα και χρέος όλων μας να διαφυλάξουμε τα ιερά και τα όσια που μάς άφησαν.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά της Στ΄ τάξης, στις δυο δασκάλες των τμημάτων, κ. Σπυριδούλα Κ. και κ. Ελένη Σ. Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή της καθηγήτριας των Εικαστικών κ. Αικατερίνης Αν. στην επιτυχία της εκδήλωσης καθώς σχεδίασε το ιδιαιτέρως αξιόλογο σκηνικό που αποτυπώνει τη Νάουσα και την Αράπιτσα αλλά και καθοδήγησε τα κορίτσια πώς να υποδυθούν τον ρόλο των Ναουσαίων γυναικών. Στην οργάνωση της εκδήλωσης συνέβαλαν ακόμη οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής αλλά και άλλοι εκπαιδευτικοί σε διάφορους τομείς.

  1. 24.03.2023 α1
  2. 24.03.2023 β1
  3. 24.03.2023 δ1
  4. 24.03.2023 ε1
  5. 24.03.2023 ζ1
  6. 24.03.2023 η1
  7. 24.03.2023 στ1
  8. 24.03.2023 γ1

Comments are closed.

Links: