Search
Archives

Μικροθεατρική παράσταση με φώτα και σκιές της χριστουγεννιάτικης ιστορίας του Ντίκενς

Ο Σκρουτζ, ο αγαπημένος χαρακτήρας του Ντίκενς, είναι ένας ξιπασμένος, τσιγκούνης και δύστροπος άνθρωπος. Την παραμονή των Χριστουγέννων δέχεται την επίσκεψη φαντασμάτων νεκρών γνωστών του ανθρώπων, οι οποίοι θέλουν να τον προειδοποιήσουν πως εάν δεν αλλάξει τη στάση του απέναντι στους συνανθρώπους του, σύντομα θα περάσει και αυτός στην ιστορία ως ένας ακόμη αδικοχαμένος άνθρωπος.  Στη διαδρομή που θα του επιβληθεί από το παρελθόν έως το μέλλον, θα συναντηθεί με ανθρώπους που είχε γνωρίσει και είχε για αυτούς αδιαφορήσει ή τους είχε στενοχωρήσει. Αυτό θα τον βοηθήσει να αξιολογήσει με διαφορετικό τρόπο τις προτεραιότητές του για την ίδια του τη ζωή.

Η πολύ γνωστή χριστουγεννιάτικη ιστορία παρουσάστηκε σε όλα τα παιδιά (κατά τμήμα) με έναν εντελώς πρωτότυπο και εντυπωσιακό τρόπο, από την καθηγήτρια εικαστικών κ. Κατερίνα Αναστασίου. Με μικρά ανθρωπάκια και αντικείμενα, με φώτα και φωτάκια, με σκιές, με ήχους αλλά και με ζωγραφιές και διαφάνειες, τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν με την παρουσίαση της ιστορίας, τα μηνύματά της αλλά κυρίως με τον πρωτότυπο τρόπο της παρουσίασης.

Πρόκειται για μια εντελώς προσωπική προσπάθεια της καθηγήτριας, για την οποία της αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Της αξίζουν συγχαρητήρια και για τον κόπο που κατέβαλε να παρουσιάσει ισάριθμες φορές με τα τμήματα του σχολείου μας την παράσταση (δεκατρείς φορές – δεκατρία τμήματα).

  1. ΝΤΙΚΕΝΣ 1Α
  2. ΝΤΙΚΕΝΣ 2Α
  3. ΝΤΙΚΕΝΣ 3Α
  4. ΝΤΙΚΕΝΣ 4Α
  5. ΝΤΙΚΕΝΣ 5Α
  6. ΝΤΙΚΕΝΣ 6Α
  7. ΝΤΙΚΕΝΣ 7Α
  8. ΝΤΙΚΕΝΣ 8Α

Comments are closed.

Links: