Search
Archives

Το χριστουγεννιάτικο αστέρι αιχμαλωτίζει τη φαντασία μας!

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου Βέροιας (ΚΕΠΑ Βέροιας), της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας με θέμα ” Ένα αστέρι, τρεις μάγοι, πολλοί άγγελοι κι ένα δώρο…” στην οποία συμμετείχαν πολλοί εκπ/κοί, διοργανώθηκαν εργαστήρια για παιδιά για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Στις δράσεις αυτές συμμετείχε και η καθηγήτρια εικαστικών του Σχολείου μας, κ. Αναστασίου Αικατερίνη, η οποία οργάνωσε και στο Σχολείο μας παρόμοια εργαστήρια. Τα παιδιά μέσα από τη διήγηση της ιστορίας της Άγιας Νύχτας των Χριστουγέννων συζητούν για το μυστηριώδες αστέρι που οδήγησε τους τρεις σοφούς της Ανατολής στο σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Χριστός. Τι να ‘ταν άραγε αυτό το αστέρι; Ξεκινά, σταματά, χάνεται, εμφανίζεται, όταν κι όπου πρέπει. Τι να ήταν άραγε; Πώς ένα αστέρι κατεβαίνει τελικά και κάθεται πάνω από το σπίτι όπου βρισκόταν ο Χριστός και η Παναγία μας; Πώς συνέβη αυτό; Κατεβαίνουν και τα αστέρια; Σίγουρα θα ήταν άγγελος Κυρίου!!! Σίγουρα!

Τα παιδιά ακούνε κι άλλες διηγήσεις χριστουγεννιάτικων ιστοριών, φαντάζονται τα αστέρια και τα απεικονίζουν σε έργα τέχνης ή τα κατασκευάζουν με λαμπερά χαρτόνια.

Ειλικρινά το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό! Μπορείτε κι εσείς να το διαπιστώσετε!

  1. ΑΣΤΕΡΙΑ 1Α
  2. ΑΣΤΕΡΙΑ 3Α
  3. ΑΣΤΕΡΙΑ 4Α
  4. ΑΣΤΕΡΙΑ 5Α
  5. ΑΣΤΕΡΙΑ 6Α
  6. ΑΣΤΕΡΙΑ 7Α
  7. ΑΣΤΕΡΙΑ 8Α
  8. ΑΣΤΕΡΙΑ 9Α
  9. Εικόνα1

Comments are closed.

Links: