Search
Archives

Η Β΄τάξη στην ενορία των Αγίων Αναργύρων

Σήμερα 17.12.2022 τιμούμε τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνα. Μάθαμε πολλά για τη ζωή του Αγίου στην τάξη μας και αποφασίσαμε εδώ και αρκετές ημέρες να τιμήσουμε τη μνήμη του πηγαίνοντας στην εκκλησία.

Τη μνήμη του Αγίου τιμά ιδιαίτερα το νησί της Κέρκυρας καθώς εκεί διασώζεται αδιάφθορο το ιερό λείψανό του. Ωστόσο, και στην πόλη μας έχουμε Ναό προς τιμήν του Αγίου Σπυρίδωνα, ο οποίος πανηγυρίζει την ημέρα της μνήμης του Αγίου. Εμείς επιλέξαμε να εκκλησιαστούμε στην ενορία των Αγίων Αναργύρων, στον παλαιό βυζαντινό Ναό, τον οποίο δεν είχαμε άλλη φορά επισκεφθεί. Στο τέμπλο του Ναού εικονίζεται ο Άγιος Σπυρίδων και είχαμε την ευλογία να τον προσκυνήσουμε.

Οι ιερείς του Ναού, πατήρ Καλλίνικος και πατήρ Νεκτάριος, μάς υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά κι εμείς για να δείξουμε την αγάπη μας τούς ψάλλαμε χριστουγεννιάτικους ύμνους και τα βυζαντινά κάλαντα, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας. Οι ιερείς αλλά και οι πιστοί που βρίσκονταν στον Ναό μάς εξέφρασαν τον ενθουσιασμό και την αγάπη τους. Όλοι ανταλλάξαμε ευχές για ευλογημένα Χριστούγεννα.

  1. Άγιοι Ανάργυροι 1Α
  2. Άγιοι Ανάργυροι 2Αα
  3. Άγιοι Ανάργυροι 3Α

Μετά τον εκκλησιασμό μας επισκεφθήκαμε και το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, στο οποίο είχαμε την ευκαιρία να δούμε πολλά εκθέματα του μακεδονικού αγώνα.

Comments are closed.

Links: