Search
Archives

Στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών στη Βεργίνα της Ημαθίας _ Β1 και Β2 τμήματα

Το Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών στη Βεργίνα της Ημαθίας επισκέφθηκε η Β΄τάξη του Σχολείου μας. Τα παιδιά συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ειρεσιώνη” και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τους χώρους του Μουσείου, είδαν τα εκθέματα και τις τοιχογραφίες όπως την αρπαγή της Περσεφόνης κλπ

Κατά την υλοποίηση του προγράμματος τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν γιατί οι άνθρωποι στον κόσμο στολίζουν χριστουγεννιάτικα δέντρα. Η Ειρεσιώνη ήταν ένα κλαδί αγριελιάς (ετυμολογικά, είρος = έριον, μαλλί), πάνω στο οποίο κρεμούσαν λευκές και κόκκινες κορδέλες από μαλλί προβάτου πάνω στις οποίες έδεναν κάθε λογής καρπούς από την φθινοπωρινή σοδειά των ανθρώπων όπως σύκα, καρύδια, αποξηραμένα φρούτα, αμύγδαλα, δημητριακά, βελανίδια, ρόδια, κάστανα και πολλά άλλα. Η κίνηση αυτή ήταν έκφραση ευχαριστίας για την γονιμότητα του έτους.

Η υλοποίηση του προγράμματος ήταν μια εξαιρετική δράση και τα παιδιά επέστρεψαν ενθουσιασμένα κρατώντας τις πανέμορφες ερεσιώνες που έφτιαξαν με τα χεράκια τους.

Ευχαριστούμε την κ. Φώτω Παπαργυρούδη, υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος, για την ευκαιρία που μας προσφέρει να μπορούμε να συμμετέχουμε σε ένα τόσο όμορφο πρόγραμμα.

  1. Βεργίνα 1Α
  2. Βεργίνα 2Α
  3. Βεργίνα 5 Α
  4. Βεργίνα 7Α
  5. Βεργίνα 9 Α

Comments are closed.

Links: