Search
Archives

Συμμετοχή του Σχολείου μας στην έκθεση “Τα παιδιά ζωγραφίζουν για την αναπηρία”

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν.Ημαθίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ στις 3 Δεκεμβρίου διοργάνωσε μια διήμερη έκθεση παιδικής ζωγραφικής με τίτλο «Τα παιδιά ζωγραφίζουν για την αναπηρία».

Τα παιδιά του Σχολείου μας τις τελευταίες ημέρες έβαλαν να δυνατά τους να δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής για τον συγκεκριμένο σκοπό. Τα έργα των συμμετεχόντων θα εκτεθούν στον περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχείου την Παρασκευή 2.12.2022 και το Σάββατο 3.12.2022.

Έτσι δημιουργήθηκαν ατομικά έργα από τα παιδιά της Στ΄τάξης. Όμως έπρεπε να επιλέξουμε μόνον δεκαέξι έργα. Τα παιδιά αποφάσισαν να προβούν σε ψηφοφορία και να επιλεγούν έτσι τα δεκαέξι έργα.

Προκειμένου όλοι κι όλες να έχουν τη χαρά της συμμετοχής και της δημιουργίας, αποφασίστηκε να δημιουργήσουμε κι ένα μεγάλο ομαδικό έργο ζωγραφικής με θέμα τη αναπηρία. Με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της καθηγήτριας Εικαστικών του Σχολείου μας, κ. Κατερίνας Αναστασίου, δημιούργησαν ένα υπέροχο έργο. Επηρεασμένοι από έργα τέχνης σύγχρονων δημιουργών και με τη συνεισφορά και την προσπάθεια όλων των παιδιών κι όλων των τμημάτων του σχολείου μας δημιουργήθηκε ένα υπέροχο έργο.

Κι έμεινε να βρεθεί το σύνθημα που θα αναγραφόταν στο ομαδικό μας έργο. Τα παιδιά κατέθεσαν ωραίες ιδέες που μίλαγαν για αγάπη, ελπίδα, αισιοδοξία, ισότητα, προσπάθεια … Τελικά πάνω στα χρώματα του ουράνιου τόξου, που ήταν πάνω στο έργο μας, τα παιδιά έγραψαν: “Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!”. Ένα μήνυμα που περιέχει ενότητα, αγάπη, συνεργασία, στήριξη, ελπίδα, πρόοδο, αισιοδοξία…

Τα έργα μας εκτέθηκαν στον χώρο του Δημαρχείου. Ήταν μια αξιόλογη προσπάθεια του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν.Ημαθίας αλλά και των παιδιών του σχολείου μας, που εργάστηκαν με ζήλο για να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και αξίζουν σε όλους/ες όσους συμμετείχαν πολλά συγχαρητήρια.

  1. ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 1Α
  2. ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 2Α
  3. ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 3Α
  4. ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 4Α
  5. ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 5Α
  6. ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 6Α
  7. ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 7Α
  8. ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 8Α
  9. ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 9Α

Comments are closed.

Links: