Search
Archives

Επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης _ τμήμα Ε1

Τη Δευτέρα 14.11.2022 τα παιδιά του Ε1 τμήματος με τη συνοδεία της δασκάλας τους κ. Θεολογίας Καρβουνά επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Πράσινοι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο.

Στη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά ενημερώθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ΤΟΚΥΟ 2020 και πώς οι Ιάπωνες προσπάθησαν να διοργανώσουν την μοναδική «πράσινη» Ολυμπιάδα. Συγκεκριμένα έμαθαν πως στο πλαίσιο της προσπάθειας για «πράσινη» Ολυμπιάδα, υπήρξε ολική απαγόρευση καπνίσματος σε όλους τους χώρους, τα ρούχα όλων των αθλητών και μη, που συμμετείχαν στην Ολυμπιάδα, προέρχονταν από ανακυκλωμένο ύφασμα. Όλα τα λεωφορεία, οι ξενώνες και οι αίθουσες για συνεντεύξεις τύπου χρησιμοποιούσαν το υδρογόνο σαν πηγή ενέργειας.

Οι κατασκευές των κτιριακών υποδομών είχαν κατά το δυνατόν ελάχιστα “απορρίμματα”. Δημιουργήθηκαν περίπου 510 εκτάρια επιφάνειας νέου πρασίνου, το Ολυμπιακό Στάδιο τροφοδοτούνταν με ηλιακή ενέργεια, το Ολυμπιακό Χωριό σχεδιάστηκε με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη.

Στη συνέχεια τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ήταν μια μοναδική εμπειρία γνώσεων και δράσεων για τα παιδιά, τα οποία επέστρεψαν στο Σχολείο ιδιαιτέρως ενθουσιασμένα.

  1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ ΜΟΥΣΕΙΟ1 Α
  2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ ΜΟΥΣΕΙΟ2 Ε1 Α
  3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ ΜΟΥΣΕΊΟ3 Ε1 Α
  4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ ΜΟΥΣΕΙΟ4 Ε1 Α
  5. ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ ΜΟΥΣΕΙΟ3 Ε1 Α

Comments are closed.

Links: