Search
Archives

Πρόγραμμα Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης _ τμήμα Ε2

Τη Δευτέρα 14.11.202 τα παιδιά του Ε2 τμήματος με τη συνοδεία των διδασκαλισσών κ. Αργυρίου Σοφίας και κ. Κούλη Δέσποινας, επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης με στόχο τη συμμετοχή στο πρόγραμμα “Παραολυμπιακοί Αγώνες”.

Αρχικά τα παιδιά ενημερώθηκαν για την έννοια των παρα-ολυμπιακών αγώνων, που είναι οι αγώνες στους οποίους συμμετέχουν αθλητές με αναπηρίες, δηλώνοντας πως η αναπηρία δεν είναι εμπόδιο για τη συμμετοχή στον αθλητισμό. Στη συνέχεια γνώρισαν τις κατηγορίες των αθλητών των παραολυμπιακών αγώνων: άτομα με ακρωτηριασμό, άτομα με μειωμένη ή καθόλου όραση, άτομα με νοητική στέρηση, με εγκεφαλική παράλυση κλπ καθώς και τα αθλήματα των αγώνων όπως την τοξοβολία, την κολύμβηση, το τζούντο, την άρση βαρών, τη σκοποβολή, τα μπότσια, το γκόμπολ κλπ

Στη συνέχεια μίλησαν για τους κανονισμούς των ανωέρω παιχνιδιών και είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να γνωρίσουν δύο (2) από αυτά τα αθλήματα: τα μπότσια, το γκόμπολ.

Στα μπότσια αγωνίζονται αθλητές με κινητική αναπηρία ατομικά, διπλά ή ομαδικά. Σκοπός του παιχνιδιού είναι οι αθλητές να ρίξουν τις μπάλες μπότσια όσο πιο κοντά γίνεται στην άσπρη μπάλα-στόχο. Κερδίζει ο αθλητής, το ζευγάρι ή η ομάδα που πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία.

Στο γκόμπολ αγωνίζονται αθλητές, άντρες και γυναίκες, με περιορισμένη όραση ή τυφλοί σε δυο αντίπαλες ομάδες με 3 παίχτες. Ένας παίχτης από κάθε ομάδα ρίχνει ένα μπαλάκι με κουδουνάκια προς το αντίπαλο τέρμα με στόχο να πετύχει το τέρμα. Νικήτρια είναι η ομάδα που πετυχαίνει τα περισσότερα τέρματα.

  1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 1 Α
  2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ ΜΟΥΣΕΙΟ 2 Α
  3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ ΜΟΥΣΕΙΟ 3 Α
  4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ ΜΟΥΣΕΙΟ 7 Α
  5. ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ ΜΟΥΣΕΙΟ 6 Α
  6. ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ ΜΟΥΣΕΙΟ 5 Α
  7. ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ ΜΟΥΣΕΙΟ 9 Α
  8. ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ ΜΟΥΣΕΙΟ 4 Α
  9. ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ ΜΟΥΣΕΙΟ 8 Α

Comments are closed.

Links: