Search
Archives

Εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, την εορτή της σημαίας μας και την Αγία Σκέπη της Θεοτόκου

Χρωστάμε, σ΄ όσους ήρθαν, πέρασαν,

θα  ΄ ρθουνε, θα περάσουν.

Κριτές θα μας δικάσουν

Οι αγέννητοι, οι νεκροί…

                            Κωστής Παλαμάς

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου2022 μαθητές/τριες και γονείς/κηδεμόνες παρακολούθησαν επετειακή εκδήλωση που οργάνωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης του σχολείου μας με την επιμέλεια των δασκάλων των τριών τμημάτων, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου και του μεγάλου ΟΧΙ που βροντοφώναξαν οι Έλληνες το 1940.

Με ποιήματα, θεατρικά μονόπρακτα και τραγούδια,  οι μαθητές/τριες των τριών τμημάτων, μας γύρισαν πίσω στο χρόνο και μας θύμισαν τις λαμπρές σελίδες που γράφτηκαν στα βουνά της Πίνδου!

Μια γιορτή, αφιερωμένη στην Ελευθερία, τον Ηρωισμό και το Θαύμα που έζησε κι έπραξε ένας λαός, για τον οποίο είμαστε υπερήφανοι! Μια ιστορία που υμνήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο, από τούτο τον λαό, τον μικρό, τον μέγα!

Στο πλαίσιο του εορτασμού και της εορτής της σημαίας μας, η Υποδιευθύντρια του Σχολείου παρέδωσε τη σημαία στον σημαιοφόρο και τους παραστάτες του Σχολείου μας, ευχόμενη να την φέρουν με καμάρι αλλά και με ευθύνη καθώς αποτελεί το ιερό σύμβολο της πατρίδος μας. Παρότρυνε τα παιδιά να υπερασπιστούν τη σημαία και την πατρίδα μας γενναία και ηρωικά εάν κάποτε εχθροί την απειλήσουν.

Επιπλέον, τα παιδιά ύμνησαν και ευχαρίστησαν την Υπεραγία Θεοτόκο που ως Αγία Σκέπη σκέπει πάντοτε τον λαό μας στους δύσκολους αγώνες του έθνους μας και τις δύσκολες στιγμές του λαού μας.

  1. 28η 2
  2. 28η 4
  3. 28η 5
  4. 28η Α
  5. 28η 7
  6. 28η 6
  7. 28η 3

Comments are closed.

Links: