Search
Archives

Φτιάχνοντας ένα υγιεινό κολατσιό στο ολοήμερο πρόγραμμα!

Στο πλαίσιο του μαθητικού ομίλου “Υγιεινή Διατροφή – Αγωγή καταναλωτή”, σήμερα Τετάρτη 19.10.2022 φτιάξαμε ένα υγιεινό πρωινό με την υπεύθυνη δασκάλα του ομίλου κ. Σοφία Αργυρίου. Στόχοι μας ήταν η υιοθέτηση υγιεινής διατροφικής  συμπεριφοράς, η απόκτηση γνώσεων γύρω από τις τροφές και τις επιπτώσεις των διατροφικών    συνηθειών, και η ανάπτυξη κριτικής σκέψης  και τροποποίηση λανθασμένων στάσεων.

Μιλήσαμε για διάφορες επιλογές ενός υγιεινού κολατσιού. Το κολατσιό που καταναλώνουν οι μαθητές/τριες στο σχολείο πρέπει να παρέχει ενέργεια που είναι απαραίτητη για τις πνευματικές κια σωματικές τους δραστηρότητες και να είναι πλούσιο σε ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά. Για τον λόγο αυτό κι εμείς στη συνέχεια με υγιεινά και θρεπτικά υλικά υλικά φτιάξαμε με τα χεράκια μας πεντανόστιμα μπισκότα.

Αρχικά, δοκιμάσαμε τις πρώτες ύλες μεμονωμένα (ταχίνι, μέλι, καρύδια κλπ) και στη συνέχεια το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας και της ομογενοποίησης των υλικών. Ήταν όλα πεντανόστιμα!

Να και η συνταγή μας! http://12dim-veroias.ima.sch.gr/newpage/wp-content/uploads/2022/10/Μπισκότα-με-μέλι-και-ταχίνι.docx

Ορίστε να δοκιμάσετε τα πεντανόστιμα κουλουράκια μας!

  1. Διατροφή 1Α
  2. Διατροφή 2Α
  3. Διατροφή 3 Α
  4. Διατροφή 4 Α
  5. Διατροφή 6Α
  6. Διατροφή 7Α
  7. Διατροφή 8Α
  8. Διατροφή 9Α
  9. Διατροφή 10 Α
  10. Διατροφή 11Α

Comments are closed.

Links: