Search
Archives

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

Την Πέμπτη 29.09.2022 θα υλοποιηθούν οι δράσεις του Σχολείου μας για την «9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022» με κοινό σύνθημα «Παιχνίδια, άθληση, χαρά για ψυχές και σώματα γερά!»,  στις αθλητικές εγκαταστάσεις Ραχιάς  από τις 8:15 π.μ. έως στις 13:15 μ.μ.. Οι δραστηριότητες που οργανώνονται από τους/τις εκπαιδευτικούς έχουνε ως στόχους:

Την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σε θέματα σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Την αλληλεγγύη και τη φιλία.

Την απόκτηση εμπειρίας και γνώσεων σχετικά με την επίδραση του αθλητισμού στη ζωή μας.

Τη σημασία και το δικαίωμα όλων των ατόμων σε ομαδικές δραστηριότητες.

Την ενδεχόμενη ωφέλεια της άσκησης σε άτομα με ιδιαίτερες δεξιότητες και ικανότητες τόσο σωματικά, όσο και κυρίως σε ψυχοκινητικό επίπεδο.

Η μετακίνηση των μαθητών/τριών θα γίνει με λεωφορεία, τα οποία θα αναχωρήσουν από το Σχολείο μας αμέσως μετά την πρωινή προσευχή και η επιστροφή θα γίνει περίπου στις 13.15΄. Την ημέρα των δράσεων αυτών τα παιδιά δεν θα φέρουν τις σχολικές τσάντες αλλά σακίδιο με δεκατιανό, νερό, χαρτομάντηλα, αλλαξιά ρούχων κλπ. Το ολοήμερο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κανονικά μετά την επιστροφή μας από τη Ραχιά.

Οι μαθητές/τριες για να συμμετέχουν θα πρέπει να φορούν αθλητικά ρούχα και παπούτσια και να έχουν προσκομίσει στο Σχολείο συμπληρωμένο το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ) και υπογεγραμμένη τη δήλωση συγκατάθεσης του γονέα.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Θεοδώρα Γούτση

Comments are closed.

Links: