Search
Archives

Επίσκεψη στο Βλαχογιάννειο Μουσείο Βέροιας _ Δ΄τάξη

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Δ1 και Δ2 του σχολείου μας με τη συνοδεία των δασκάλων τους, κ. Ριζάκη Αικατερίνης, κ. Χιώτη Ηλία και κ. Κούλη Δέσποινας, επισκέφτηκαν το Βλαχογιάννειο Μουσείο Βέροιας. Εκεί μας υποδέχτηκε ο υπεύθυνος του Μουσείου κ. Ντόντος Κανέλλος που με μεγάλη χαρά και αξιοθαύμαστη προθυμία έκανε ξενάγηση στα παιδιά.

    Εισερχόμενα στον χώρο του Μουσείου τα παιδιά βλέπουν να δεσπόζει το πορτρέτο του Παύλου Μελά προδιαθέτοντάς τα για όσα θα παρατηρήσουν. Ξεκινώντας από το ισόγειο θαύμασαν όπλα, ξιφολόγχες, πιστόλια, σπαθιά, αλλά και στρατιωτάκια – μινιατούρες , ενώ εξέχουσα θέση είχε μια ευζωνική στολή. Στον 1ο όροφο είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν κάθε λογής στολές. Εκτός από στολές Ελλήνων Αξιωματικών είδαν από  κοντά και στολές Ιταλών, Αμερικάνων και Αυστραλών Αξιωματικών. Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η βιτρίνα με τα αμέτρητα στρατιωτικά πηλίκια από διάφορες χώρες της γης. Σε άλλον χώρο παρατήρησαν παλιά αντικείμενα, όπως τηλέφωνα εκείνης της εποχής, σκεύη και κοσμήματα. Τελειώνοντας την ξενάγηση ο υπεύθυνος θέλοντας να ευχαριστήσει τα παιδιά για την σωστή στάση τους στο χώρο του Μουσείου χάρισε και δύο παιχνίδια σε δύο από τους μαθητές.

    Φεύγοντας από το Μουσείο τα παιδιά με τους δασκάλους έκαναν μία στάση στην «παραλία» της Βέροιας. Εκεί ξεχύθηκαν στον χώρο και απόλαυσαν ελεύθερο παιχνίδι. Οι παιδικές τους φωνές αντηχούσαν σε όλη την «παραλία» και μαγνήτιζαν ευχάριστα τα βλέμματα των περαστικών. Γεμάτοι ικανοποίηση δάσκαλοι και παιδιά πήραν τον δρόμο της επιστροφής, έμπλεοι γνώσεων και νέων εμπειριών.

  1. ΜΟΥΣΕΙΟ 1
  2. ΜΟΥΣΕΙΟ 2
  3. ΜΟΥΣΕΙΟ 3
  4. ΜΟΥΣΕΙΟ 4
  5. ΜΟΥΣΕΙΟ 5

Comments are closed.

Links: