Search
Archives

Διδακτική επίσκεψη Α΄τάξης στη Νάουσα _ Έκθεση κειμηλίων και πάρκο Αγίου Νικολάου

Μια μαγευτική εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν τα δυο τμήματα της Α΄ τάξης με την επιμέλεια των διδασκαλισσών των τμημάτων, κ. Ευμορφίας και κ. Δέσποινας, την Τρίτη 10.05.2022.

Αρχικά οργάνωσαν μια προσκυνηματική επίσκεψη στον χώρο θυσίας των Ναουσαίων γυναικών. Κατέθεσαν δάφνινο στεφάνι στο μνημείο, έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και άλλα τραγούδια της πατρίδος μας εις μνήμη της θυσίας των Ναουσαίων γυναικών και των Ναουσαίων Νεομαρτύρων, που μαρτύρησαν το 1822 στην ηρωική πόλη της Νάουσας και την ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την έκθεση με εθνικά κειμήλια που οργανώθηκε στο πλαίσιο της επετείου για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας και το Ολοκαύτωμα της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο πάρκο του Αγίου Νικολάου Νάουσας. Τα παιδιά απέλαυσαν την καταπράσινη ανοιξιάτικη φύση, τραγούδησαν τραγούδια, χάρηκαν το πράσινο, τάισαν στα νερά της λίμνης τις πάπιες, είδαν τα ορμητικά νερά των πηγών, κρύφθηκαν στις κουφάλες των δένδρων, έπαιξαν και έτρεξαν στο πράσινο.

Οι εμπειρίες τους ήταν μοναδικές και θα μείνουν αξέχαστες. Τα παιδιά ένοιωσαν την ανάγκη να δοξάσουν τον Θεό Δημιουργό για όλες τις ομορφιές της δημιουργίας που μάς χάρισε. Μόλις εισήλθαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ο οποίος βρίσκεται μέσα στον ομώνυμο χώρο του πάρκου, έψαλλαν “Χριστός Ανέστη” και άλλους ύμνους για να ευχαριστήσουν τον Κύριό μας!

  1. ΝΑΟΥΣΑ 1
  2. ΝΑΟΥΣΑ 2
  3. ΝΑΟΥΣΑ 3
  4. ΝΑΟΥΣΑ 4
  5. ΝΑΟΥΣΑ 5
  6. ΝΑΟΥΣΑ 6
  7. ΝΑΟΥΣΑ 7
  8. ΝΑΟΥΣΑ 8

Comments are closed.

Links: