Search
Archives

Συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών της Δ΄ τάξης σε διαδικτυακό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα την «Οδική Ασφάλεια»

Με μεγάλη προθυμία οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Δ1 και  Δ2 του σχολείου μας, συμμετείχαν σε διαδικτυακό διαγωνισμό έκθεσης ζωγραφικής με θέμα την «οδική ασφάλεια». Η διοργάνωση έγινε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακροχωρίου “Ψηφιδωτό”, σε ανάμνηση των 21 μαθητών και μαθητριών που είχαν χάσει τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών στις 13.04.2003.

     Με διάπυρο ζήλο και αστείρευτη έμπνευση, τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στη δημιουργία ζωγραφιών σχετικών με το θέμα. Επιστράτευσαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, από όλα όσα είχαν διδαχτεί στο πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής που υλοποίησαν στην τάξη. Μάλιστα, πολύτιμη ήταν η συνεισφορά και της δασκάλας των καλλιτεχνικών κ. Μοσχοπούλου Ελισάβετ, στη δημιουργία των ζωγραφιών των παιδιών του Δ1 τμήματος.

     Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Οι ζωγραφιές του σχολείου μας αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου και απέσπασαν χιλιάδες ψήφους από το κοινό που ψήφισε. Οι ζωγραφιές ήταν όλες ξεχωριστές. Μερικές είχαν σκοπό να ενημερώσουν, άλλες δημιουργούσαν προβληματισμό, ενώ υπήρχαν και κάποιες που προκαλούσαν συγκίνηση και δέος. Μπορούμε όλοι/ες να θαυμάσουμε τα έργα των παιδιών στον σύνδεσμο https://www.psifidoto.org/draseis/photocontest-2022 . Τα έργα της ομάδος Β είναι τα έργα του Σχολείου μας.

    Πρώτη σε ψήφους αναδείχτηκε η ζωγραφιά της μαθήτριας του Δ2 τμήματος Δουλγερίδου Κωνσταντίνας χαρίζοντας στο σχολείο μας το πρώτο βραβείο, απ΄ όλα όσα συμμετείχαν. Η βράβευση έγινε στον χώρο του Δημαρχείου, όπου η μαθήτρια με τη συνοδεία της δασκάλας κ. Κούλη Δέσποινας παρέλαβε το βραβείο. Νικητές βέβαια είναι όλα τα παιδιά, κερδίζοντας το μεγαλύτερο βραβείο, που δεν είναι άλλο από τη χαρά της συμμετοχής. Όμως, το σημαντικότερο όλων, είναι η μεγάλη ανταπόκριση που έδειξαν σ΄ ένα τόσο ιδιαίτερο κάλεσμα. Και το απέδειξαν με τη βαθιά ευαισθησία και το έντονο ενδιαφέρον τους.  Αξίζει λοιπόν ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν αλλά και στους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους, που με  εμψυχωτική διάθεση στήριξαν με την ψήφο τους την προσπάθειά τους.

Καίριο ρόλο στη συμμετοχή του σχολείου μας σ΄ αυτόν τον διαγωνισμό έπαιξε η προτρεπτική και ενθαρρυντική στάση των δασκάλων των τάξεων κ. Ριζάκη Αικατερίνης,  κ. Χιώτη Ηλία και κ. Κούλη Δέσποινας, αλλά και η αμέριστη συμβολή της διευθύντριας του σχολείου κ. Γούτση Θεοδώρας  που  στάθηκε πολύτιμος αρωγός στην υλοποίηση αυτής της εκπαιδευτικής δράσης.  

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου πρόσφερε στη νικήτρια μαθήτρια μια αναμνηστική πλακέτα, στους συμμετέχοντες μαθητές/τριες μια βεβαίωση συμμετοχής και στο σχολείο μας ένα αναμνηστικό δώρο. Η απονομή έγινε στο Δημαρχείο της Βέροιας την Παρασκευή 15.04.2022 και ώρα 13.00 το μεσημέρι. Ο πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε τη διοίκηση των σχολείων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και χάρισε στο 12ο Δημοτικό Σχολείο ένα πολυμηχάνημα καθώς πήρε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό και στα υπόλοιπα σχολεία που συμμετείχαν από έναν πλαστικοποιητή.

  1. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 1
  2. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 2
  3. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 3
  4. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 4
  5. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 5

Comments are closed.

Links: