Search
Archives

Εκδήλωση για την εθνική μας επέτειο της Επανάστασης του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

Εορταστική εκδήλωση για την εθνική επέτειο του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου οργανώθηκε από την Στ τάξη του Σχολείου μας στον αύλειο χώρο. Μια επανάσταση ξεκίνησε την ημέρα του Ευαγγελισμού, όταν ο ίδιος ο Θεός σαρκώνεται για να χαρίσει σον άνθρωπο την ελευθερία. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου μεταβλήθηκε σε ευαγγελισμό του γένους και χάρισε στην πατρίδα μας την ελευθερία.

Τα παιδιά έψαλλαν το απολυτίκιο της εορτής, απήγγειλαν ποιήματα, διάβασαν αποσπάσματα από κείμενα, τραγούδησαν επετειακά τραγούδια. Παρουσίασαν θεατρικά με θέματα σχετικά με την έξοδο του Μεσαλλογίου και τη Φιλική Εταιρεία.

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης στην περιοχή της Βέροιας και της Νάουσας αναφέρθηκαν σε γεγονότα και ήρωες της περιοχής μας. Oι μαθήτριες του Στ1 τμήματος χόρεψαν τον χορό της Μακρυνίτσας υποδιόμενες τις Ναουσαίες που έπεσαν στην Αράπιτσα για να μην πέσαουν στα χέρια των αλλοθρήσκων κατακτητών. Η αξία της θυσίας συγκινεί και διδάσκει όλους μας. Οι Ναουσαίες είχαν συναίσθηση των συνεπειών της αιχμαλωσίας τους στα χέρια των κατακτητών και επέλεξαν τη θυσία ακριβώς όπως και το κεντρικό μήνυμα της Επανάστασης “Ελευθερία ή θάνατος”. Η σημερινή επέτειος να είναι μήνυμα ελευθερίας. Όλοι/ες αναλογιζόμαστε τι παραλάβαμε από τους προγόνους μας και τι κρατήσαμε; Παραλάβαμε ένα έθνος άγιο, μια πίστη αδιαίρετη, ένα κράτος ορθόδοξο, που γέννησε από σπλάχνα του εκατοντάδες ήρωες και αγίους. Τα εδάφη της χώρας ποτισμένα με αίματα αγίων και ηρώων και έχουμε την ευθύνη κι εμείς να την παραδώσουμε ακέραιη στις επόμενες γενιές.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι δάσκαλοι/ες των τριών τμημάτων και τη μουσική επιμέλεια η κ.Κουρκούλη Ειρήνη, καθηγήτρια μουσικής. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η δασκάλα κ. Ριζάκη Αικατερίνη. Οι γονείς/κηδεμόνες είχαν την ευκαιρία να καμαρώσουν τα παιδιά έξωθεν της αυλής. Όλοι συνεχάρησαν και καμάρωσαν τα εξαιρετικά μας παιδιά!

  1. ΕΚΔΉΛΩΣΗ 1 (2)
  2. ΕΚΔΉΛΩΣΗ 2 (2)
  3. ΕΚΔΉΛΩΣΗ 3 (2)
  4. ΕΚΔΉΛΩΣΗ 4 (2)

Comments are closed.

Links: