Search
Archives

Επίσκεψη Δ2 τμήματος στη Δημόσια Βιβλιοθήκη _ Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δ2 τμήματος με τη συνοδεία των δασκάλων κ. Χιώτη Ηλία και κ. Κούλη Δέσποινας  επισκέφτηκαν τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας. Το σχολείο μας, πιστό στην υποχρέωση να τονώνει την φιλαναγνωσία των παιδιών, επιδιώκει διαρκώς και με κάθε τρόπο να ωθεί τα παιδιά στο φανταστικό ταξίδι της ανάγνωσης.

     Οι μαθητές και οι μαθήτριες φτάνοντας δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους. Σ΄ έναν χώρο οικείο για τα πιο πολλά παιδιά – που περιλαμβάνει περισσότερα από 150.000 βιβλία – μας υποδέχτηκαν οι υπεύθυνες της Βιβλιοθήκης.

     Αρχικά, οι μαθητές και οι μαθήτριες κάθισαν αναπαυτικά σ΄ ένα άνετο μέρος της Βιβλιοθήκης και άκουσαν με αμείωτο ενδιαφέρον χρήσιμες πληροφορίες για την οργάνωση και τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης. Έμαθαν για τον τρόπο ταξινόμησης των βιβλίων, για τις δυνατότητες που παρέχει στους επισκέπτες, για τις προϋποθέσεις του δανεισμού αλλά και πώς μπορούν τα παιδιά να αξιοποιούν τον χώρο για δημιουργική απασχόληση.

     Στη συνέχεια οι υπεύθυνες της Βιβλιοθήκης διάβασαν στα παιδιά το παραμύθι παρατηρητικότητας και φαντασίας του Μπρένταν Γουένζελ «Όλοι βλέπουμε την ίδια γάτα» και ύστερα από αβίαστη συζήτηση τα παιδιά συμπέραναν ότι καθετί που υπάρχει γύρω μας έχει διαφορετικές όψεις ανάλογα με το ποιος και από πού το βλέπει.

    Κατόπιν ανέβηκαν στον επάνω όροφο όπου ο υπεύθυνος του τμήματος Πληροφορικής κ. Τάσος Στογιαννόπουλος παρουσίασε κατασκευές ρομποτικής. Κάποιες από αυτές είχαν κίνηση και ήχο. Τα παιδιά έκθαμβα παρακολούθησαν την κατασκευή που έλυνε με απλές κινήσεις τον κύβο του Ρούμπικ.

     Τελειώνοντας την επίσκεψή μας δεν γινόταν τα παιδιά που είχαν μαζί τους τις κάρτες δανεισμού να μην αξιοποιήσουν την ευκαιρία για δανεισμό βιβλίων. Την τιμητική του είχε το βιβλίο της Πάμελα Λίντον Τράβερς «Μαίρη Πόπινς», όπου κέρδισε το ενδιαφέρον πολλών παιδιών.

    Το σημαντικό όμως είναι ότι τα παιδιά (απ)έδειξαν πως αγαπούν το βιβλίο και γι΄ αυτό θα πρέπει με κάθε ευκαιρία να ενεργοποιείται η φιλαναγνωστική τους διάθεση.  

                                                       

  1. 20220407 093538 (2)
  2. 20220407 093557 (2)
  3. Δ2 ΒΙΒΛΙΟΘΉΚΗ 2 (2)
  4. Δ2 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (2)
  5. Δ2 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 1 (2)
  6. Δ2 ΒΙΒΛΙΟΘΉΚΗ 3 (2)
  7. Δ2 ΒΙΒΛΙΟΘΉΚΗ 4 (2)
  8. Δ2 ΒΙΒΛΙΟΘΉΚΗ 5 (2)
                                                 

Comments are closed.

Links: