Search
Archives

Συμμετοχή της Β΄ τάξης στον 11ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης

11ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Δημοτικό

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-2022, τα τμήματα Β1 και Β2 του σχολείου μας συμμετείχαν στον 11ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης που διοργανώθηκε από τις Εκδόσεις “ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ”  με θέμα “Φιλία είναι…”.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες απόλαυσαν την ανάγνωση των τριών βιβλίων και στη συνέχεια απάντησαν με ζήλο τα ερωτηματολόγια.

Τα παιδιά της Β΄ Δημοτικού διάβασαν τα βιβλία:

  1. Η πιο σημαντική νίκη του Αχιλλέα της Ιωάννας Μπαμπέτα
  2. Το φαντασματάκι της κλειδαρότρυπας του Άλεξ Ρίλε
  3. Κουνέλι & Αλεπού: Φίλοι πάντα και παντού της Μπεθ Φέρι

Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα λογοτεχνίας για να παρουσιαστεί και να συζητηθεί ένα βιβλίο σε μια σχολική ομάδα. Το πρόγραμμα του Μαραθωνίου δεν περιορίζεται μόνο στην ανάγνωση, αλλά δίνει αφορμή και κίνητρο να εργαστεί η τάξη σε ομάδες διαθεματικά, και να εξετάσουν το θέμα από πολλές πλευρές, να ερευνήσουν, να μοιραστούν και να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, να αναπτύξουν διάλογο με στόχο να γίνουν ενεργητικοί αναγνώστες. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα γνωριμίας με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους συγγραφείς.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη σημασία της φιλίας και να συνειδητοποιήσουν ότι όσο δύσκολο κι αν είναι να χτιστεί μια φιλία, τόσος κόπος χρειάζεται για να κρατηθεί ζωντανή.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Comments are closed.

Links: