Search
Archives

Εορτασμός του Μακεδονικού Αγώνα στο Σχολείο μας

Εκδήλωση για τον εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνα οργανώθηκε σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 στη σχολική μας μονάδα. Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι δασκάλες της Ε τάξης, κ. Σπυροπούλου Ιωάννα και κ. Ντίκου Μαρία. Την μουσική επιμέλεια είχε η κ.Κουρκούλη Ειρήνη, καθηγήτρια Μουσικής του Σχολείου μας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κ.Σιδηροπούλου Ελένη, δασκάλα του Στ1 τμήματος.

Ονόματα γενναίων Μακεδονομάχων όπως του Παύλου Μελά, του Τέλου Άγρα, του Κων/νου Μαζαράκη, του καπετάν Κώτα αλλά και ηρωικών γυναικών διδασκαλισσών που στήριξαν τον αγώνα και θυσιάστηκαν για τη Μακεδονία όπως της Αικατερίνης Χατζηγεωργίου και της Βελίκας Τράικου ακούστηκαν στην εκδήλωση. Στην εκδήλωση ακούστηκαν κείμενα και ποιήματα για τις ηρωικές εκείνες μορφές, που στέκουν πέρα από τον χώρο και τον χρόνο, που συμπυκνώνουν στην ύπαρξή τους λεβεντιά, αγάπη Χριστού, αυταπάρνηση, ευγένεια ψυχής, μα πάνω απ’ όλα την αφοσίωση στο όραμα της ελεύθερης Μακεδονίας και της ενωμένης Ελλάδας.

Όλοι αυτοί αντιστάθηκαν στις βουλγάρικες συμμορίες που βασάνιζαν τον Μακεδονικό Ελληνισμό. Παληκάρια από πολλά μέρη της λεύτερης Ελλάδος άφησαν τα σαλόνια, τα πλούτη, τις οικογένειές τους και ανηφόρισαν στη Μακεδονία, για να οργανώσουν τα Μακεδονόπουλα και να τα μεταβάλουν σε Μακεδονομάχους ήρωες.

Τραγούδια για τη Μακεδονία μας ακούστηκαν από τη χορωδία των μαθητών/τριών της Ε τάξης και η γιορτή έκλεισε με τον εθνικό μας ύμνο.

Τιμή και δόξα στους αθάνατους ήρωες και ηρωίδες της Μακεδονίας μας.

  1. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1
  2. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 2
  3. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 3
  4. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 5
  5. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 6
  6. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 7
  7. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 8
  8. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 9
  9. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 10

Comments are closed.

Links: